Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, pawel885 napisał:

@Ursus932 zoba co mam dla Ciebie 

IMG_20211202_113401238.jpg

Jaki pieniądz za tą maszynke?

Chociaż ja już swojego połamanego overuma jako tako nauczyłem się ustawiać, że orka ładnie idzie ale w perzu ni cholery nie idzie, jedno pole tak mam zapuszczone że po czterech przejazdach podnioslem do góry i pojechałem do domu. Teraz zastanawiam się w jaki sposób uprawić ten kawałek. Glebogryzarka w marcu i w maju glifosat? A potem jakaś gryka albo rzodkiew oleista dla poprawy struktury

4 godziny temu, Agrest napisał:

Widziałeś na żywo? Interesująca oferta jak dla mnie, muszę wymienić swego poczciwego Burego 400 litrów na coś większego bo za dużo czasu tracę na tankowanie

Opublikowano

Pytanie takie. Możecie kogoś polecić kto regeneruje nietypowe rozruszniki. Mam stara amerykańska ładowarkę i wczoraj przy odpalaniu miałem pożar. Jeszcze jej nie rozbierałem ale palić zaczęło się od rozrusznika właśnie i trzeba to rozebrać bo bez niej to jak bez ręki.

Opublikowano
28 minut temu, migacz napisał:

Pytanie takie. Możecie kogoś polecić kto regeneruje nietypowe rozruszniki. Mam stara amerykańska ładowarkę i wczoraj przy odpalaniu miałem pożar. Jeszcze jej nie rozbierałem ale palić zaczęło się od rozrusznika właśnie i trzeba to rozebrać bo bez niej to jak bez ręki.

Adamec Suwałki ,Ełk ,zadzwoń ,zapytaj .   zajmują się rozrusznikami i alternatorami 

Opublikowano
7 minut temu, kizak napisał:

Koniki troszkę zawyżone ,ale zamiast c 360 do paszowozu jak znalazł ,rocznik młody ,części w new hollandzie l

Mi by taki pasował do uprawy w polu i w tunelach tylko na tą chwilę nie pasuje najważniejsza rzecz - kasa🙄

Opublikowano
8 minut temu, kizak napisał:

A i w remontach  zajebi... ,wszystko na wierzchu ,kabina na ,,4 śrubkach''

Tylko pytanie jak silnik czy już ma wymienne tuleje czy trzeba cały blok szlifować w razie remontu silnika

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Tylko pytanie jak silnik czy już ma wymienne tuleje czy trzeba cały blok szlifować w razie remontu silnika

te stare nie były tak głupio robione.

Opublikowano

U mnie w w fiacisku z 83 ,cylindry w oryginale ,jeszcze było widać honowanie  , i nikt nic nie robił  ,może i ten jeszcze  ,,twardy''  . Przy - 10 zajechać ,i niech pali , nawet z rozruchem  ,popatrzeć czy przy nim ,, śnieg nie wydeptany ''

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Adam bierz 

Do zachodnich przecież części są i to na zawołanie 

Jak bym dysponował taka kwota to bym kupił ale ja mam też inne wydatki i życie.

I na tą chwilę tylko mocarny ciapek

Opublikowano
6 godzin temu, KlimekPL napisał:

Jaki pieniądz za tą maszynke?

Chociaż ja już swojego połamanego overuma jako tako nauczyłem się ustawiać, że orka ładnie idzie ale w perzu ni cholery nie idzie, jedno pole tak mam zapuszczone że po czterech przejazdach podnioslem do góry i pojechałem do domu. Teraz zastanawiam się w jaki sposób uprawić ten kawałek. Glebogryzarka w marcu i w maju glifosat? A potem jakaś gryka albo rzodkiew oleista dla poprawy struktury

Widziałeś na żywo? Interesująca oferta jak dla mnie, muszę wymienić swego poczciwego Burego 400 litrów na coś większego bo za dużo czasu tracę na tankowanie

Nie widziałem. Przeglądam olx i czasem coś wpadnie w oko w dobrej cenie.

Tu szkoda że końcówki pojedyncze. Ale cena jest dobra. Głowiczki można wymienić.

Ogólnie ciągany to super sprawa nawet przy rozdrobnieniu. Byle belka pasowała na działki pomiędzy budynkami czy drzewami na wąskich działkach.

Opublikowano
32 minuty temu, Ursus932 napisał:

Adam bierz 

Do zachodnich przecież części są i to na zawołanie 

Tańsze niż do zetora. 

28 minut temu, stempos1980 napisał:

Jak bym dysponował taka kwota to bym kupił ale ja mam też inne wydatki i życie.

I na tą chwilę tylko mocarny ciapek

Z kabiną nie chcesz? 

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Tańsze niż do zetora. 

Z kabiną nie chcesz? 

Jak bym kupił to na ciapka bym założył kabinę a ten mocniejszy by był bez bo jednak przydała by się większą moc przy uprawach na moich glinach

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Karol6130 napisał:

Tańsze niż do zetora. 

No nie wiem , do Zetora tanie 

Opublikowano
2 godziny temu, migacz napisał:

Aż tak stara , Masz może oznaczenie silnika może chodził w czymś innym to prędzej znajdziesz drugi , albo wymontuj i na wzór do sklepu .

A on z kołnierzem na 3 śruby czy bez przykręcany na obejmy ?

Opublikowano

Ładowarka 72 chyba rok. Na razie nic nie robiłem przy niej. Wczoraj był pożar to muszą mi nerwy opaść. Instalacja trochę ucierpiała więc po niedzieli trzeba to ruszyć. Podłączyłem ja wczoraj na kabel od drugiego traktora i dosłownie odpaliła😆 było sporo strachu. A ładowarka tak wygląda

Zdjęcie0368.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v