Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ursus932 napisał:

@pafnucy na gówno nie miała wpływu zima ,tylko ludzkie błędy 

Jakoś jak za Lecha Kaczyńskiego gówno do Wisły leciało non stop to wam nie przeszkadzało ;) To co teraz wylatuje raz na jakiś czas, za jego kadencji leciało 24h/dobę 365dni w roku.

Już nie mówiąc o wspaniałym projekcie stworzenia jednej wielkiej oczyszczalni, zamiast 2 osobnych dla lewo- i prawobrzeżnej Warszawy. Projekcie który został stworzony za kadencji Lecha Kaczyńskiego.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

co ciekawe niedawno sie okazalo ze ten sam facet co projektowal oczyszczalnie w warszawie i byl "ekspertem " kurwizji zaprojektowal oczyszczalnie w mojej gminie- tam tez jest fajna rura - po opadach deszczu zbiornik oczyszczalni przepelnia sie i wstawili rure ktora scieki plyna bezposrednio  do rzeki.

teraz jest material w tvp-1 o zamojskim biznesmenie z branzy mlynarskiej

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jak widać PiS-owska kampania poparcia Kościoła działa idealnie ;) W TVP pro-klerykalnie Kościół traci poparcie, plują na Owsiaka, Owsiak zyskuje poparcie xD Gdzieś mi się w oczy jeszcze rzucił artykuł, że już około 30% uczniów nie uczęszcza na lekcje religii ;) 

MTgyODc2YjUGGzl3TElvIEVDbS0KEGF2Elt1Zkx9

Opublikowano

od rozbiorow wladza byla przeciwko kosciolowi i dlatego w polsce tak dlugo uchowal swoje znaczenie i wplyw na ludzi- wystarczylo kilka lat  rzadow "kato-prawicy" i ostatecznie zejdzie na margines jak w kazdym cywilizowanym kraju swiata.

zostanie tylko miliardowy majatek-tysiace kamienic i domow  setki tysiecy hektarow- opuszczone koscioly i klasztory, za kilkanascie lat w wielu nie bedzie ani jednej zdolnej do pracy zakonnicy czy zakonnika-.

na koncu bedzie tak jak w cesarsko-krolewskie austrii -kasacja zakonow i zabranie majatkow

sojusz oltarza z tronem dla oltarza okazal sie zabojczy-  przeciez sam prezes lata temu powiedzial ze najszybsza droga do dechrystianizacji polski to rzady zchn-u,  zapomnial o tym czy w duchu jak rodzice jest prawdziwym lewakiem ? 

Opublikowano (edytowane)

Z ciekawości sprawdziłem stronę tvp.info i nie ma tam jakiejkolwiek nawet wzmianki o strajku mediów, tak wyglądają wolne i rzetelne media w Polsce xD W wieczornych Wiadomościach będzie Kurski piał z zachwytu jaką to nie mieli dzisiaj oglądalność xD  

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

nie wiem czy PiS zdaje sobie sprawę że wypowiedział wojnę większym potęgom niż tylko lokalne media polskojęzyczne.
We wczorajszej konferencji Premiera usłyszałem - "...wojnę z rajami podatkowymi jak Luksemburg, Irlandia, Holandia...."
Było też coś o Google, Amazonie i jeszcze innych potęgach sieci w kontekście tego podatku/haraczu

czy to nie Gowin przeciwstawiał się podobnym pomysłom podatków? ....
często w podobnych "zadymach" mówimy - zobaczymy co z tego wyjdzie
czy tym razem chcemy zobaczyć? bo raczej nic dobrego

kilka dni temu pisałem - żarty się skończyły i czas na dyskusje minął
zawsze "coś", jak nie ACTA to ...
internet otwarty jest zbyt groźnym dla ideologii wszelkiej maści demaskatorem aby nie próbowały go opanować

czy "rydzykowe" media też protestują?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

w 2019 r rynek reklam w polsce wart był 9 mld zł ,  ale  nawet sam tvn nie najlepiej stoi finansowo bo chyba zwolnienia ma na forum było napisane , Rząd zamierza wprowadzić nowy podatek od reklamy, który jest określany oficjalnie jako składka od reklamy. Ministerstwo Finansów przedstawiło już projekt nowej ustawy, z którego wynika, że danina ma przynosić państwu ok. 800 mln zł w skali roku,         troche przesadzili chyba z wysokoscią 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

slogan -"jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze"
tym razem czy oby chodzi tylko o pieniądze bo to wręcz jest oficjalnie krzyczane że "tylko o pieniądze"

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v