Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I dobrze twierdzi bo jak to nazwałeś strzyk uwalony łajnem nie zrobi 100 tyś bakterii. Zagięty wąż w którym będzie zostawało mleko i kisło zrobi już konkretne bakterie.  U mnie wychodziły takie bakterie bo był wąż pęknięty i mleko się wylewało i kisło.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rrolniik napisał:

To że Ty tak masz nie znaczy że każdy, zobacz sobie jednego youtubera jak na hali zarośniętej łajnem doi krowy, wymiona uwalone w łajnie i twierdzi że z bakteriami nie ma problemów w mlekpolu bo mleko jest sterylne w strzykach xD

Daj link

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

W którym oddziale biorą jak leci?

Mlekpol ZP Rolmlecz Radom. 

Jestem byłym dostawcą do tego zakładu to wiem co się działo i nadal wiem co do tej pory się dzieje. 

22 minuty temu, leszek1000 napisał:

Poruszanie takich tematów w cenach mleka nie przystoi. Wszakże czytają nas prezesi i cała redakcja rolnica. 

I bardzo dobrze że czytają. 

Może wtedy będą wiedzieli jakich dostawców mają a nie jak im sprawozdanie podsuwa obibok łapówkarz ze skupu.

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

Pewnie że nikt nie oszczędza na tym ale w skupie i tak mogą ciebie uj🤬ć żeby komuś innemu poprawić wyniki. 

Opublikowano

Tylko czasami te środki nie pomogą jak będą popękane gumy strzykowe, albo węże kwalifikują się do wymiany. W lipcu/sierpniu osobiście wymieniałem wszystkie gumy czy uszczelki nie tylko w aparatach udojowych, ale wszystkie gumy na rurach w dojarce przewodowej bo puściły farbę. Jak bakterie podskakują z odbioru powyżej 15tys to rozkręcam kubki udojowe i je czyszczę, bo gdzieś mleko się dostanie i kiśnie i jeszcze rurę od zbiornika zbiorczego na mleko do zbiornika na mleko. Więc nie tylko płyn ale także okresowa obsługa dojarki panowie się kłania, tylko jakoś na ten temat nikt nie mówi. 

Opublikowano

Powiem ze w gea na przewodowce tą sanitarke mala musiałem często rozkręcać i myc bo jej nie umyło dobrze, teraz na hali delaval myje ja idealnie. Najczęściej pewnie bakterie robi jak ktoś nie płocze po dojeniu tego gwintu co filtr się wkłada to mleko szybko się skisi tam. I grunt gorąca woda i dobre płyny, nie jakas Farma z grene czy cus

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

a serki owocowe czy waniliowe  jedne z lepszych z rolmleczu

Jeśli komuś smakują to nic mi do tego ale to już nie to samo co kiedyś. 

Opublikowano
28 minut temu, jarecki napisał:

Dla mnie też są jednymi z najlepszych na rynku. 

45 minut temu, PRIMO napisał:

Mlekpol ZP Rolmlecz Radom. 

Jestem byłym dostawcą do tego zakładu to wiem co się działo i nadal wiem co do tej pory się dzieje. 

I bardzo dobrze że czytają. 

Może wtedy będą wiedzieli jakich dostawców mają a nie jak im sprawozdanie podsuwa obibok łapówkarz ze skupu.

To gdzie teraz oddajesz? Jest ktoś lepiej płacący niż mlekpol w tamtych okolicach? 

Opublikowano
56 minut temu, jarecki napisał:

O to to. Akurat dzisiaj cały kartonik mix wjechał do lodówki 😋 chociaż dzieciorom nie smakują... Może to dlatego mi tak podpasowały 😂

Opublikowano

Co do tej "walki z klimatem" to to jest zwykle wyplukiwanie pieniędzy z powietrza, bardzo dużych pieniędzy. Ten od przewidywania pogody w tpr w tym roku powiedział ze nie ma czegoś takiego jak ocieplenie klimatu, ale przeszło to jakoś bez echa. Osobiście też tak uważam, uważam również ze człowiek nie ma wpływu na klimat, tylko tym pojebanym eurokomuchom tak się wydaje. A Pani Spurek pewnie nie zauważyła ze krowy nie powstały wczoraj czy 10 lat temu, ale są z ludźmi od zawsze. Czyli dłużej niż ocieplenie klimatu:p

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, vodz napisał:

Co do tej "walki z klimatem" to to jest zwykle wyplukiwanie pieniędzy z powietrza, bardzo dużych pieniędzy. Ten od przewidywania pogody w tpr w tym roku powiedział ze nie ma czegoś takiego jak ocieplenie klimatu, ale przeszło to jakoś bez echa. Osobiście też tak uważam, uważam również ze człowiek nie ma wpływu na klimat, tylko tym pojebanym eurokomuchom tak się wydaje. A Pani Spurek pewnie nie zauważyła ze krowy nie powstały wczoraj czy 10 lat temu, ale są z ludźmi od zawsze. Czyli dłużej niż ocieplenie klimatu:p

Plus wulkany i to co w ziemi. Ale toto nie chce płacić. Po prostu pożyteczne głupki którzy robią zamieszanie 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, vodz napisał:

Pewnie tak , tylko Pamiętaj żę zasoby ziemi co tworzyły się miliony lat kiedyś się skończął , czym wczesniej będziemy robić jakiś mix tym dłużej te zasoby będą . 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v