Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

https://sprzedajemy.pl/siewnik-3-m-z-pelnym-wyposazeniem-nowy-nigdy-nie-uzywan-krzywda-2-e30984-nr63530803

Masz dojścia - dostaniesz kasę z PROW, nawet, jak nie potrzebujesz :/

Ten facet to były senator, miał gdzieś na Podkarpaciu łąki ptaszkowe,i sporo sądu leszczyny. Kilka lat sam to zbieral. I woził ten sprzęt na tirach na Podkarpacie i tutaj. Teraz to stoi u mamusi na podwórku,ta przyczepa zielona duża to z 5 lat pod chmurką stała a wszystko inne poupychane w stodole.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, ZetorMisio napisał:

Mocarna c360,  Właśnie tych starych się boje , poszły mi tryby w zgrabiarce fahr ks80.  Duży i mały kosztują ok 1300 ,i jak już byłem gotowy tyle zapłacić to się okazuje że mały występuje w sprzedaży tylko 45mm a mi trzeba 52mm. A te nowe Polskie takie tragiczne?

Ten Kuhn GA300 GM to stara konstrukcja, tyle że nadal możesz taką zgrabiarkę kupić jako nową u Dealera, ta z linku to w miarę nowa, już na szerokich oponach itp. Tryby nadal są do niej w ofercie, z tym że ich cena niska nie jest

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
6465 napisał:

49 minut temu, fergi99 napisał:

Ma moze jakąś hl 80.11?

Hw 8011 to jest jego.https://m.olx.pl/d/oferta/przyczepa-hw8011-hw80-CID757-IDIJOtX.html?reason=seller_listing%7Cnormal

Widziałeś może do remontu? stan jak na zdjeciach czy gorszy?

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

też totalnie trupy do remontu

Tak myślałem kiedyś kupić od niego padalca jakiegoś i zrobić na lux furkę, tylko mnie k... brak miejsca ogranicza. Niech zaczną w końcu te działki z tyłu sprzedawać to będę na nowo świat podbijał

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

Ma też totalnie trupy do remontu.

Osobiście bym wolał 2 do remontu niż 1 zrobioną w zimie trochę czasu człowiek ma to by sobie podłubał

Opublikowano

Pewnie zadzwoń do niego i podpytaj stoi tam hw 6011 hw8011 i kilka mniejszych.

2 minuty temu, fergi99 napisał:

Osobiście bym wolał 2 do remontu niż 1 zrobioną w zimie trochę czasu człowiek ma to by sobie podłubał

Opublikowano
6465 napisał:

Pewnie zadzwoń do niego i podpytaj stoi tam hw 6011 hw8011 i kilka mniejszych.

2 minuty temu, fergi99 napisał:

Musze jeszcze trochę poczekać bo przelew za pszenice jeszcze nie przyszedł

• Like 1
Opublikowano

www.facebook.com/marketplace/item/469869197424509/?referralSurface=messenger_lightspeed_banner&referralCode=messenger_banner

Szukam coś podobnego z nożami zamiast żebrówki, szer rob. 200cm. Ta ze zdjęcia 2k bez łańcucha i napinacza, szer. rob. 220 cm. Wołał bym kompletną , może ktoś z Was polecić.

Opublikowano
6 godzin temu, MF675ursus napisał:

Ten Kuhn GA300 GM to stara konstrukcja, tyle że nadal możesz taką zgrabiarkę kupić jako nową u Dealera, ta z linku to w miarę nowa, już na szerokich oponach itp. Tryby nadal są do niej w ofercie, z tym że ich cena niska nie jest

Sprzedałem na jesieni taka, 1400zl chyba wziąłem 

Opublikowano
Dnia 25.05.2021 o 09:21, jahooo napisał:

Bez problemu stopkowym posiejesz groch na taką głębokość, ja sieję soję i nie ma problemów z ziarnami na wierzchu. Może źle zagęszczasz glebę di siewu ?

Ciężko mi powiedzieć czy źle, mam agregat z ciężkiej brony i wałków strunowych, zboża idealnie się sieje w takie pole ale groch to tragedia, musiałem talerzówką jezdzic po sianiu żeby wymieszać nasiona z glebą. Nie wiem od czego to zależy, ziarna zbóż były zawsze na właściwej głębokości i wszystko przykryte a groch połowa ziaren na wierzchu. 

Opublikowano

Ja do siewu soi stosuję agregat na łapkach, brona wzrusza ziemię na max 10cm, jak szybciej jedziesz, to znacznie mniej i zostają ziarna na wierzchu, do siewu soi to za płytko

Opublikowano

Pytanie kolega wyrwał gdzieś z budowlanki ładowarkę Kingway z teleskopem. Wziął to za bezcen ale nie ma osprzętu. Są gdzieś gotowe przejściówki na to żeby sprzęt od tura na euroramce pasował.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v