sumek666

Ceny trzody chlewnej 2021

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
MARAKAM    49

Ja bym się bał polegać na zapisach w BIP gminy. Te sprawy ogarniają Rozporządzenia Ministra tu wyciąg ze strony ARIMR dotyczący tego działania.

Zgodnie z rozporządzeniem, Beneficjent zobowiązuje się przez okres 5 lat od dnia wypłaty płatności końcowej m.in. do: 1. zapewnienia trwałości operacji obejmującej m.in.:

• nieprzenoszenia prawa własności lub posiadanie nabytych dóbr, wybudowanych, przebudowanych, wyremontowanych budynków lub budowli, na które została przyznana i wypłacona pomoc oraz ich wykorzystywania w sposób zgodny z przeznaczeniem i celami operacji,  

• prowadzenia działalności związanej z przyznaną pomocą, której służyła realizacja operacji, lub której prowadzenie stanowiło warunek przyznania pomocy, bez zmiany sposobu lub miejsca jej prowadzenia z wykorzystaniem zrealizowanego zakresu rzeczowego operacji;

Edytowano przez MARAKAM
  • Like 1

MARAKAM    49

Minimum 50 szt aby dostać pomoc, w przepisach  czyli rozporządzeniach wg mnie  nie ma. Na instrukcje nie powołasz się w przypadku odwołania. 

Wiadomość z agroFakt.pl

ws71    1495
1 minutę temu, MARAKAM napisał:

Minimum 50 szt aby dostać pomoc, w przepisach  czyli rozporządzeniach wg mnie  nie ma. Na instrukcje nie powołasz się w przypadku odwołania. 

Szwagier chciał robić ogrodzenie z dofinansowaniem agencji , to by musiał trzymać przez 5 lat ilość podaną we wniosku, drugi musi się bujać jeszcze 3lata , też z ilością zadeklarowaną we wniosku

kopin    3760

2 wioski ode mnie gość wybudował chlewnie na 100 macior w cyklu zamkniętym w 2000 2002 r teraz od sierpnia wyprzedawał wszystko,wczoraj wyjechały ostatnie sztuki.A minister mówi że miniony rok w rolnictwie był bardzo dobry..........

• Like 1

Gość   
Gość

toż i tu wielu mówi że tak dobrze jeszcze nie było . 🤔

kopin    3760

jak słuchać i ufać komuś  co ciągle Nica zmienia,? Moze ze wstydu o to co kiedyś napisał ....

Szymi40    1412

Kilometr ode  mnie  mieszka  gościu co ma 700 macior w c. zamkniętym   i w tym roku dokupił  70 ha.  ziemi. 

Szymi40    1412

Dołożył  do kredytów  ale nic innego  nie ma tylko  świnie  i  kredyty.-   

kopin    3760

no te kredyty,u nas ksiądz nie chciał takiego wisielca pochować 

jarecki    3274
52 minuty temu, Szymi40 napisał:

Kilometr ode  mnie  mieszka  gościu co ma 700 macior w c. zamkniętym   i w tym roku dokupił  70 ha.  ziemi. 

ma może przetwórstwo też ?

Szymi40    1412

Nie  nie ma  i w  dodatku ok.  250 ha.  ziemi 4-5  klasy.  Tak że paszy mało-

jarecki    3274

hiszpania musi importować przenice dla świnek i jakoś daje rade tuczyć najtaniej w europie , ale dziwne że przy takiej liczbie świń nie poszedł w przetwórstwo .

Edytowano przez jarecki

MARAKAM    49

I lepiej aby większość nie wiedziała czym są one tam karmione.

Trzeba by było zmienić teorie Darwina... 

• Like 1

dragonek80    1
7 godzin temu, MARAKAM napisał:

Ja bym się bał polegać na zapisach w BIP gminy. Te sprawy ogarniają Rozporządzenia Ministra tu wyciąg ze strony ARIMR dotyczący tego działania.

Zgodnie z rozporządzeniem, Beneficjent zobowiązuje się przez okres 5 lat od dnia wypłaty płatności końcowej m.in. do: 1. zapewnienia trwałości operacji obejmującej m.in.:

• nieprzenoszenia prawa własności lub posiadanie nabytych dóbr, wybudowanych, przebudowanych, wyremontowanych budynków lub budowli, na które została przyznana i wypłacona pomoc oraz ich wykorzystywania w sposób zgodny z przeznaczeniem i celami operacji,  

• prowadzenia działalności związanej z przyznaną pomocą, której służyła realizacja operacji, lub której prowadzenie stanowiło warunek przyznania pomocy, bez zmiany sposobu lub miejsca jej prowadzenia z wykorzystaniem zrealizowanego zakresu rzeczowego operacji;

jak byś mógł podeślij bezpośredni link do tego rozporządzenia, podejrzewam że każdy nabór wygląda inaczej, chodzi mi o ten z 2018roku

krilan06    2237

Liczyłem średnią ważoną dla każdego kg sprzedanego w tym roku - 4,47zł + vat wyszło 

krilan06    2237

Nie wiem jak to się ma do mojego komentarza, ale życzę Ci @Rogas71 wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i dla innych hodowców również jak najlepszych cen 😁

czesio200    3399

Temat powinien być; Ostatni rok wykańczania produkcji wieprzowiny w Polsce 2022r.

czesio200

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez Aktywnyrolnik7245
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez benek79
      Moze tutaj bedziemy wpisywac cene prosiat.
      U nas kształtuje sie na poziomie 80zł do 120zł.
      Piszac u nas mam na mysli rejon Osiecin w kuj-pom.
    • Przez misio3p
      Temat pierwotnie nazwany "KOLEJNY ROK WYKAŃCZANIA PRODUKCJI WIEPRZOWINY W POLSCE 2022"
      Zaczynamy od cen 3,70-4,50 netto z zapowiedziami znacznych podwyżek, które być może pozwolą wychodzić na zero przy obecnych kosztach produkcji.
      Kontynuacja wątku 2021:

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj