Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, KlimekPL napisał:

@conny tak właśnie przejrzałem potem pompkę, rozebraliśmy ją i okazało się, że ona jest winowajcą. Ułamał się ten popychacz czy jak to się tam poprawnie nazywa ten pręcik. Podpspawaliśmy tą podkładkę, złożyliśmy do kupy i zaczęła już pompować i traktor już odpala ale....

...ale szukam teraz podstawy filtrów paliwa. Pozwolę sobie oszczędzić szczegółów, dlaczego. :P Ale niestety traktor nadal jest niesprawny, naprawić jedno, zepsuć drugie.

kup gotowy zestaw filtrów do MF-a i nie kombinuj, bo się naszukasz i może nic nie znajdziesz

Opublikowano
8 godzin temu, KlimekPL napisał:

Określ trochę szczegóły i wymagania bo wala się tego na olx co niemiara.

Olx potrafię przejrzeć, pytam o takie, które nie są nigdzie wystawione na olx itp

Opublikowano
8 godzin temu, sladan napisał:

Ja z lubelskiego. Ale jak będzie trzeba to się dalej pojedzie. W jakim wyposażeniu ta haśka? I za ile pieniążków?

Jechać przez całą Polskę za siewnikiem? 😏😁

W lubelskim jest tego całkiem sporo. Zajrzyj np do Żółkiewki przy wyjeździe na Turobin, Byłem ze znajomym jak szukał 3 m , to 2,5 m było całkiem sporo.

Albo np tutaj 

https://m.olx.pl/d/oferta/siewnik-zbozowy-fiona-hassia-amazone-reform-szer-2-5-m-z-niemiec-CID757-IDHaEnq.html

Opublikowano
1 minutę temu, mariuszd93 napisał:

Jechać przez całą Polskę za siewnikiem? 😏😁

W lubelskim jest tego całkiem sporo. Zajrzyj np do Żółkiewki przy wyjeździe na Turobin, Byłem ze znajomym jak szukał 3 m , to 2,5 m było całkiem sporo.

Albo np tutaj 

https://m.olx.pl/d/oferta/siewnik-zbozowy-fiona-hassia-amazone-reform-szer-2-5-m-z-niemiec-CID757-IDHaEnq.html

Niestety na zachodzie maszyny są tańsze niż u nas, czasem warto pojechać.

Tu zapytam, ale pamiętam byłem u niego kilka razy i ceny ma wygórowane. W Walinnie ma jedną isarie za 4000. W Żółkiewce zapytam

Opublikowano

W Żółkiewce faktycznie wszystkiego nie wystawia ale tanio to też tam nie jest. Kiedyś miał wystawione że ma siewniki od 3tys. i faktycznie miał i za 3 ale stan koszmarny, za coś ładnego trzeba ładnie zapłacić.

• Like 1
Opublikowano

kiedyż u niego byłem ze dwa razy, to były hasła w stylu - "jak się nie podoba cena , to wy... z podwórka" i omijam go szerokim łukiem

a nie należę do ludzi, co jadą z hasłami "połowa tej ceny i biere"

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pamiętacie moje wczorajsze blokowanie koła? Otóż nie było to, obstawiane tutaj, łożysko, ani nie była to, obstawiana przez mechanika, tarcza. A było to to, co widać na zdjęciach poniżej. Chyba nie wymagają komentarza.

IMG_20210930_155815087_copy_1156x650.jpg

IMG_20210930_155937013_copy_1156x650.jpg

IMG_20210930_155920648_copy_1156x650.jpg

IMG_20210930_155847866_copy_1156x650.jpg

IMG_20210930_155905514_HDR_copy_1156x650.jpg

IMG_20210930_155841470_copy_1156x650.jpg

IMG_20210930_155834783_copy_1156x650.jpg

Albo nie, jednak coś napiszę. Wygląda na to, je coś darlo w koszu satelit, aż wydarło tyle, że przyblokowalo. Obudowa pewnie popękała przy którymś zablokowaniu. Ale widać, że część pięknieć jest pordzewiała, czyli to raczej nie wczorajsze. Tak czy siak, tak jak widać

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Nie no u mnie ojciec już dawno zmarł, za rok będzie 10lat. Coś tam powoli się robi, kupuje. Dramatu nie ma, ale nie jest to tak, że jakoś lekko idzie. Zawsze coś. W maszynach to w sumie pierwsza naprawdę poważna awaria (no może poza 7011, ale tam to w sumie poprzedni remont planowany, a ten z tego roku to nie wiadomo przez co), a zetorek robi te 3-4lata jako główny na tych 30ha. Jakoś cała ta sytuacja mocno mnie nie wk***ia. Tylko denerwuje mnie, że mam nie posiane. Ale tu pojawia się kwestia tego, że pracuje, także choćbym i nie obsiał to z głodu nie zemre. Najwyżej na wiosnę coś pod dopłaty tylko posieje najmniejszym kosztem i talerzowka zbiore. 

Kurcze patrzyłem po internetach, to Gniezno najbliżej zwolnice kompletne. Jadę jeszcze do wujka po numer na taki lokalny skład, gdzie sporo ciężkiej serii rozbierali. Fajnie by było jakby mieli. Jutro już do roboty, ale po niedzieli bym kupił, potem powymieniac łożyska, uszczelnienia i składać. Liczę, że tydzień to zejdzie napewno. Chyba że jakoś grafik łaskawie ulozony

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

No jest tam przy drodze chyba z 10, ja mówię o tym, cobi nowymi maszynami handluje na wlocie  od Krasnegostawu

To foxan, czyli 🦊... No faktycznie nie jest tani. 

Ten o którym pisałem jest jadąc dalej w kierunku Kraśnika, po lewej stronie jest drogowskaz na turbin, ze 200 m od głównej ulicy, na rozwidleniu dróg 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Kurcze patrzyłem po internetach, to Gniezno najbliżej zwolnice kompletne. Jadę jeszcze do wujka po numer na taki lokalny skład, gdzie sporo ciężkiej serii rozbierali. Fajnie by było jakby mieli. Jutro już do roboty, ale po niedzieli bym kupił, potem powymieniac łożyska, uszczelnienia i składać. Liczę, że tydzień to zejdzie napewno. Chyba że jakoś grafik łaskawie ulozony

Zobacz na olx miejscowość Goleńsko w łódzkim, tam rozbiera gość ciągniki na części, i ciężką serię też miewał

Jak się dogadasz a nie będzie chciał wysłać to zadzwoń, pojadę, odbiorę, i ci wyślę na palecie

Opublikowano
jak ostatnio tam byłem to nic z ciężkiej serii nie miał i nie miał żadnego ciągnika do rozbiórki tylko duuużo części do 60 i wyglądało jakby robił porządki więc nie wiem czy będzie miał jakieś części. i z tego co pamiętał to mówił że nie bawi się w wysyłki
Opublikowano
tylko pytanie czy coś się nadaje. osi też miał niezła kupkę a jak co do czego to w każdej coś do zrobienia
tylko pytanie czy coś się nadaje. osi też miał niezła kupkę a jak co do czego to w każdej coś do zrobienia
on po prostu rozkręca i jak się coś nadaje to sprzedaż a jak nie sprzeda to na złom
Opublikowano
mariuszd93 napisał:

Ten o którym pisałem jest jadąc dalej w kierunku Kraśnika, po lewej stronie jest drogowskaz na turbin, ze 200 m od głównej ulicy, na rozwidleniu dróg

Ten co ma stację diagnostyczną co przeglądy robi? Ja tam parę rzeczy kupiłem w tym siewnik też, ale potargować się to nawet na flaszkę nie opuści.

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Nie no u mnie ojciec już dawno zmarł, za rok będzie 10lat. Coś tam powoli się robi, kupuje. Dramatu nie ma, ale nie jest to tak, że jakoś lekko idzie. Zawsze coś. W maszynach to w sumie pierwsza naprawdę poważna awaria (no może poza 7011, ale tam to w sumie poprzedni remont planowany, a ten z tego roku to nie wiadomo przez co), a zetorek robi te 3-4lata jako główny na tych 30ha. Jakoś cała ta sytuacja mocno mnie nie wk***ia. Tylko denerwuje mnie, że mam nie posiane. Ale tu pojawia się kwestia tego, że pracuje, także choćbym i nie obsiał to z głodu nie zemre. Najwyżej na wiosnę coś pod dopłaty tylko posieje najmniejszym kosztem i talerzowka zbiore. 

Sprawdź Golub-Dobrzyń, gościu ma naprawdę dobre części, wszystko z Danii/Szwecji, dojazd od Ciebie nie jest taki zły aż ale jest szansa że wyśle. Brałem od niego już dużo części i zawsze wszystko było takie jak zapewniał przez telefon

Opublikowano
3 minuty temu, Grzechooo napisał:

Ten co ma stację diagnostyczną co przeglądy robi? Ja tam parę rzeczy kupiłem w tym siewnik też, ale potargować się to nawet na flaszkę nie opuści.

Pewnie ten.Oj drogo drogo......

Oni tam sie pisza na Źólkiewka Osada chyba

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Zobacz na olx miejscowość Goleńsko w łódzkim, tam rozbiera gość ciągniki na części, i ciężką serię też miewał

Jak się dogadasz a nie będzie chciał wysłać to zadzwoń, pojadę, odbiorę, i ci wyślę na palecie

Dzięki, ale wolałbym dam podjechać i zobaczyć. 

13 minut temu, szymon09875 napisał:

Sprawdź Golub-Dobrzyń, gościu ma naprawdę dobre części, wszystko z Danii/Szwecji, dojazd od Ciebie nie jest taki zły aż ale jest szansa że wyśle. Brałem od niego już dużo części i zawsze wszystko było takie jak zapewniał przez telefon

Popatrzę. Jutro dzwonię tu blisko mnie. Liczę, że będą mieli, bo sporo tego rozbierali. Jak nie, to jutro mam luźny dzień, to będę obdzwanial wszystko

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v