Skocz do zawartości

Ceny trzody chlewnej 2021

sumek666

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Ja bym się bał polegać na zapisach w BIP gminy. Te sprawy ogarniają Rozporządzenia Ministra tu wyciąg ze strony ARIMR dotyczący tego działania.

Zgodnie z rozporządzeniem, Beneficjent zobowiązuje się przez okres 5 lat od dnia wypłaty płatności końcowej m.in. do: 1. zapewnienia trwałości operacji obejmującej m.in.:

• nieprzenoszenia prawa własności lub posiadanie nabytych dóbr, wybudowanych, przebudowanych, wyremontowanych budynków lub budowli, na które została przyznana i wypłacona pomoc oraz ich wykorzystywania w sposób zgodny z przeznaczeniem i celami operacji,  

• prowadzenia działalności związanej z przyznaną pomocą, której służyła realizacja operacji, lub której prowadzenie stanowiło warunek przyznania pomocy, bez zmiany sposobu lub miejsca jej prowadzenia z wykorzystaniem zrealizowanego zakresu rzeczowego operacji;

Edytowane przez MARAKAM
  • Like 1

1 minutę temu, MARAKAM napisał:

Minimum 50 szt aby dostać pomoc, w przepisach  czyli rozporządzeniach wg mnie  nie ma. Na instrukcje nie powołasz się w przypadku odwołania. 

Szwagier chciał robić ogrodzenie z dofinansowaniem agencji , to by musiał trzymać przez 5 lat ilość podaną we wniosku, drugi musi się bujać jeszcze 3lata , też z ilością zadeklarowaną we wniosku

7 godzin temu, MARAKAM napisał:

Ja bym się bał polegać na zapisach w BIP gminy. Te sprawy ogarniają Rozporządzenia Ministra tu wyciąg ze strony ARIMR dotyczący tego działania.

Zgodnie z rozporządzeniem, Beneficjent zobowiązuje się przez okres 5 lat od dnia wypłaty płatności końcowej m.in. do: 1. zapewnienia trwałości operacji obejmującej m.in.:

• nieprzenoszenia prawa własności lub posiadanie nabytych dóbr, wybudowanych, przebudowanych, wyremontowanych budynków lub budowli, na które została przyznana i wypłacona pomoc oraz ich wykorzystywania w sposób zgodny z przeznaczeniem i celami operacji,  

• prowadzenia działalności związanej z przyznaną pomocą, której służyła realizacja operacji, lub której prowadzenie stanowiło warunek przyznania pomocy, bez zmiany sposobu lub miejsca jej prowadzenia z wykorzystaniem zrealizowanego zakresu rzeczowego operacji;

jak byś mógł podeślij bezpośredni link do tego rozporządzenia, podejrzewam że każdy nabór wygląda inaczej, chodzi mi o ten z 2018roku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...
v