Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, henio2 napisał:

Niema co narzekać kasa z dopłaty wpłynęła będzie nawozy za co kupić😁

Ło panie taki z ciebie hodowca,  a znawozy kupujesz za unijną jałmużne?  A niby tak dobrze z tym Polskim rolnictwem. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dsbh napisał:

Tylko @mirro też musi usunąć swoją aby śladu nie zostało.

Zrobione, A @DTaras wyłożył to dużo klarowniej 

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, DTaras napisał:

Kurrr!!! Henio!!! Nawozy za dopłaty kupujesz!? Weź się ogarnij. Dopłaty mają tylko rekompensować niższą opłacalność a nie ciągnąć ten biznes...

O! Ciebie też widzę to "ujęło"..

czy aby na pewno? Bo w temacie dopłat było tyle zlozeczenia że nie płacą i jak tu żyć😋😁

13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Typowy polski rolnik, musi czekać na dopłaty bo na nawozy nie starcza ;) Nieźle gospodarzysz, jak musisz czekać na dopłaty, żeby nawozy kupić ;) 

Gdzie tam dopłatami to ja płacę nawozy za ubiegły rok a na ten wezmą na termin jak zwykle 😜

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

Gdzie tam dopłatami to ja płacę nawozy za ubiegły rok a na ten wezmą na termin jak zwykle 😜

Czyli jest jeszcze gorzej ... Tak gospodarzysz, że nawozy musisz brać na "zeszyt" bo cię nie stać ;) A w takim Agrobiznesie pieją z zachwytu jak jest dobrze w polskim rolnictwie ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, henio2 napisał:

cie ten pis wyprowadził...

Opublikowano
Dnia 20.01.2021 o 21:19, Dawid727 napisał:

90% rolników bierze śor i nawozy na termin, tylko tu na tym forum same bogacze. Ja mam konto w agrochemie z terminem płatności 360 dni, rabat za ilość od ręki 5% a finansowanie 0.6% za miesiąc. 

90 procent podobno tak robi więc czego się wstydzić ? Niech się wstydzą Ci co rolnikowi nie płacą 😭

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli jest jeszcze gorzej ... Tak gospodarzysz, że nawozy musisz brać na "zeszyt" bo cię nie stać ;) A w takim Agrobiznesie pieją z zachwytu jak jest dobrze w polskim rolnictwie ;) 

.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Denwer Holecka też 10 lat temu piała zachwytem nad WOŚP i chwaliła Owsiaka, a teraz magicznie zmieniła poglądy ;) 

3 minuty temu, henio2 napisał:

90 procent podobno tak robi więc czego się wstydzić ? Niech się wstydzą Ci co rolnikowi nie płacą 😭

Tak samo niech się wstydzi rolnik który na bieżąco nie opłaca swoich zaległości, chłopy narzekają, że nie płaci im się w terminie a sami robią dokładnie to samo.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

Bo widzisz wolność to nie Est coś co jest nam dane na zawsze trzeba o nią walczyć każdego dnia

Czyli dla Owsiaka też coś skapnie?

8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer Holecka też 10 lat temu piała zachwytem nad WOŚP i chwaliła Owsiaka, a teraz magicznie zmieniła poglądy ;) 

Tak samo niech się wstydzi rolnik który na bieżąco nie opłaca swoich zaległości, chłopy narzekają, że nie płaci im się w terminie a sami robią dokładnie to samo.

No mi już mało który da na termin ale jeszcze jakiś naiwniak zawsze się znajdzie zawsze płacę choć grubo po terminie 😁

Opublikowano
5 minut temu, henio2 napisał:

No mi już mało który da na termin ale jeszcze jakiś naiwniak zawsze się znajdzie zawsze płacę choć grubo po terminie 😁

A widzisz, ja gdzie nie pojadę to kupię bez problemu, bo albo przelew na konto jak tylko wrócę do domu, albo od razu gotówka z kieszeni na blat. I jeżeli wymagamy od kogoś płatności w terminie to warto zacząć od siebie.

A jak ktoś tobie nie płaci, to wystarczy wysłać pismo, że jeżeli nie zapłaci w przeciągu 7 dni to idziesz do komornika, uwierz mi, bardzo takie coś pomaga ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

141730736_3717463691609370_8493000027799

@Denver to przynajmniej ma  swoje, osobiste demony i za to należy go szanować. Na bank w nocy śnił mu się Tusk na białym koniu. Psychoanalityk na nim by nie zarobił. 

2 godziny temu, henio2 napisał:

Bo widzisz wolność to nie Est coś co jest nam dane na zawsze trzeba o nią walczyć każdego dnia

Można też wyważać otwarte drzwi, jak kto lubi.

Opublikowano

hjenio woli walic glowa w sciane 😜, w ostatnich miesiach robi to regularnie-jako chodowca swin ma do tego pelne prawo... wcale mu sie nie dziwie ze przy tych cenachzywca to nikt mu nie chce dac na kreche- pewnie na wiosne kupil duny po 450 a sprzedal tuczniki po  500 zl.......

Opublikowano
14 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

I po jednej stronie i po drugiej, są ludzie którzy zapomnieli dzięki komu dostali się do koryta.

A tak wyglądają protesty kobiet fałsz i obłuda a prawdę prubujs zagłuszyć hałasem pokrywek od garów bo tam jest ich miejsce a nie na ulicach zamiast dbać o dzieci by w wieku 13 lat nie chodziły z brzuchem

A to poziom wiedzy uczestniczki protestu kobiet.    https://youtu.be/j9ejj_fD-P0.      😜😁

Opublikowano

https://www.wp.pl/?s=https://www.o2.pl/zdrowie/wymaz-z-odbytu-zamiast-z-gardla-nowy-sposob-ma-pomoc-w-walce-z-covid-19-6602052047165057a&utm_medium=sgfirsto2_social&c=480&src01=f0fae

Wymaz z odbytu zamiast z gardła. Nowy sposób ma pomóc w walce z COVID-19

Chiny w obawie przed wzrostem zakażeń wprowadzają nowy system testowania na obecność koronawirusa. Badania naukowców wykazały, że infekcję można wykryć poprzez wymazy z odbytu.

Opublikowano (edytowane)

chłopcze @henio1 znowu ci nie wyszło 🤣

materiał jest z tzw manify organizowanej co rocznie w warszawie z zupełnie innymi postulatami gdzie nawet nikomu się nie śniło że kaczyński zacznie grzebać przy kompromisie aborcyjnym.

Te marsze co pakazałeś to się odbywały corocznie z okazji dnia kobiet niczym się nie różniły od marszu 11listopada.

Jeżeli takich prostych rzeczy nie rozróżniasz to bardzo żle z tobą 🤣

nikt z nas nie jest w stanie upilnować syna czy córki żeby nie miało potomka w wieku nastu lat.

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

nie wolno... bardziej - nie warto szumowinie zabraniać bycia szumowiną bo ona i tak nią zostanie, ma to niejako przyrodzone (o ile nie została usunięta za swego płodowego początku) i kto jak kto ale szumowiny wyginą ostatnie.
Schodzenie do poziomu szumowin i zabranianie im ich własnej natury tylko sprowadza do ich poziomu a nawet poniżej bo do dyktatora nad slabszymi czy to moralnie czy jakkolwiek inaczej tak że mamy teraz walkę miedzy szumowinami i tymi za i przeciw aborcji.
I tak będą aborcje tylko w podziemiu a i te statystyki jak to u nas niby mało w porównaniu do takich Niemiec to fałsz jest a nie statystyki bo te oficjalne dane to tylko ułamek usuniętych płodów w Polsce a teraz będzie jeszcze gorzej i do tego dojdą dramaty tych które w obawie przed sankcjami będą ciąże ukrywać, unikać badań bo one i tak nic nie dadzą wszak mamy zapis -"choćby i cielak, potworek czy kaleka skazana na cierpienie  to i tak musi być donoszony.
Niewiele zmieni to dla owych dzieci bo i tak jeśli mają rodziców potworów to i tak zostaną usunięte a na pewno gorzej donoszone.
Pycha owych "kontrolerów" przebrała miarę bo wchodzą w rolę Boga w kontrolowaniu i rozliczaniu sumień nawet tych u których sumienia nie ma.
Nie wiem kto gorszy? czy zwolennicy aborcji czy nadgorliwi obrońcy statystyk oficjalnych?
Upilnować się tego i tak technicznie nie da bo leży to po za strefą dopuszczalnej intymności ingerencji. Siłowe wymuszanie świętości zrodziło szatana no to teraz jeszcze bardziej się rozmnoży

Jakoś w krajach gdzie aborcja nie jest rygorystycznie penalizowana jest większy przyrost naturalny niż w wymierającej środkowej Europie a po tych kretyństwach nawiedzonych moralizatorów od siedmiu boleści będzie jeszcze gorzej.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

wystarczy popatrzeć na tych komentatorów w tvp to widać kto ich popiera w tych ich poglądach moralizatorskich

tak sie ciesza że dają 500+ rodzinom i ogólnie się o nich troszczą to po cholerę robią wszystko żeby kolejnych wyborów nie wygrać przez takie np majstrowanie przy aborcji. to jest pewne że jak przegrają następne wybory to skończy się 500+ , 13 emerytura itp.

doskonale widać po tych wojażach najpierw z rolnikami teraz z aborcją że mają gdzieś polskie rodziny

Opublikowano (edytowane)

próbują leczyć swoje własne chore sumienia wymuszając siłą dobro tylko czy dobro potrzebuje siły do obrony? No i czy siła przymusu jest dobrem?
Powtarzam - nie wiem kto gorszy...?

a takie kreatury które chcą decydować "za Boga" i siłą przymuszać do dobra lepiej żeby nigdy już i nigdzie żadnych wyborów nie wygrały tak że nie ma tego złego... i obyś miał rację

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v