Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No parametry są ustalone pod cenę także nie ma co patrzyć na to...ja na fakturze mam do połowy lekko lepsze a po gorsze żeby średnia wyszła

Edytowane przez Marcin133
Opublikowano (edytowane)

👍 🤦🤦🤦urła swoją drogą to macie po h*ju PR-owca żeby po tak konkrowersyjnej informacji ładować paczki. To tak samo jakby iść sprawdzać elektrolit w akumulatorze podczas ładowania podświetlając sobie zapałką ☢️☢️☢️ wiadomo, że ebnie

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
Opublikowano

W każdej spółdzielni ci radni mają chyba indywidualna cenę. Oby informacje o pełnych magazynach i kolejnych obniżkach nie okazały się prawdziwie bo wesoło nie będzie w mlekpolu .

Dziś byłem w Okolicach Ostrołęki u dostawcy Piątnicy to mówił że praktycznie wszyscy co zna pozapisywali się w kolejkę  a przedstawicieli nie widać. Czyżby już mieli wystarczająco mleka.?  Tylko u niektórych byli i pobrali próby. Głównie chcą większych dostawców (+300 tys ). 

Mówił że za styczeń wyszło 1,66 brutto VAT z udziałem. Ale tłuszcz poniżej 4 i białko w granicach 3,3-3,4. 

Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

No to tak jak Ci pisałem, wcale taki skok do przodu by nie był. Ale jak przechodziłem do tej błogosławionej mlekuty to cena mleka x2 

Tylko tam jest stała cena cały rok plus kilka premi po 20 groszy. Zobaczymy co ten rok pokaże. 

Widać coś się dzieje w Rykach 

Opublikowano
2 godziny temu, Marcin133 napisał:

No parametry są ustalone pod cenę także nie ma co patrzyć na to...ja na fakturze mam do połowy lekko lepsze a po gorsze żeby średnia wyszła

Kurła w Polmleku parametry to fikcja 😂 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, slawek74 napisał:

Łolek to jaką masz wydajność bo parametry bardzo liche

8500 ale bazuje na swoich zbozach i sianokiszonka idzie tera taka nieciekawa w federacji 0,1 wyższe , teraz już  powinny być  lepsze  zresztą zobaczmy 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Łolek napisał:

3 godziny temu, slawek74 napisał:

Łolek to jaką masz wydajność bo parametry bardzo liche

8500 ale bazuje na swoich zbozach i sianokiszonka idzie tera taka nieciekawa w federacji 0,1 wyższe , teraz już  powinny być  lepsze  zresztą zobaczmy 

sianokiszonka to w większości słabej jakości pierwszy pokos mocno włóknisty i se słabym białkiem bo sucho drugi narosło ale jak to drugi zawsze słabszy choć ja jeszcze drugiego nie ruszałem bo w drugiej pryzmie dopiero będzie zkarmiany latem ale te parametry to nie za ciekawe

Opublikowano

Chyba nie każdy musi mieć taki sam sprzęt, pola i możliwości

15 minut temu, damianzetor9540 napisał:

To ile tych bel masz? Ja w cały areał kosze na 2 razy,  od wyjęcia kosiarki do schowania owijarki to 4-6 dni i 300-350 bel na gotowo w domu 

Zresztą aż się prosi w pryzmę lub silos taką ilość 😁

Piękna kiszonka by była

• Like 2
Opublikowano

Dokładnie Damian młody jeszcze życia dobrze nie poznal...ojce zrobią w oborze to możesz śmigać cały dzień.Kiedys  też tak miałem a jeszcze jak będziesz miał małe dzieci i dojdzie Ci opieka to wtedy 6dni to będziesz kosił

• Like 9
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, damianzetor9540 napisał:

1 godzinę temu, damianzetor9540 napisał:

To ile tych bel masz? Ja w cały areał kosze na 2 razy,  od wyjęcia kosiarki do schowania owijarki to 4-6 dni i 300-350 bel na gotowo w domu 

Łąki rozsiane w promieniu 20 km w kilku kawałkach  a w polu robie sam i obore też  w dużym stopniu muszę ogarnąć  bo dzieciaki poza domem ,może  w tym  roku będzie pryzma sie zobaczy naprzód rachuj to ci wyjdzie  na h*j

A gospodarstwo to nie tylko pole i obora zawsze coś jest jeszcze do ogarnięcia 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v