Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, soltys48 napisał:

dziś skup do Marcinkowskich 6,2 za E

Oj coś ten pośrednik was tam bardzo nie lubi u nas niby 6,6-6,7 taka była rozmowa przez telefon

Opublikowano
2 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

Widocznie zmówił się z konkurencją, która tam łupi. 40 złotych na tuczniku ekstra, 10 sztuk 400 zł. Nic tylko hodować tuczniki i garba na plecach, i przy okazji dorabiać takiego handlarzynę.

Konkurencja daje na dzień dzisiejszy ok 6,90[Skiba] i teraz pytanie dlaczego sprzedajacy nie postraszą że przejdą do innego[tu się klania mentalność hodowców ,stopień zorganizowania temat rzeka i skupujący to bezwzględnie wykorzystuje], u nas podstawa to co u Marcinkowskich na ubojni + premia, raz czy dwa było poniżej to przy kawie padła sugestia że za dwa tygodnie raczej nie ma po co przyjeżdżać  i od tego czasu spokój z ceną , chociaż i tak zakombinował bo podstawa miała być cena Skiby + premia

Opublikowano
misio3p napisał:

A w agropierdołach informują, że cena żywca jest wysoka, a wyrobów niska, w związku z czym zakłady przetwórcze muszą dokładać do interesu...

he he he 

Niezłe a wcześniej to musi tylko ma zero wychodzili, nie ma co słuchać tych agropierdół

Opublikowano

W piątek już urwali 0.50  to bedzie powtórka z rozrywki. Wygoni  Pinokio ludzi do pracy ze wsi pozamyka małe firmy a na koniec uwali wypłaty na  przysłowiową miskę ryżu

Opublikowano

przy tych cenach pasz (wczoraj wywiozłem resztę jęczmienia 945 brutto) to po tej obniżce nawet w cyklu zamkniętym dokładka

Opublikowano
3 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Jak tak dalej będą robić to i tych rolników zabraknie...... 

Co wtedy? 

No ale to już nie mój problem

Jeszcze 2 dni temu słyszałem wypowiedź ministra rolnictwa o tym, jak to on bardzo by chciał żeby młodzi zostawali na gospodarstwach 🤯🤣

Opublikowano
7 godzin temu, krilan06 napisał:

Jeszcze 2 dni temu słyszałem wypowiedź ministra rolnictwa o tym, jak to on bardzo by chciał żeby młodzi zostawali na gospodarstwach 🤯🤣

Chyba zostawiali gospodarstwa chciał powiedzieć....

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, krilan06 napisał:

On to chyba jakiś nie poważny jest. 

Jakiś mniej inteligentny... 

Jak mają zostać jak tu jest tak rozpieprzony rynek i tak niepewna przyszłość..... 

Edytowane przez PRZMAS19821982
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v