Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, igor10246 napisał:

jeśli zaczęło ci teraz wybijać to wymieniłbym bezpiecznik, w brew pozorom one też potrafią się zużywać i być nadwyraz czułe, a ujowej jakości lubią tracić parametry po jakimś czasie, czasami po pół roku czasami po 5 latach

Bardzo mało jej używam, także ciężko powiedzieć. Zabezpieczenie jest takiej firmy, jakiej akurat mieli w sklepie 🤷

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Dzień dobry państwu , zaczynam telenowele ☺️ pod tytułem " nowy ładowacz " ,  ma ktoś któregoś z tych 👉 metal technik , olimet , inter tech , wol met ?

Ma być coś budżetowego 🙂

metalfach mam 10 lat przewalił tysiące ton kiszonek słomy i obornika

Ursus932 napisał:

O jeszcze takie coś 🤔👇

https://m.olx.pl/d/oferta/znakomity-tur-matstal-wzmocniona-konstrukcja-2021-CID757-IDIarfk.html

15 minut temu, pafnucy napisał:

no dzięki Tobie, wiem, że nie tylko starzy bywają zacofani.

No tak było jest będzie , nie wszyscy na tym świecie muszą za***rdalać na pokaz do przodu 

co ty wymyślił ? masłostal 🤔🤪

Agrest napisał:

O cie pieron 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-614lsa-turbomatic-e-615-612-CID757-IDMCiVZ.html

same nowe opony tą końcówkę ... 😁🤔

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Dzień dobry państwu , zaczynam telenowele ☺️ pod tytułem " nowy ładowacz " ,  ma ktoś któregoś z tych 👉 metal technik , olimet , inter tech , wol met ?

Ma być coś budżetowego 🙂

Mam olimeta dobre pół roku, wysoko podnosi, stabilność też ok. Jedynie podczepianie/ odczepiane na duży -. No ale nie odczepia się go codziennie

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Ma być coś budżetowego 🙂

Mam olimeta dobre pół roku, wysoko podnosi, stabilność też ok. Jedynie podczepianie/ odczepiane na duży -. No ale nie odczepia się go codziennie

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

@Ursus932 a co z adaptacją do wolmeta? Nie mieli przypadkiem Ci zrobic i przekladka z wyjucha?

Tak miało być , ale zastanawiam się czy  lepiej będzie kupić drugi , bo ten na Zetora troche krótki , nie ma poziomowania 

1 godzinę temu, igor10246 napisał:

wreszcie, nudno zaczynało się tu robić, wolmeta mam 4 lata, i pewnie więcej jak 1000 ton przerzuconych to powiem że poza saniami z plasteliny to nie ma co narzekać, dołożyć 500 zł i pół dnia ze spawarką i już nie trzeba się martwić, i w sumie jedyne czego mi brakuje w nim to szybkiego odpinania tak jak tury np MX itp, żeby szybko zdejmować i zakładać 

A to się stało , za długo na słońcu byliście czy co , że tata kupił polskiego ulepa 🤔

I na jakim ciągniku zamontowany ?  Mi nie zależy na szybkim odpinaniu , bo ładowacz do belek praktycznie co dziennie używam

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

metalfach mam 10 lat przewalił tysiące ton kiszonek słomy i obornika

co ty wymyślił ? masłostal 🤔🤪

same nowe opony tą końcówkę ... 😁🤔

Taki metal fach to pewnie cena kosmos 

Opublikowano
1 godzinę temu, ZetorMisio napisał:

Ile wtedy dałeś ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A to się stało , za długo na słońcu byliście czy co , że tata kupił polskiego ulepa 🤔

widzę że nie dość że krótką pamięć masz to jeszcze słaby dowcip, ja się już wypowiadałem na temat polskich maszyn nie raz, i dalej jestem zdania że ciągniki polskie są udane, ale to konstrukcje z lat 60-70, a są cenione jak konstrukcje z lat 80 a nawet końcówki 90, i jeszcze wszystko dogniecione jakością części sprawiają że ciężka seria by się u mnie nie sprawdziła, a co do tura, był brany na RMG i jak dobrze pamiętam mieliśmy wtedy 6 ha łąk i 6 byków, sugerowaliśmy się głównie ceną ( za komplet z całym osprzętem całe 14 tys brutto gdzie hydramet bez osprzętu 18) i nawet nie było przewidziane że będzie tyle robił, i Ciebie zaskoczę, jeśli będę miał kupować NOWĄ maszynę, czy to zielonkową, czy przyczepę czy jeśli będę miał kiedyś grunty orne to do uprawy ziemi, to kupie polskie, nowych polskich na pewno nie kupię ciągnika ( chyba że farmtrack) ani prasy ( usługodawcy robili mi całym przekrojem, od sipmy do najwyższych modeli lely czy McHale) a co do tego słońca to rzeczywiście tamte lata były bardzo suche i gorące, a jeszcze się w kostki robiło starą welgerką po 2-3 tys kostek, w sumie wróciłbym do nich, tylko by musiał sprawić sobie jakiegoś kempera BE125, to jak @Ursus932 ?? dalej jak pociąg ci przez wieś przejeżdża to krowy przestają dawać mleko ??? 😆😆 😆😆  😆😆 

Opublikowano

@ZetorMisio  u kogo zamawiany zamawiany ? 

A jak mocowanie jest rozwiązane , do kabiny czy idzie od spodu do tyłu ciągnika ?

@igor10246. Nie mam linii kolejowej na wsi , a może by więcej dały 🤔 . Jakoś taki obraz mam że Ty na polskie maszyny negatywnie nastawiony ☺️

Do jakiego ciągnika to założyłeś ? Daj zdjęcie , . Teraz ile masz bycków ?

Opublikowano

Panowie sprawa jest. Wczoraj rozebralem ten zaspawany wałek i pozpisywałem sobie łożyska jakie były. No i teraz mam dylemat. To co było w skrzyni, a to co jest w katalogu różni się od siebie częściowo. Np skrzyni było łożysko z końcówką A, w katalogu jest B. Albo w katalogu jest jedno z sufiksem A i drugie z B. Już przeczytałem parędziesiąt stron o oznaczeniach łożysk i w przypadku łożysk kulkowych prostych nie znalazłem nic konkretnego. Przy skośnych już robi to różnice. 

Druga sprawa - w jednym miejscu mam w skrzyni łożyska igiełkowe, a w katalogu jest złożenie igiełkowe. 

Trzecia sprawa - wklepalem sobie pierwsze z brzegu łożysko. Wchodzę w jeden sklep no i jest łożysko zwykle i kryte. No i kurcze 2rs jest o stówę tańsze niż zwykle (co wydaje się dość dziwne). W innym sklepie z kolei kryte jest o stówę droższe od zwykłego. 

Ostatnia sprawa. Różnice w cenach między tymi samymi łożyskami np jakiś timken w jednym sklepie 180, a w drugim 120 to zwalić tylko na prowizje sklepu? Czy te markowe lozyska podrabiają? Bo kurcze koło 1/3 ceny różnicy wydaje się dość duża różnica. W zasadzie z każdymi tak. Fłt jedno 50, drugie 80, SKF 200 i 250 🤷

Opublikowano

co do cen wszystko zapewne zalezy kto kiedy robil zatowarowanie. Pewnie w sklepie gdzie sa tansze i sie skonczą i bedzie nowe zamowieni to cena tez bedzie nowa .....

Tak jest obecnie ze wszystkim, na polce stary towar potrafi byc w starej cenie, choc wiekszosc te ceny zrownuje juz z nowymi....

Opublikowano

Jaki model ? On chyba dużo tych fergusonów sprowadza. Co i raz widać ogłoszenia od niego. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v