Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Strongman napisał:

Na wschodzie ludzie lubieją wypić może to tego przyczyną jest ze się często odkażają..

Coś w tym musi być, albo może takie macie przekonanie o ludziach ze wschodu. Ja chociaż pijam wyłącznie od wielkiej okazji, a piwa to np nie lubię. Kiedyś za czasów studiów, mówię kumplom że jestem z okolic Zamościa - a jeden do mnie "to u was to wódeszczkę to się pije tak gul gul gul..."

jacus napisał:

na zadupiu polski wschodniej to nawet wirus nie chce szalec 😂

no u mnie "na zadupiu polski wschodniej" to jednak po sąsiedzku w koło byli chorzy, w tej chwili mój sąsiad przez płot choruje już trzeci tydzień.

sladan napisał:

Na grypę się szczepimy już kilkadziesiąt lat, a i tak multum osób na nią umierało, tylko nikt tego nie nagłaśniał

Tylko na grypę szczepi się może z 10% populacji, to co się dziwisz że ludzie umierają. Ja osobiście od grypy szczepię się już z 10 lat i jeżeli chorowałem to tylko lekko przechodziłem.

Opublikowano
11 godzin temu, deSilva napisał:

No to chu go wie co oni tam popalali jak tylko po gościnach wszystkie żony zeszły na tamten świat.   :P

Może opony palili...

29 minut temu, stempos1980 napisał:

Marcin a ty myślisz że przednia oś cararo w Zetor to tanio naprawisz? 

Jakość części do naszych to jest masakra.

Tu naprawiał, warto obejrzeć

11 godzin temu, deSilva napisał:

No to chu go wie co oni tam popalali jak tylko po gościnach wszystkie żony zeszły na tamten świat.   :P

Może opony palili...

29 minut temu, stempos1980 napisał:

Jakość części do naszych to jest masakra.

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

coronawirusy istnieją przeciesz od xxxxxx... jak i inne wirusy tylko teraz mocniej ten szczep się uaktywnił

Pytanie czy ten nie został stworzony w laboratorium, a jak został stworzony to nie wierzę żeby nie była opracowywane na niego antidotum.

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście że został stworzony w laboratorium. Nie bez powodu pierwsze ognisko zarażenia było w pobliżu jednego z najniebezpieczniejszych laboratoriów na świecie, co więcej, powstawało przy współpracy z Francuzami, którzy z tego interesu się wycofali. O tym że może coś im uciec już pisali w 2018 roku:

https://m.pch24.pl/francuski-watek-w-historii-laboratorium-p4-w-wuhan-czy-paryz-dal-pekinowi-niebezpieczne-zabawki/

Źródło takie sobie, ale jedno z wielu, można poszukać innych. Chińczycy w wielu miejscach kraju i od wielu wieków wpierdzielają dziwne rzeczy, i jakimś trafem akurat tam powstał taki patogen, w okolicach laboratorium badającego SARS, no niezły przypadek...

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Panie Adaś tego się obawiam , widziałem ceny części 🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, sladan napisał:

Co z tego, z zacofaniem nie wygrasz

Zaczepki szukasz ?  Spokojne życie i  rozwój to nie zacofanie 

1 godzinę temu, witejus napisał:

ktoś się poczuł urażony? nie sądzę

Myślę że są tacy , pojedyncze osobniki choćby @sladanek 

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Może opony palili...

Może opony palili...

Już dawno oglądałem ten film  , ale może od razu nie trzeba będzie naprawić  👍  , wszyscy tak radzą te zachodnią technologie to ja idę na kompromis i chce na początek połączenie zachodnio-czeskie  😉 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Mf ma tanie, może nie wszystko tanie ale w rosądnych pieniądzach, ale to też zależy od serii

Zetor na starym moście też nie jest tani i jeszcze to wspomaganie

Mf 6465 jak te modele się sprawują?

Opublikowano

3 godziny temu, Ursus932 napisał:

A tak nie mogłem się powstrzymać ze śmiechu , bo jaki sens inwestować w tak drogie maszyny i ciągnik jak mleko mam po 1,20 ,tylko dlatego że część mądrego:ph34r:forum tak uważa 🤗

Zależy co dla kogo znaczy drogie. Za małego zetora chcesz zapłacić worek pieniędzy i to jebitny worek. Czy aby na pewno 1.2 zl za mleko to mało?

2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

...A nie jakieś tygodniowe rozwarzania o du.... Maryni. Nie zmęczyło cie to jeszcze?

Doczytaj temat :D dobrze ponad rok szuka już :D

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Może opony palili...

Może opony palili...

A widziałeś jak ten zetor u nich dostaje w palnik? Wcale nie dziwie się, że naprawiali, zdziwiłbym się gdyby nic nie siadło po tym co widać na filmach. :)

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Zależy co dla kogo znaczy drogie. Za małego zetora chcesz zapłacić worek pieniędzy i to jebitny worek. Czy aby na pewno 1.2 zl za mleko to mało?

Doczytaj temat :D dobrze ponad rok szuka już :D

2 lata😁

Opublikowano

@Grzechooo

Cytat

Coś w tym musi być, albo może takie macie przekonanie o ludziach ze wschodu. Ja chociaż pijam wyłącznie od wielkiej okazji, a piwa to np nie lubię. Kiedyś za czasów studiów, mówię kumplom że jestem z okolic Zamościa - a jeden do mnie "to u was to wódeszczkę to się pije tak gul gul gul..."

Jak wydać pieniądze na alkohol i się upić to już lepiej wziąść i w błoto wyrzucić i podeptać o wiele mniejsze z tego straty będą. Ja też tych okolic pochodzę.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Ursus932 napisał:

Zaczepki szukasz ?  Spokojne życie i  rozwój to nie zacofanie 

Myślę że są tacy , pojedyncze osobniki choćby @sladanek 

Już dawno oglądałem ten film  , ale może od razu nie trzeba będzie naprawić  👍  , wszyscy tak radzą te zachodnią technologie to ja idę na kompromis i chce na początek połączenie zachodnio-czeskie  😉

Nie bój żaby łursusku. Nie chcesz pozwolić sobie pomóc, twoja sprawa. Każdy chce ci dobrze doradzić, i wg mnie każdy tu coś sensownego w temacie tego ciagnika pisze

Edytowane przez sladan
Opublikowano (edytowane)

@ursus932

Prostota najlepsza,nawet jak się coś popsuje to i tak jakoś pojedzie :D Niedawno w koparce przetarł mi się jakiś przewód i zablokowało mechanizm od blokady od jazdy i ruchów,musiałem ze trzy godziny na serwis czekać pół kabiny trzeba było rozebrać w środku żeby ten przewód znaleźć,a i tak dobrze że akurat niedaleko był. A robotę miałem że przez ulicę musiałem w poprzek przejeżdżać,jakby mi się to na drodze to całą dzielnice bym z ruchu wyłączył.

Edytowane przez akooo
Opublikowano
9 minut temu, themrsakmejek napisał:

A widziałeś jak ten zetor u nich dostaje w palnik? Wcale nie dziwie się, że naprawiali, zdziwiłbym się gdyby nic nie siadło po tym co widać na filmach. :)

Że się rozpadło to się nie ma co dziwić, każdy ciagnik się psuje. Chodzi mi o cenę części

Opublikowano

Ja kupiłem 6stke , a maszyny mam pod wyjca i Jumza. Jumz w remoncie wyjec bez kabiny zimno i mokro , wczoraj orałem 6  UG3. 1300-1400 obrotów i się jedzie.  To tego mam na nim ładowacz i problemu ze z wrotnością nie ma, bez piłowania silnika pyrkamy. 

Opublikowano

kolo mnie chlopaki robia ursusem 1634- maja do niego poznaniaka, rozsiewacz lejek, opryskiwacz 300 l , plug 3 obrotowa- czym uprawiaja to nie widzialem jeszcze, niedawno pole kupili ,ale wyglada na brony - na ciezkim ile to raczej nie ma sensu- pszenica siana w listopadzie do przesiania....ale kto bogatemu zabroni 😛

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

kolo mnie chlopaki robia ursusem 1634- maja do niego poznaniaka, rozsiewacz lejek, opryskiwacz 300 l , plug 3 obrotowa- czym uprawiaja to nie widzialem jeszcze, niedawno pole kupili ,ale wyglada na brony - na ciezkim ile to raczej nie ma sensu- pszenica siana w listopadzie do przesiania....ale kto bogatemu zabroni 😛

też mam takich sąsiadów, 6cyl ursusem lejkiem i poznaniakiem sieją, a jak co cięższego pożyczą od kogoś to na polu zostaje , z niczym się nie wyrabia jak nie urok to sraczka, co zima remonty w stodole, w żniwa/sianokosy przy prasie awarie womu , orka - uszczelka pod głowicą i tak ciągle 

Opublikowano
27 minut temu, conny napisał:

Ja kupiłem 6stke , a maszyny mam pod wyjca i Jumza. Jumz w remoncie wyjec bez kabiny zimno i mokro , wczoraj orałem 6  UG3. 1300-1400 obrotów i się jedzie.  To tego mam na nim ładowacz i problemu ze z wrotnością nie ma, bez piłowania silnika pyrkamy. 

6 i 3ug to trochę nie ekonomiczna jazda chyba 🤦 u mnie Zetor 12045 lata w 5x40 i wcale ciężko nie ma. I pola ubywa.

Opublikowano
jacus napisał:

to mocno rozgarnięte te pod ''krakowem'' nie to co my na wschodzie 😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

IH kupiłem nie dawno, więc na razie jest tak. wszystko w swoim czasie.

Może nie ekonomicznie ale wyjcem bez napędu bym się utopił i d*pa by mi zmarzła , zimny wiatr .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v