Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, domek1992 napisał:

dla pocieszenia dostawców mlekowity ja mam tylko 1,51 brutto OSM Kosów. do max progów za ilość brakuje mi jeszcze 18 gr netto 

Również jestem w osm Kosów jakie masz parametry i ile mleka miesięcznie, ja mam 1,55 białko 3,30 i 30 tyś miesięcznie, ale myślę że w czerwcu wypowiedzenie pujdzie 

Opublikowano

To lojalnościowe to taki ich udział tylko że na koniec go nie odzyskasz😀 wogole to non gmo kolejna dopłata która koszty podnosi to realnie cena jest całkiem do d*py

Opublikowano

No ale to nie to samo dla samego siebie informacje które nawet bez dopłaty są ważne 

Uważam że odstawiajac to mleczarni które bardziej respektuja te normy klasy extra to wyniki każdej krowy się przydają 

Opublikowano
pedro2 napisał:

Chciałem zrobić jak jechałem, ale psiarnia pilnuje go już 4 godziny. Polindus niebieski Man całkiem świeży. Na prostej drodze i głęboki rów

Ze 2 lata temu na"krzyzowkachh "pod korzenistem ciężarówka polindusa też wpadł do rowu... 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu987 napisał:

Moim zdaniem w sierpcu nie sprawiedliwe są przedziały. Nie wiem co ile są ale patrząc na ceny jakie tu podają to jak ktoś oddaje 15 tyś a ktoś 50 tyś to już około 15-20 groszy różnicy 

Dokładnie progi są takie 

E0A3E927-B279-4B20-B6E0-96C93EC5D48F.jpeg

Opublikowano
5 godzin temu, pedro2 napisał:

Chciałem zrobić jak jechałem, ale psiarnia pilnuje go już 4 godziny. Polindus niebieski Man całkiem świeży. Na prostej drodze i głęboki rów

dziś sąsiada Navare wyciągałem z rowu głębokości 1.20m na boku leżał. Przeciągnąłem do z 10 metrów wzdłuż rowu i nie chciał wyskoczyc. Dopiero koparka go wyrwała z rowu

Opublikowano
8 godzin temu, lamboEVO100 napisał:

A kto wam każe brać całość z mleczarni? Biorę 200-250 l ON na miesiąc i artykuły spożywcze tak by to wykorzystać. Na paliwie mają tylko trochę drożej jak stały dostawca więc jak te 20-40 zł więcej wyjdzie to przeżyje. Nie ma co tak przeżywać tej premii tylko kupić u nich za te 5 gr towar na którym mają najmniejszą przebitkę. 

Fakt cena za styczeń nieciekawa, mlekpol płaci dużo lepiej. 

Jak czytam ten temat to nie wiem po co niektórzy w tej branży siedzą ? By dookoła narzekać ? Jak tak źle i niedobrze teraz to trzeba to rzuć i zacząć robić co innego skoro mleko się nie opłaca. Lepiej raczej nie będzie, koszty różną niewspółmiernie do ceny, robocizna tak samo. 

Tu nie chodzi o 40 zł, tylko o to że dymają Was jak szmate, ale co kto lubi, są różne zboczenia... Dla mnie to jest 3 świat takie traktowanie "udziałowców" 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, krzychu987 napisał:

Moim zdaniem w sierpcu nie sprawiedliwe są przedziały. Nie wiem co ile są ale patrząc na ceny jakie tu podają to jak ktoś oddaje 15 tyś a ktoś 50 tyś to już około 15-20 groszy różnicy 

zapraszam do Łap przy bodajże 28tys masz 49gr dopłaty za ilość, 2gr do każdego tysiąca litrów progi, tylko nic z tego nie wynika bo każdy ma cenę chyba od widzimisię prezesa, dla kolegi według cennika powinno być spokojnie powyżej 1,7zł a dostał 1,4.

42 minuty temu, Krzys62 napisał:

Legendy głoszą ze ktoś kiedyś widział cennik 

poszukam jak znajdę to wstawię 

W Łapach jest podobna legenda

Opublikowano
1 godzinę temu, Morela15 napisał:

Również jestem w osm Kosów jakie masz parametry i ile mleka miesięcznie, ja mam 1,55 białko 3,30 i 30 tyś miesięcznie, ale myślę że w czerwcu wypowiedzenie pujdzie 

T4.18,B3.44 litry 10tyś umowa od stycznia na 150 z mleczarni biorę tylko nabiał

Opublikowano
Arczi_farmer napisał:

Dnia 9.02.2021 o 12:58, Kierownik napisał:

czyli rozumiem ze od nowego roku jednak Wloszczowa>Mlekovita

Napisze ci mój osobisty ranking mleczarni z ostatnich dwóch lat (biorę pod uwagę cenę za mleko ;uczciwość w parametrach, wymogi, współpracę, wypłacalność) : 1-piątnica; 2- sierpc, 3- mlekpol, 4- Ryki, 5- włoszczowa, 6-spolmek, 7 - mlekovita,... Jest to moja subiektywa opini,; ja w włoszczowej za styczeń Przedział 70-300 tyś białko 3,5  tłuszcz 3,86 postałem 1,57 netto. Więc solidnie, 

jaka miales srednia cene za 2020?

Opublikowano
10 godzin temu, radekz200 napisał:

To już bez udziału?

Od tego trzeba odjąć 5 groszy na udział, do ręki 1,45 zł. 

Słabe białko i niema ceny 

Opublikowano

President ilość ponad 13.5 tyś. Białko 3.45 tłuszcz 4.55 1.7066 premia która miała być za rok 2020 jest za miesiąc styczeń i luty i wynosi 6 gr 

Opublikowano
1 godzinę temu, karol6130 napisał:

Od tego trzeba odjąć 5 groszy na udział, do ręki 1,45 zł. 

Słabe białko i niema ceny 

To już president lepiej płaci... U mnie kilka gr więcej Ryki. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v