Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jakakolwiek wkrętarkę miałem w rękach może że dwa razy w życiu, także sugeruje się radami innych. Zwykle wiertarki sieciowe z udarem mam dwie. W sumie tutaj co najwyżej w suporeksie będzie musiała wiercic

Opublikowano

Ta robota główna dla niej, to będzie walenie wkrętów w drewno i wiercenie pod kołki w suporeks i wkręcanie wkrętów w te kołki. Mam do położenia kable w budynku gdzis 200m² podzielonych na kilka pomieszczeń. A po tej robocie to już raczej sporadycznie

Opublikowano
daron64 napisał:

Ta robota główna dla niej, to będzie walenie wkrętów w drewno i wiercenie pod kołki w suporeks i wkręcanie wkrętów w te kołki. Mam do położenia kable w budynku gdzis 200m² podzielonych na kilka pomieszczeń. A po tej robocie to już raczej sporadycznie

jak to tylko suporex to może faktycznie daruj sobie ten udar. Może i nie ma sensu dopłacać.

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Dołóż i weź celme

Mam wiertarkę celmy nowa. Ręce wykręca, ale szczerze, to nie sprawia wrażenia solidnej.

43 minuty temu, sladan napisał:

@daron64

https://www.hechtpolska.pl/pl/p/WKRETARKA-HECHT-1277/9290

ja mam taką, dopiero w żelbetonie wymiękła. Kup sobie porządną wkrętarkę, a zapomnisz o wiertarce i ciąganiu kabli gdziekolwiek

Moment 25, większość z tego co widziałem ma 40, no i wiertło tylko 10.

Wiem, że wszystko dobrze mieć, ale porządna kosztuje porządne pieniądze, a nie wiem czy to dla mnie takie must have, żeby wydawać dużo chajsu.

Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

Mam wiertarkę celmy nowa. Ręce wykręca, ale szczerze, to nie sprawia wrażenia solidnej.

Mialem mozliwosc użytkowania przez chwilę wkrętarki celma, wygląda jak chińczyk, i działa jak chińczyk, i to ten z niskiej półki

Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

Moment 25, większość z tego co widziałem ma 40, no i wiertło tylko 10.

Wiem, że wszystko dobrze mieć, ale porządna kosztuje porządne pieniądze, a nie wiem czy to dla mnie takie must have, żeby wydawać dużo chajsu.

Mówię tylko z własnego użytkowania, do przydomowych prac wystarcza w zupełności, w metalu nawet fi16 wierciłem bez problemu

2 minuty temu, pawel885 napisał:

Do majsterkowania może i tak ale ni to tak na prawdę do stali ni to do betonu , co jest do wszystkiego to jest do niczego 

Mówimy o sprzęcie do majsterkowania, a nie profesjonalnym milwaukee np za 2-3 tysie

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Dareczku, za***iste hantle

Mogą być twoje

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Bo celma to teraz chinskie

Ale są chińczyki które nie są złe, a ta która miałem.okazje użytkować to taki chinol typowy, lipa straszna

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

Mialem mozliwosc użytkowania przez chwilę wkrętarki celma, wygląda jak chińczyk, i działa jak chińczyk, i to ten z niskiej półki

Dużo jej w sumie nie używam. Jak narazie, to co mogę stwierdzić, to że plastik wyglądam na mega tandetny, pstryczek od przełączania kierunku to tylko czekam aż się up***doli. No i po roku kluczyk (który jest mniejszy i od innej wiertarki nie pasuje) już się wyrobił. Uchwyt ten samozaciskowy to pierwszego dnia wyjebalem. Ma niby ~1000W, to w porównaniu do starego b&d 700w czuć różnicę. Momentami trzeba mocno uważać, żeby się nie obróciła i głupiego łba nie rozbiła :)

27 minut temu, Bananek napisał:

bierz parkinsona nie zastanawiaj się. dużo osób ma i chwali. ja też chwalę

Wiem, z tego co na internetach piszą, to raczej każdy chwali. 

20 minut temu, sladan napisał:

Mówię tylko z własnego użytkowania, do przydomowych prac wystarcza w zupełności, w metalu nawet fi16 wierciłem bez problemu

Zobaczę, jeszcze poczytam. W sumie na ostatnie dni urlopu robotę mam zaplanowana, także nie pali się.

Opublikowano
Dnia 23.04.2021 o 16:25, MF675ursus napisał:

Z tanich i dobrych to Tagred. Z resztą większość takich kompresorów jest złożona na tych samych chińskich komponentach 

No nie wiem. Kumpel kupił jakiś na Allegro i masakra. Mało co tym robi, a silnik już złom. Ściągaliśmy w tym głowice i cylinder, to wyglądał jakby przez 3 lata non stop chodził, a przepracował z 50h. Dlatego jestem ciut ostrożny w tym temacie

Dnia 23.04.2021 o 18:12, izydor6280 napisał:

dziwne bo u nas bije normalnie 8 bar, no chyba że masz na myśli inny model
KOMPRESOR OLEJOWY SPECAIR 275/50 8 BAR 2KM - 7782658435 - oficjalne  archiwum Allegro

Ty no nie wiem, niecałe 400zł w tej chwili kosztuje :P 50l na 1 tłok

Opublikowano
3 minuty temu, rafal4610 napisał:

No nie wiem. Kumpel kupił jakiś na Allegro i masakra. Mało co tym robi, a silnik już złom. Ściągaliśmy w tym głowice i cylinder, to wyglądał jakby przez 3 lata non stop chodził, a przepracował z 50h. Dlatego jestem ciut ostrożny w tym temacie

Mam tagreda czerwonego. Akurat wchodziły niebieskie ale już nie mieli na stanie to wziąłem czerwonego.niecale 5 stów zapłaciłem z tymi wszystkimi dodatkami do malowania. Przez 3 lata chodziła beż problemu. Pozniej zaczęło uszczelki wydmuchiwać i nie nabijała już cisnienia na maxa. Na dniach rozebrałem ja to pierscienie tłok cylinder w super stanie. Zmienię uszczelki,poczyszcze dokładnie wszystko i zobaczę jak będzie chodzić. Ogolnie nie narzekam ale już się za mała zrobiła 50l i kupiłbym teraz jakąś 200l albo już pod siłę 3 tłokową 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v