Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Cieszę sie niezmiernie ,ze Panu smakował

jak będziesz miał chwilę odezwij sie do mnie bo nr nie mam a moze coś będziesz wiedział na temat który mnie interesuje

Napisolem do Pana 😉

Opublikowano
18 minut temu, soltys48 napisał:

Cieszę sie niezmiernie ,ze Panu smakował, na temat smaku moze sie kiedyś @Pantera wypowie🤣

jak będziesz miał chwilę odezwij sie do mnie bo nr nie mam a moze coś będziesz wiedział na temat który mnie interesuje

trunek wysmienity  masz cos jeszcze?

Opublikowano

Te brony i siewnik s pozostałych przedmiotach do tego ciągnika pasują🤣

To jeszcze cena netto

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Żeś się czepił tych kwitów

Kuzyn się nie czepiał kwitów i tak sobie woził zboże. Aż tu drogówka szukala kogoś innego, ale że akurat on się napatoczył to skorzystali. 

1 godzinę temu, mus napisał:

Netto..ile to brutto będzie, bo mi kalkulator takich dużych kwot już nie obsługuje 😱

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Ursus932 napisał:

@ZetorMisio  u kogo zamawiany zamawiany ? 

A jak mocowanie jest rozwiązane , do kabiny czy idzie od spodu do tyłu ciągnika ?

@igor10246. Nie mam linii kolejowej na wsi , a może by więcej dały 🤔 . Jakoś taki obraz mam że Ty na polskie maszyny negatywnie nastawiony ☺️

Do jakiego ciągnika to założyłeś ? Daj zdjęcie , . Teraz ile masz bycków ?

ja mam trochę inne podejście, masz krowy, trochę się z tym natłuczesz a ja jako "zawodowy kierowca" gdzie robiłem na wielu ciągnikach, dużo rozmawiam z ludźmi i mam porównanie i pogląd, to ciężka seria jako główne to zostały tylko u tych co z rolnictwa nie żyją a robią po godzinach, albo jako pomocnicze, najczęściej zespawane z paszowozami lub do innych prac gdzie liczy się koszt utrzymania maszyny bo i tak za długo się w niej nie siedzi, i miałem jeden dzień że jeździłem rano 912tką z przetrząsarką, po południu swoim ihc jeździłem i baloty zmieniałem, a jeszcze nockę tłukłem 309Ci to 3 inne światy, i ja jak i większość próbowała ci wytłumaczyć że jak masz tyle kasy to szkoda robić mały krok i dalej się  męczyć skoro można już w ogóle zasmakować innej pracy 

aa dopisek

Tura mam na c355 ale jest taka zdezelowana że szkoda tu wrzucać bo by mnie wyśmiali jak wygląda i ile robi ( trzaska ok 200 godzin rocznie) 

a bydła mam 2 krowy, 3 jałówki ( 2 wysokocielne) i ok 20 szt byków od cielaków do takich 2 letnich na które już tasak czeka 

13 godzin temu, daron64 napisał:

Panowie sprawa jest. Wczoraj rozebralem ten zaspawany wałek i pozpisywałem sobie łożyska jakie były. No i teraz mam dylemat. To co było w skrzyni, a to co jest w katalogu różni się od siebie częściowo. Np skrzyni było łożysko z końcówką A, w katalogu jest B. Albo w katalogu jest jedno z sufiksem A i drugie z B. Już przeczytałem parędziesiąt stron o oznaczeniach łożysk i w przypadku łożysk kulkowych prostych nie znalazłem nic konkretnego. Przy skośnych już robi to różnice. 

Druga sprawa - w jednym miejscu mam w skrzyni łożyska igiełkowe, a w katalogu jest złożenie igiełkowe. 

Trzecia sprawa - wklepalem sobie pierwsze z brzegu łożysko. Wchodzę w jeden sklep no i jest łożysko zwykle i kryte. No i kurcze 2rs jest o stówę tańsze niż zwykle (co wydaje się dość dziwne). W innym sklepie z kolei kryte jest o stówę droższe od zwykłego. 

Ostatnia sprawa. Różnice w cenach między tymi samymi łożyskami np jakiś timken w jednym sklepie 180, a w drugim 120 to zwalić tylko na prowizje sklepu? Czy te markowe lozyska podrabiają? Bo kurcze koło 1/3 ceny różnicy wydaje się dość duża różnica. W zasadzie z każdymi tak. Fłt jedno 50, drugie 80, SKF 200 i 250 🤷

dostawy, narzuty itd, u mnie w okolicach się to już ustabilizowało bo prawda jest taka że w moim powiecie są 4 sklepy z częściami więc wszyscy mają ceny mniej więcej takie same, tam +/- 10% na tyle że nie opłaca mi się jeździć do kolejnego dalszego 5 km

4 godziny temu, tomek73 napisał:

Ten stary TC to szału nie robi, na 200 ha nie polecam,  będziesz się męczył. To jest ulepszony Bizon i nic po za tym.  Sąsiad miał takiego a ja kupiłem TC 5060 z koszem sitowym z CX, 2012 r  ,to kosiliśmy koło siebie taką samą pszenicę, pole 600 długie. Ja robiłem 3 długości, a  on 2 długości pola, więc dużo wolniejszy. W następnym roku sąsiad zamienił TC na Lexa 540. 

Tx szukaj kolega miał chawwalił  to zasuwał.  

jak gadałem ze znajomym który ma tc56 na 90 ha to mówi że jak skosi z usługami 140 to już ledwo zipie, na 200ha to taki TX 68 będzie już ok, tak 20 km odemnie skład tx68, cx 890 i cx 8090 ogarniały 1200 ha w tym 300 kukurydzy ten tx też rypał i bardzo zadowoleni, 2 lata temu jeszcze do 8090 dali przystawkę do kukurydzy bo doszło im 200 ha kuku 

2 godziny temu, soltys48 napisał:

Żeś się czepił tych kwitów

OOOO Patrz, Prezes wrócił 

Edytowane przez igor10246
Opublikowano (edytowane)

@GRZES1545: Byli na komisariacie, policja nie chciała przyjąć zgłoszenia. Gdyby wpłacili zaliczke to wtedy działają.

w sumie to nie ma sensu, bo pózniej beda Cię wzywać na przesłuchanie i co, bedziesz jezdził przez pół Polski.

Ktos jednak może się naciąć na takie ogłoszenie, w każdym razie zalecam ostrożność w zakupach

Edytowane przez Marl
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v