Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, daron64 napisał:

Przesadzasz. Kawałek rurki czy profila zawsze się przyda, to samo jakic ceownik czy dwuteownik. Przecinaki się przydadzą. Stelaż od krajzego to sobie blat dorobię i będzie stał pod wiatą. Szczypce do kuźni wzialem bo żal wywalić. A za wszystko znajomy powiedział, że chce stowke

Skoro tak mówisz to pewnie masz rację

Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał:

@daron64 miałem kilka dni towarzysza co pomieszkiwał w twoich stronach. Kamińsk koło Górowa Iławeckiego.

Niby moje strony, ale rzadko tam jeżdżę, w samym Kamińsku nigdy nie byłem, bo jest tak z boku od głównej drogi. Chyba dwóch znajomych stamtąd pochodzi. Tylko z zakładem karnym mi się kojarzy. Nawet nie wiem, jak duża jest to miejscowość :)

@bratrolnika

To, kto ma rację, okaże się za parę lat :)

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, daron64 napisał:

Niby moje strony, ale rzadko tam jeżdżę, w samym Kamińsku nigdy nie byłem, bo jest tak z boku od głównej drogi. Chyba dwóch znajomych stamtąd pochodzi. Tylko z zakładem karnym mi się kojarzy. Nawet nie wiem, jak duża jest to miejscowość :)

@bratrolnika

To, kto ma rację, okaże się za parę lat :)

Bo tego gośc właśnie tam siedział 9lat. 

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Bo tego gośc właśnie tam siedział 9lat. 

Pochwalił się za co?

Pytanie takie - jak odkręcić dolny talerz od kosiarki rotacyjnej? Zawsze między talerze wsadziłem breszke i kliniwalem dolny, ale dziś k**wa poległem. Nikogo do pomocy i nie dałem rady skliniwac go na tyle mocno, żeby popuścić śruby. Jest może jakiś inny magiczny sposób?

Opublikowano
Przed chwilą, daron64 napisał:

Pochwalił się za co?

Całe młode życie mi opowiedział, siedzieliśmy w jednej sali 5 dni. Mówił że zimą jak postawił kubek z herbatą na parapecie to rano była bryła lodu w środku . Mówi że nigdy nie chce tam wrócić.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, bratrolnika napisał:

My przewracalismy kosiarkę na bok, i drewniany klocek z boku, żeby się o ziemię i bęben zapierał

Chyba tydzien temu mi pomagales......

Ale sruby do wywalenie,juz nie ma w co wsadzic ampul....

Edytowane przez Baks00
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, bratrolnika napisał:

My przewracalismy kosiarkę na bok, i drewniany klocek z boku, żeby się o ziemię i bęben zapierał

W sensie na bok, a kółek między talerze? Kurcze ostatnio odkręciłem normalnie, a dziś nie ch*ja ani jedna śruba nie chciała puścić. A uj jej w d*pę, zostało że 2ha, może wytrzyma.

Swoją drogą wujas ostatnio dzwonił do sklepu pytać o kosiarkę, to za Kowalskiego 165 zaśpiewali ~6k.

23 minuty temu, 6465 napisał:

Całe młode życie mi opowiedział, siedzieliśmy w jednej sali 5 dni. Mówił że zimą jak postawił kubek z herbatą na parapecie to rano była bryła lodu w środku . Mówi że nigdy nie chce tam wrócić.

Ale za co go wsadzili się przyznał? Raz byliśmy z roboty na "wycieczce" w Barczewie. To najpierw zaprowadzili nas na nowy blok, to ch*je mają tam lepsze warunki, niż te, w jakich  ja w internacie mieszkałem. Ale potem wzięli nas na stare skrzydło, to kuźwa jak kadry z symetrii. Sala na chyba 8osob, jakiś młody koks, paru wyglądających normalnie, jakieś dziadki. Akurat obiad jedli i dziadek "lepszy na wolności suchy chleb, jak tu schabowy". Jeszcze ten koksik jakiś tekst do dziewczyn rzucił, to jak już wychodziliśmy z sali, to taki drobny oficer, co nas oprowadzał podszedł do niego i po cichu go zj***ł, tylko kilka razy "k**wa" było słychać, ale minę chłopaczek miał nie tęga. 

Dwóch wujków było klawiszami, jeden min w Kamińsku, to mówił, że Barczewo to przedszkole przy Kamińsku. Drugi w innym miejscu, w latach 80-90, to mowil,że kiedyś jak któryś z więźniów fikal, to najzwyczajniej w świecie dostawał wp***dol i był porządek, a jak już kończył robotę, to mówił że jak się krzywo spojrzało na któregoś to już skargi pisali

21 minut temu, Baks00 napisał:

Chyba tydzien temu mi pomagales......

Parę lat temu chciałem odkręcic, to już musiałem pokrętła robić i przyspawywac, bo nie było jak odkrecic

Edytowane przez daron64
Opublikowano

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

niezbyt duża, bywałem tam czasem

tu nawet nie wie co sprzedaje

https://www.olx.pl/d/oferta/kosiarka-dyskowa-fella-sm-320-CID757-IDKqWrs.html#c848d1cb34

pewno handlarz nie zmienił opisu, albo clickbait żeby więcej odsłon było

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Pochwalił się za co?

Pytanie takie - jak odkręcić dolny talerz od kosiarki rotacyjnej? Zawsze między talerze wsadziłem breszke i kliniwalem dolny, ale dziś k**wa poległem. Nikogo do pomocy i nie dałem rady skliniwac go na tyle mocno, żeby popuścić śruby. Jest może jakiś inny magiczny sposób?

ja zawsze wchodziłem pod, wsadzałem klucz, puźniej lekko w prawo tależ zacząłem kręcić żeby kontra była i w lewo porządne szarpnięcie, zawsze skutkowało, a jak grubsza zabawa to kosiarka na bok i to samo albo pneumat, jak się zjechał to napawał nakrętkę 12tkę i nie ma uja we wsi żeby nie poszło ( i zawsze jak lekko zjechana to wymiana) szkoda nerów na takie pierdoły 

• Like 1
Opublikowano

Doradzicie jaką gramaturę plandeki kupić do przyczepy ? Do hl 6 potrzebuję sprzedawca z okolicy ma taką ok 900mm gramatury po 40zl z metra ale czy to nie jest za duża? Coś ala tir. Przyczepa jaka narazie będzie stała pod chmurką 

Opublikowano

przewiercić dolny talerz i skręcić z górnym, w wolnym otworze na stalki . I jak tu kolega podpowiedział ,przyspawać dużą nakrętkę spawem od środka, Spaw upali przy okazji rdzę następnie rozszerzy i podkurczy przylegające metale . Będzie mikro ,,wzruszenie'' i ,,pójdzie'' .Ale jak leży na boku , wiercenie ,jak dobre imbusy i nie ,,obmykują'' ,a otworek przyda się na następny raz  . Acha ,zwrócić uwagę przy zakupie śrub, gdyż dają z różnymi rozmiarami imbusów . 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Baks00 napisał:

zbytnio nie peerdoląc się z tematem te które nie chciały iść nacinałem kątówką i wzruszałem meslem, wszytkie poszły

10 godzin temu, daron64 napisał:

W sensie na bok, a kółek między talerze?

kołek tak żeby się o talerz zapierał i o posadzkę, jak będziesz ciągnął klucz  to żeby drewno wcinało pomiędzy talerz a posadzkę

Edytowane przez bratrolnika
  • Thanks 1
Opublikowano

Jak jak robiłem teściowa kosiarke to roziwecilem łby aż odpadły zdjołem talerz i reszta śruby poszła wtedy palcami. Jak ma się już resztki śrub Na wierzchu to można nakrętki 12 przyspawac.

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

zbytnio nie peerdoląc się z tematem te które nie chciały iść nacinałem kątówką i wzruszałem meslem, wszytkie poszły

To tez praktykowalem.

U mnie problem byl ze oska wytarta i juz dolne lozysko nie mialo na czym sie trzymac.Na szybko musialem zrobic wiec troche sie nie popisalem.(lekki spaw na oske,zabilem lozysko i przypunktowalem go).7 ha wykosilem ale ciekawe ile wytrzyma.

Opublikowano
16 godzin temu, tracker napisał:

izydor6280

To jest rozmiar 235 65 R 15 C  i czy taka opona wejdzie na felgę zwykłą do opon dętkowych ?

235 65 16c
wiem że ludzie zakładają na te nieszczęsne obręcze z rozrzutnika/przyczepy, ale chyba podcinają stopkę, sam zakładałem na skręcane i było słychać jak drut strzela

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v