Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ulman napisał:

W to nie wątpie. Zawsze twierdziłeś że  Polonez lepszy👍

Nie   nigdzie  tak nie pisałem   najlepsze  są  Germańskie  samochody    Das  Auto  😎

5 minut temu, agromatik napisał:

Marecku takie dziecinady w odpowiedzi sugerują że nie tak dawno pożegnałeś pampersy

A twoje  że   czas  przyszedł  na  powtórne  ich  noszenie  🤣

Jeden  w rajtuzach  lata  z miski  żre  jak mój  pies  a   inny  widać  pampersy  zakłada  😂

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

podatek cukrowy, który może wynieść maksymalnie 1,20 zł w przeliczeniu na 1 litr napoju. Składa się on z dwóch opłat. Opłata stała, która wynosi 50 groszy w sytuacji, gdy zawartość cukrów w 100 ml napoju jest mniejsza lub równa 5 g. Warto wiedzieć, że jest ona doliczana również jeśli napój zawiera dowolną ilość substancji słodzącej innej niż cukier. Jest jeszcze opłata zmienna w wysokości 5 groszy za każdy gram cukrów powyżej wspomnianego poziomu 5 g cukrów na 100 ml napoju. Z opłaty stałej są zwolnione te napoje, w których udział soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi przynajmniej 20 proc. oraz napoje izotoniczne.

Farmer

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

A jak tam zgłoszenie do prokuratury? Zajeli się juz tym zagrożeniem zycia zdrowia i suwerenności ojczyzny?

Pytaj  tego  co  je  składał.

swego  czasu jak dawałem sygnał  o nieprawidłowościach  pewnego  handlarza  to  po 15  minutach  przyszła  odpowiedź  z US  o  pilny  kontakt  telefoniczny 😎

Opublikowano

Denwer - ja także płacę abonament RTV. Czy wspieram reżimową telewizję? Raczej realizuję obowiązek. Twoje podejście pozwala sądzić iż Ty nie płacisz bo masz do tego podejście jak idole... Jasny gwint. Mi tam koło kibla także lata, że się zaszczepili. Mierzi natomiast iż nikt nie bieżrze pod uwagę iż to ich zaproszono a nie oni zabiegali. Sam napisałem kwity o szczepienie i strach się bać gdy ktoś stwierdzi, że WOTom to jednak nie przysługuje.

agromatik - cola jest robiona z wyciągów roślinnych czyli co?

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Twoje podejście pozwala sądzić iż Ty nie płacisz

Potrafisz  to  udowodnić  czy  wróżbita  maciej  ci  to podpowiedział

Opublikowano
2 minuty temu, agromatik napisał:

Dobrze smakuje z szkocką i lodem.

Byle  co  pijesz  to nie  dziwota  że  byle  co  piszesz  i  pusto  w głowie 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, agromatik napisał:

Jasne niema to jak sok z buraka

Sok  z Buraka  preferuje   cały  AntyPIS.  Smacznego  wam  życzę 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Denwer napisał:

Pytaj  tego  co  je  składał.

swego  czasu jak dawałem sygnał  o nieprawidłowościach  pewnego  handlarza  to  po 15  minutach  przyszła  odpowiedź  z US  o  pilny  kontakt  telefoniczny 😎

Masz powołanie i wprawe w podpi......laniu - typowy zawistny proletariat

@Dariowola porównanie jest inne - gówno z TVN mam za darmo a za gówno z TVPis  muszę przymusowo płacić.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Dobre    naprawdę  dobre  🤣😂

Widać  nie  jest  skoro  jest  podatny   na  tanią    propagandę  🤣🤣    naprawdę  słabo  rozgarnięty  musi  być  skoro  zmienia  zdanie na podstawie tego  że  celebryci  związani z TVN i  PO   zostali  zaszczepieni  cichaczem. Inteligencja  iście   POwska 😂😂. Gdyby  Celebryci  z TVN  się g*wne  smarowali  to  twój kolega  pewnie  też  by  tak  robił  co  ???🤣🤣 Samodzielne  myślenie =0

Nie wiem skąd ci do głowy przyszło smarownie g. Podejrzewam, ze z autopsji. Ale wielu pewnie z twoich podpowiedzi tutaj nie skorzysta. Przecież wiadomo za kogo cię mają.

Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał:

Ameryka będzie brać z nas przykład :ph34r:. Chyba że biznes zwycięży nad zdrowiem.

Jeszcze jeden pisowski fanatyk co w żadnej spożywce innej nie widzi cukru po za napojami gazowanymi.

To cię uświadomie nawet woda i piwo zdrożeje

chyba tylko głupi myśli że tym podatkiem na złość zrobi amerykanom

Opublikowano
43 minuty temu, Ulman napisał:

Masz powołanie i wprawe w podpi......laniu - typowy zawistny proletariat

@Dariowola porównanie jest inne - gówno z TVN mam za darmo a za gówno z TVPis  muszę przymusowo płacić.

Pisaliśmy  o dochodach telewizji TVP i TVN  porównaniu czasu antenowego  reklam.  Kiedy emitowane. A kutra stacja

co pier**li zostawmy do wyboru . 

Opublikowano
36 minut temu, racyl napisał:

Jeszcze jeden pisowski fanatyk co w żadnej spożywce innej nie widzi cukru po za napojami gazowanymi.

To cię uświadomie nawet woda i piwo zdrożeje

chyba tylko głupi myśli że tym podatkiem na złość zrobi amerykanom

Chcesz się napić wody za darmo. Zapraszam .👍

Opublikowano

Podatek cukrowy przede wszystkim uderza w producentów cukru i z punktu widzenia rolników jest gorszym złem niż z punktu widzenia konsumentów

Nawet jeśli nie jesteś plantatorem buraków cukr to one zajmują jakąś tam powierzchnię pól ograniczając produkcję (zwykle nadprodukcję) innych płodów rolnych a co za tym idzie ceny.
Wprowadzenie tego podatku odczujemy wszyscy a producenci roślinni  najbardziej zatem uciecha z tego podatku wśród rolników tylko świadczy o ....albo tu poprzestanę bo poobrażam

• Like 3
Opublikowano

A gdzie ta zwierzyna pisowska rozumie cokolwiek dysydent 😂

Naprawdę trzebe byc głupim i się cieszyć podnoszeniem cen produktów które sie dużo kupuje 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Masz powołanie i wprawe w podpi......laniu

Nie  mam powołania  ani  wprawy w podpi,,,,,laniu. Ja tylko   dałem sygnał US  o nieprawidłowościach  zresztą  na życzenie  owego  handlarza który  mnie  oszukał  i  zaśmiał  się w twarz  ,, i co mi zrobisz:P,, no to  się  przekonał  😎.

1 godzinę temu, Ulman napisał:

typowy zawistny proletariat

To widać  po tobie  i twoich kompanach  jak  zazdrościcie  ,,patologii,, kilku  złoty  zasiłku   czy  innym  500+ 

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Nie wiem skąd ci do głowy przyszło smarownie g. Podejrzewam, ze z autopsji. Ale wielu pewnie z twoich podpowiedzi tutaj nie skorzysta. Przecież wiadomo za kogo cię mają.

Pani  Jadna  swego czasu  mówiła w radiu że ;  ,,czuje  się jakby  ktoś  na nią srał,,.  skoro twój  kolega  był  przeciwny  szczepieniu  a  po tym jak  celebryci  związani z TVN  i  PO  się zaszczepili  cichaczem    chce  się szczepić  to  świadczy  o tym  że  nie  myśli samodzielnie tylko  bierze  przykład  z  celebrytów  bezmyślnie.   To pewnie  i  w  innych kwestiach  ich  naśladuje. Idealny  proletariat  dla  PO  nie  myśli  tylko  robi  to  co  mu karzą.

Jak to by powiedział  mój  profesor  od  Produkcji Zwierzęcej  ,, typowy  bezmyślny  owczy  pęd,,

1 godzinę temu, racyl napisał:

piwo zdrożeje

a niech  drożeje.  Tak mnie to obchodzi  jak ciebie  szczepienie  POcelebrytów  ,,Lepszego sortu,😎

Opublikowano

@jarecki jeśli herbatę czy kawe z cukrem nazywasz pseudonapojem to gratuluję koninukturalimu czysto lewackiego

Oczywiście że nadmiar czegokolwiek jest szkodliwy zatem co proponujesz na walkę z powszechną już otyłością? domiar na wszystko co nadaje się do jedzenia?
nie tędy droga

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

W TYCH NAPOJACH W WIEKSZOSCI to syrop z przenicy zamiast cukru ,ale gorszy jest chyba kwas w tych napojach .  polska jeszcze nie ma problemu tak jak zachód z otyłoscią wsród dzieci podatek raczej nic nie zmieni a i podatek nie bedzie miał wpływu bonp. coca -cola w radzyminie fabryka nie robi z polskiego cukru tylko z trzcinowego przynajmiej 4 lata temu jeszcze tak było i pewno dalej tak jest .

Opublikowano

trzeba by cały referat na ten temat
ale można i krótko - podatek cukrowy to jest kretyństwo jakich mało i w tym duchu jeśli będzie się kształtować reguły cywilizacji to bardzo krótki jej żywot

nie chce mi się już referatów pisać - dlaczego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v