Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Silnik powinien być Perkins nie Ifa.

Mam 92 rok z szumacherem i ma silnik ify. A to końcówki produkcji. Perkins fajny bo byłaby kabina akwarium z klimatyzacją.

Opublikowano
2 minuty temu, migacz napisał:

Mam 92 rok z szumacherem i ma silnik ify. A to końcówki produkcji. Perkins fajny bo byłaby kabina akwarium z klimatyzacją.

Ostatnio kilka widziałem z tą kabiną "akwarium" i silniki ify niektóre miały.

Opublikowano

Perkins był na zamówienie za dopłatą, seryjnie szła do końca IFA

To nie jest zły silnik, tylko nie wybacza zaniedbań. Z wyposażenia był schumacher, czujniki strat, chyba rewers gardzieli widziałem, klima, to wszystko było  na żądanie, a nie w serii

Opublikowano
3 godziny temu, izydor6280 napisał:

235 65 16c
wiem że ludzie zakładają na te nieszczęsne obręcze z rozrzutnika/przyczepy, ale chyba podcinają stopkę, sam zakładałem na skręcane i było słychać jak drut strzela

Też kiedyś próbowałem założyć opony samochodowe na skręcane felgi.16 calowe są za duże, a 15 calowe nie wchodzą,podobno jak nabije się więcej powietrza to będzie ok- nie było ok.nabilem ponad 5 atmosfer i nie wskoczyła.a później miałem kłopot to rozebrać.

Opublikowano
11 minut temu, ZetorMisio napisał:

Nie, mają tak samo jak te całościowe 15,3.

Przy Annie mam skręcane i faktycznie są 15,3, ale kiedyś miałem pożyczony rozrzutnik (dwuosiowy, starszy model, posuw na dwóch korbowodach) i zdaje mi się że tam były felgi 15 - pewności nie mam, trochę dawno to było...

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

Perkins był na zamówienie za dopłatą, seryjnie szła do końca IFA

To nie jest zły silnik, tylko nie wybacza zaniedbań. Z wyposażenia był schumacher, czujniki strat, chyba rewers gardzieli widziałem, klima, to wszystko było  na żądanie, a nie w serii

U mnie były czujniki strat ale poprzedni właściciel wywalił. Licznik ha też wyrzucili bo po co. A odbudować to trudno. Rewers gardzieli by się przydał ale może poszukam. Klimy niestety brak ale heder jest case na plastikowych palcach. Tylko próbuje go zrobić na laleczkę i sporo inwestycji. Światła tylko nie chcą dojść do ładu.

Opublikowano (edytowane)

na pewno lepsza skrzynia i hamulce, w porównaniu do Bizona idealny dostęp i psuje się w zasadzie tylko czasem wodzik, który można wymienić bez rozbierania skrzyni

spalanie podobne - moze lekko na korzyść E512, widoczność lepsza niż w bizonie, nie trzeba stać nad hederem

silnik w E512 jest ciut za słaby  i trzeba dbać o stan chłodnicy, żeby nie zarżnąć silnika, czyszczenie codziennie, przed sezonem warto sprawdzić zakamienienie, jak ktoś tyra na wodzie

problematyczne są wariatory, bo trudne w demontażu i naprawie, ciężkie, ale przez 15 lat raz to demontowałem

słabszy skręt niż w Bizonie

@6465 jak masz pytania, wal na priv, robiłem tym z 10 lat

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano

@jahooo to Ty jak wszyscy na stojąco bizonem kosiłeś , dziwne i nogi chyba bolą 🤔 . Ja mam podniesione o 10 cm siedzenie , pod nogami kratka też 10 cm i chwili nie kosiłem na stojącą , widoczność przyzwoita 

Opublikowano

Przychodzę znowu z prośbą o pomoc w wyborze samochodu. Zdecydowałem się na te dwa do obejrzenia. Jak Wy byście ocenili? Zostaje kwestia typu silnika ale rocznikowo to już niby mniej awaryjny. Ale jak nie pojadę i nie obejrzę to nie dowiem się jak to wygląda na żywo.

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-touran-1-9-tdi-105km-belgijska-ID6DWm2D.html

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-touran-1-9-tdi-nowy-olej-filtry-tarcze-klocki-7-foteli-ID6Drz51.html

Opublikowano
29 minut temu, Belaruss820 napisał:

Przychodzę znowu z prośbą o pomoc w wyborze samochodu. Zdecydowałem się na te dwa do obejrzenia. Jak Wy byście ocenili? Zostaje kwestia typu silnika ale rocznikowo to już niby mniej awaryjny. Ale jak nie pojadę i nie obejrzę to nie dowiem się jak to wygląda na żywo.

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-touran-1-9-tdi-105km-belgijska-ID6DWm2D.html

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-touran-1-9-tdi-nowy-olej-filtry-tarcze-klocki-7-foteli-ID6Drz51.html

Tak na pierwszy rzut to lepiej prezentuje się ten z drugiego ogłoszenia. Ale to trzeba i tak jechać obejrzeć, najlepiej z kimś obeznanym, dodatkowo przetrzepać na stacji diagnostycznej

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v