Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, DanielFarmer napisał:

Od 5 miesięcy i to tak nie do końca bo póki co dwie premie w Piątnicy zrobiły im lepsza cenę w tym okresie,zobaczymy co dalej.Ja nie chwalę ,jak pociągną dłuższy czas tak to zwrócę honor

Aktualnie cena z cennika taka sama w mlekpolu jak i w Piątnicy . W marcu pewnie znowu premia za 20 groszy na świeta od Piątnicy więc może i za marzec jeszcze nie obniża w mlekpolu. Miejmy nadzieję że jednak mlekpol dobrze stoi i będzie trzymał cenę tak jak pisze radny 

Opublikowano (edytowane)

Jestem już stary ale liczyć umiem . Cena spadła względem cennika 20groszy ale dziwnym trafem bez zmiany żywienia ilości wydajności parametry spadły równo jak być odcioł po 0.5na tłuszczy i białku więc cena spadła adekwatnie o 30groszy

Edytowane przez Dzikusss
Opublikowano
3 godziny temu, komizmo napisał:

Mam dokładnie takie same odczucia. Mlekpol jest w tym momencie dwa kroki przed konkurencją.

Nie sądzę żeby był dwa kroki przed Piątnicą.

Opublikowano
2 godziny temu, Kierownik napisał:

@Dzikusss mowisz o mlekucie? ja serio coraz powazniej patrze w kierunku Wloszczowej

Ile masz kilometrów  do włoszczowej, najbliższego skupu mlekpolu lub mlekowita? Włoszczowa ma do mnie 168 kilometrów  i tak co drugi dzień przyjeżdża, ale u mnie bierze ponad 8 tyś jednego po drodze co ma 15 tyś i ciula do bazy ; chciałem w listopadzie dzownić do mlekpolulub sierpca ale jak zobaczyłem że najbliższy oddział jest od de nie 250 km to zrezygnowałem, a włoszczowa wzięła mnie od ręki ; jak tydzień temu był kierowca to pytał się czy nie ma jakiś chętnych dostawców mleka, bo mówł, że ciągle im mało i na chama szukają mleka, to jeśli mieszkasz blisko włoszczowej to na pewno cie wezmą z pocałowaniem ręki

Opublikowano

Grzesiu Alfa pisał że Mlekpol podniosł cenę po to żeby nikt już nie chciał odchodzić z Mlekpolu do Piątnicy to nie wiem komu trzeba dziękować za wzrost cen. A cennik Piątnicy jest wam dobrze znany i pewnie pod niego liczone było U was. I część zyskała Ale pewnie komuś zabrali. Daniel Farmer dużo więcej miałeś?

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Łolek napisał:

Komizmo ta  3 odpowiedź najbardziej mi się podoba  i chyba nie tylko mnie

I właśnie dlatego mlekpol chyba kombinuje strategicznie, próbując nałapać dostawców bo już to widzą, że nowa WPR spowoduje spadek produkcji mleka

A w mlekovicie myślą , że sprowadzią mleko z Litwy i Estonii...

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
Arczi_farmer napisał:

2 godziny temu, Kierownik napisał:

@Dzikusss mowisz o mlekucie? ja serio coraz powazniej patrze w kierunku Wloszczowej

Ile masz kilometrów  do włoszczowej, najbliższego skupu mlekpolu lub mlekowita? Włoszczowa ma do mnie 168 kilometrów  i tak co drugi dzień przyjeżdża, ale u mnie bierze ponad 8 tyś jednego po drodze co ma 15 tyś i ciula do bazy ; chciałem w listopadzie dzownić do mlekpolulub sierpca ale jak zobaczyłem że najbliższy oddział jest od de nie 250 km to zrezygnowałem, a włoszczowa wzięła mnie od ręki ; jak tydzień temu był kierowca to pytał się czy nie ma jakiś chętnych dostawców mleka, bo mówł, że ciągle im mało i na chama szukają mleka, to jeśli mieszkasz blisko włoszczowej to na pewno cie wezmą z pocałowaniem ręki

tak tak mam 100km do wloszczowej. kolo mnie jest kilku dostawcow. Do kalisza mam troszke dalej ale mlekuta tez by mnie przyjela. O mlekpolu myslalem ale jak juz wczesniej pisalem potrzeba 20tysi co drugi dzien. a do tego troche brakuje ;) a chetnych nie ma zeby przejsc ze mna, zreszta nie lubie kogos uszczesliwiac na sile.

Opublikowano
11 minut temu, komizmo napisał:

I właśnie dlatego mlekpol chyba kombinuje strategicznie, próbując nałapać dostawców bo już to widzą, że nowa WPR spowoduje spadek produkcji mleka

U mnie gospodarstwa po kilkanaście ha a bydła dziesiątki a niektórzy ponad setka wszyscy jedziemy na gębowych dzierżawach wiec albo produkcja spadnie albo umowy się zmienią 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Łolek napisał:

U mnie gospodarstwa po kilkanaście ha a bydła dziesiątki a niektórzy ponad setka wszyscy jedziemy na gębowych dzierżawach wiec albo produkcja spadnie albo umowy się zmienią 

Nie wszyscy będą zmniejszać produkcję. Podobno jeden na snuadowie teraz uruchomił oborę na 250 a hektarów 40 czy 35 nawet nie ma. Także on nie zmniejszy przez 20 lat bo bank przyjdzie. Dzierżaw nabierze po 2500 i będzie pracował na garb 

Opublikowano
komizmo napisał:

33 minuty temu, Łolek napisał:

Komizmo ta  3 odpowiedź najbardziej mi się podoba  i chyba nie tylko mnie

A w mlekovicie myślą , że sprowadzią mleko z Litwy i Estonii...

To nie WPR spowoduje spadek produkcji mleka tylko braki następców oraz "nic się nie opłaca..."

Opublikowano

Zdziwisz się Bercik... Siądź sobie poczytaj na stronie minrol co nam szykują i w jaką stronę wszystko zmierza. Ja też pierdolne kartofle jak za eko bez roboty będzie kasa z dopłat... bo na zbyt eko w dobrych pieniądzach nie ma co liczyć

Opublikowano (edytowane)

Głównie braki następców a nawet jak są to ich niechęci do pracy niewolniczej...a jak ktoś już się rzuci w obory za melony to tylko zdrowia dużo życzyć...

Edytowane przez Marcin133
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v