Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Denwer tylko nie zrób siku, bronili sie jak mogli😂 ale  opozycja ci wywalczyła

Marsz Niepodległości będzie miał charakter państwowy - ogłosiła we wtorek w Sejmie Anita Czerwińska, rzeczniczka Prawa i Sprawiedliwości.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)

Ktoś nawet tu poddał pomysł żeby marsz przenieść na granice . Dwie pieczenie w jednym ogniu, bezowych rozpędzi się a narodowcy będą spełnieni. W sumie to nawet więcej, warszawki nie trzeba będzie sprzątać , policji łatwiej będzie ogarnąć imprezę.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, hubertuss napisał:

sporo z Mentzena bym, zacytował jako swoje choć jestem sceptykiem co do Jego partii ale to na później bo Glapińskiego podobnie oceniamy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
35 minut temu, agromatik napisał:

Ktoś nawet tu poddał pomysł żeby marsz przenieść na granice . Dwie pieczenie w jednym ogniu, bezowych rozpędzi się a narodowcy będą spełnieni. W sumie to nawet więcej, warszawki nie trzeba będzie sprzątać , policji łatwiej będzie ogarnąć imprezę.

To ja proponowałem. Tylko obawiam się, że oni z naszą policją są odważni tam by wielu ruski zmiękły.

Opublikowano

https://www.o2.pl/informacje/durczok-probowal-osmieszyc-pawlowicz-jej-riposta-zwala-z-nog-6702849607216032a

tak - wiem - szmatławy portal (oni tam nawet komentarzy nie próbują moderować pod kątem czy to nie ogłoszenia np qrewek ulicznych) ale temat w zestawieniu z moim poprzednim postem.... zwykle sam ze swych dowcipów się nie śmieję no ale ten z rodzaju sytuacyjnych

Za obronę Polski przed migrantami zabiera się stara bezdzietna panna

no i ktoś kto napisał takiego posta
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/286274-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2021/?do=findComment&comment=3432568

....
no można powiedzieć - miałem ubaw z samego siebie  xD

Opublikowano
agromatik napisał:

Nooo to Ci powiem - tamci nie są palcem robieni.

Opublikowano (edytowane)

Generał przypomina tu sytuację z Krymu w 2014 r., gdy na półwyspie zaczęły się pojawiać tzw. zielone ludziki. Byli to uzbrojeni żołnierze, jednak bez żadnych dystynkcji wojskowych. Rosja początkowo zapewniała, że nie ma z nimi nic wspólnego. Okazało się jednak, że znaczna część "ludzików" to w istocie wojskowi z rosyjskich służb specjalnych.

– To jest najbardziej prawdopodobny rodzaj agresji na Polskę w tym momencie – uważa generał.

Wojska specjalne Białorusi, podobnie jak w Polsce, stanowią osobny rodzaj sił zbrojnych. Ich liczbę szacuje się na ok. 6 tys. żołnierzy. Tymczasem prawdopodobnie polskie siły specjalne są o ok. połowę mniejsze.

– Nasi "specjalsi" są chyba jednak lepsi, choćby z tego względu, że są bardziej doświadczeni w operacjach wojskowych – mówi gen. Koziej.

Dodaje, że w obecnej sytuacji Polska musi przede wszystkim dbać o to, by "nie dać się zaskoczyć Białorusi". Dodaje jednak, że jest względnie spokojny – bo w końcu możemy tu liczyć na zarówno własny wywiad, jak i na pomoc NATO.

Szykować się k**wa do Wojny .

Napięcia na granicy. Jaką mamy przewagę nad białoruską armią?

Edytowane przez galan99
Opublikowano
hubertuss napisał:

@Denwerczeka na przekaz dnia. A co do Marszu policja nie dość, że na granicy będzie miała zajęcie w Warszawie.

https://wyborcza.biz/biznes/7,147758,27763013,kolejny-bubel-prawny-sprawdzamy-czy-bedzie-mozna-wynajac-lub.html

Opublikowano
46 minut temu, galan99 napisał:

Nasi "specjalsi" są chyba jednak lepsi, choćby z tego względu, że są bardziej doświadczeni w operacjach wojskowych – mówi gen. Koziej.

Noooooo tylko że część z nich , albo wielu, już w cywilu i robią w budowlance.😂 Specyfika działań jednak inna i do działań policyjnych ich szkoda.

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

Taaa, bo w innych krajach to opozycja we wszystkim zgadza się z rządzącymi i ich nie krytykuje. 

nazywanie straży granicznej mordercami to jest krytyka rządu??? nie rób z siebie głupka

4 godziny temu, mirro napisał:

No dawaj nazwiska tych generałów. Pieprzysz jak potłuczony.

kościół będzie w niedzielę zbierał datki na migrantów, a kiedy będzie zbierał datki na pomoc tym co bronią granic? sami sobie grób kopią

-----------------------------------------------------------------------------------

nawet niemieckie media są porządniejsze i bardziej uczciwe niż tvn, onet i polska?opozycja

"Komisja Europejska i wielu niemieckich polityków pozwala sobie nadal na luksus życia w idealnym świecie, także w przypadku kryzysu migracyjnego na granicy polsko-białoruskiej. UE zarzuca Polsce łamanie obowiązującego prawa, bo odsyła migrantów przez granicę z powrotem na Białoruś. I krytykuje rząd w Warszawie za to, że buduje płot na granicy" – pisze Geiger. Pyta, czy Unia niczego się nauczyła z kryzysu 2015 r., gdy pod kierunkiem Angeli Merkel pozwolono na napływ migrantów, "a niemieckie państwo niemal straciło kontrolę". "A w konsekwencji wzmocniły się antyeuropejskie siły w całej Europie, a Wielka Brytania opuściła UE" - pisze dziennikarz "Die Welt".

Ocenia, że UE powinna zrozumieć, iż Polska, biorąc obronę swojej wschodniej granicy we własne ręce "wyświadcza Unii przysługę, ponieważ działa realistycznie".

Opublikowano
51 minut temu, galan99 napisał:

Dodaje, że w obecnej sytuacji Polska musi przede wszystkim dbać o to, by "nie dać się zaskoczyć Białorusi". Dodaje jednak, że jest względnie spokojny – bo w końcu możemy tu liczyć na zarówno własny wywiad, jak i na pomoc NATO.

Szykować się k**wa do Wojny .

Napięcia na granicy. Jaką mamy przewagę nad białoruską armią?

A pewnie, pewnie, bo Białoruscy żołnierze przebiorą się za małoletnich emigrantów i przenikną na Podlasie gdzie będą podsycać nastroje wśród ludności, aż ona sama zechce przyłączenia do Białorusi.😂

Opublikowano
6 minut temu, nie napisał:

kościół będzie w niedzielę zbierał datki na migrantów, a kiedy będzie zbierał datki na pomoc tym co bronią granic? sami sobie grób kopią

Ciebie to już całkiem pogięło? Może k**wa niech im jaka fundacja płaci? Państwo Polskie płaci im uposażenie i są funkcjonariuszami i żołnierzami Państwa Polskiego. 

A czy płaci im właściwie, to już inna kwestia. Stwórz armię najemników za społeczne pieniądze. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Kupią z emisji NBP a potem będą odsprzedawać wyznawcom i nikczemnie zarabiać na prezydencie zdradziecko zamordowanym przez Tuska w Smoleńsku. Haaańbaaaaaa! 

Kupują z sympatii i pamięci a ty jak zwykle nic merytorycznej polemiki tylko swoje , tak cię czytam parę dni i nawet nie chcę mi się pisać .

Zastanawiam się pod co cię podpiąć myślałem o masonie ale nie chyba raczej ku klux klan .

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Kupują z sympatii i pamięci

Przeceniasz sympatię i pamięć, Jakby tam sprzedawali limitowaną serię Pokemonów, to kolejka też by się ustawiła

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Kupują z sympatii i pamięci a ty jak zwykle nic merytorycznej polemiki tylko swoje , tak cię czytam parę dni i nawet nie chcę mi się pisać .

Zastanawiam się pod co cię podpiąć myślałem o masonie ale nie chyba raczej ku klux klan .

Taaa z pamięci. Idę o zakład że tam stoi więcej handlarzy i numizmatyków niż wyznawców PIS.

Jakiej polemiki nie ma? Dawaj argumenty to podyskutujemy . Pewnie by sie skończyło tak jak z bredniami o płaskiej ziemi więc może i słusznie robisz że nawet nie próbujesz.

Co mnie wg ciebie łączy z KKK bo jakoś nie bardzo  rozumiem.O.o

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Obrońcy uchodźców , jacyż oni są śmieszni , już od dawna jak widzę ich w mediach to przełączam od razu .

Jeśli przełączasz to skąd możesz wiedzieć co mają do powiedzenia i jakie argumenty? Jesteś typowym PISiakiem który nie ma pojecia o czym mówi.

@mirro , jeden się wczoraj modlił a drugi chce kwestę urządzać i płacić za to co mają obowiązek robić. Ciekawe co jeszcze w tym otumanieniu wymyślą?

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Taaa z pamięci. Idę o zakład że tam stoi więcej handlarzy i numizmatyków niż wyznawców PIS.

Jakiej polemiki nie ma? Dawaj argumenty to podyskutujemy . Pewnie by sie skończyło tak jak z bredniami o płaskiej ziemi więc może i słusznie robisz że nawet nie próbujesz.

Co mnie wg ciebie łączy z KKK bo jakoś nie bardzo  rozumiem.O.o

Jeśli przełączasz to skąd możesz wiedzieć co mają do powiedzenia i jakie argumenty? Jesteś typowym PISiakiem który nie ma pojecia o czym mówi.

@mirro , jeden się wczoraj modlił a drugi chce kwestę urządzać i płacić za to co mają obowiązek robić. Ciekawe co jeszcze w tym otumanieniu wymyślą?

Po co przyjmować uchodźców jak jest czas pokoju na świecie , niech obalają rządy we własnych krajach a mają do tego warunki .

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

autor: PAP/Radek Pietruszka

https://wpolityce.pl/gospodarka/573303-olbrzymie-zainteresowanie-banknotami-z-lechem-kaczynskim

Jak żył to dużo oponentów się z niego nabijało a tu tyle ludzi za banknotami stoi ?

Barbara Kurdej-Szatan / autor: Fratria

https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/573273-prokuratura-zajmie-sie-skandalicznym-wpisem-kurdej-szatan

Powinna c*pa dostać po kieszeni za atak na Wojsko i Straż .

wlasnie dolaczyles do niej w poziomie kultury

27 minut temu, Mariusz2903 napisał:

ty chyba ze wsi deskami zabitej i to podwojnie  pochodzisz 🤣, masz pojecie o swiecie i biznesie..https://www.google.com/search?q=banknoty+z+kaczynskim&oq=banknoty&aqs=chrome.8.69i57j0i131i433i512l3j0i512l3j0i131i433i512j0i3j0i512.6902j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

wlasnie dolaczyles do niej w poziomie kultury

kurna, ale na trzeźwo to Ona tego nie napisała...

Opublikowano
21 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Obrońcy uchodźców , jacyż oni są śmieszni , już od dawna jak widzę ich w mediach to przełączam od razu .