Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, igor10246 napisał:

to na pewno nie fabryczny, zwolnice, atak i pewno większe laćki, i weź to jeszcze utrzymaj na drodze 

Też nie wierzę że aż tyle ale ponad 30 to już możliwe dla przykładu zetor 4718 to 32 km jedzie a to podobne konstrukcje 

Opublikowano

Sprzedawał ktoś z was ziemię pod tereny inwestycyjne? Ostatnio w gminie coś takiego wymyślili. Moja działka ma około 1.5 ha, ogólnie w skład terenów wchodzi 7 ha gruntów. ile za takie coś powinni zapłacić? działka jest przy drodze wojewódzkiej.

Opublikowano
3 godziny temu, andrzej612b napisał:

Też nie wierzę że aż tyle ale ponad 30 to już możliwe dla przykładu zetor 4718 to 32 km jedzie a to podobne konstrukcje 

Opona 38 zobacz ze ledwo pod błotnik się zmiescila.

Opublikowano
3 godziny temu, SamaPrawda napisał:

Sprzedawał ktoś z was ziemię pod tereny inwestycyjne? Ostatnio w gminie coś takiego wymyślili. Moja działka ma około 1.5 ha, ogólnie w skład terenów wchodzi 7 ha gruntów. ile za takie coś powinni zapłacić? działka jest przy drodze wojewódzkiej.

150 tys za hektar startuj, jak pod takie rzeczy oni są w stanie zapłacić, zależy ile ciebie zadowoli, państwo ma kasę to trzeba brać

https://sprzedajemy.pl/wacker-wl25-ladowarka-kolowa-krakow-2-6bea9f-nr63203090

możliwa ta cena czy wpłać pan zaliczka, bo stare weidemany są nie wiele tańsze a to 2015 

Opublikowano

A ja bym za tyle nie sprzedał. Chyba że piachy kilka kilometrów od domu.

150tys robiło wrażenie 10 lat temu. 

Opublikowano (edytowane)

Z 4 lata temu była ogłoszona koło mnie działka inwestycyjna koło 2 ha to była koło 1mln wystawiona i dosyć szybko znikła kupiła Wanicki.Także 150 tyś to smieszne pieniądzie

Edytowane przez hardkor113
Opublikowano

Tzn to ma być tak że gmina zrobi drogi wewnętrzne w tych działkach i za nie mnłaci, a na resztę szukają inwestora, niby już się jakiś znalazł i ma być jutro spotkanie. Ziemia to czysty piach, w jednym miejscu las zasadzili bo tam nic nie rosło i jest to jedno z bardziej oddalonych pól od gospodarstwa.

Opublikowano

Dopiero tone sprzedałem. Ale na dobrą sprawę, to poszedł stary piec (po uprzednim ogołoceniu z zewnętrznych blach, bo wiadomo - przyda się 😛) i złom, który wywaliłem z warsztatu (nie cały nawet) + z większej kupki złomu pozostałość po zaczepie od przyczepy, pozostałości po przednim borcie i to tyle. Jeszcze nawet się nie zbliżyłem do głównej kupy złomu. 

Także zanim ją na przyczepę nazbieram, to już Ci chęć do pracy wróci :)

Najgorsze, że cały złom mam kawałek od drogi i muszę najpierw na przyczepę, a potem na przyczepkę. Mógłbym ciągnikiem podciągnąć przyczepkę i potem do asfaltu ja wyciągnąć, ale boje się, że jakiś dołek, czy coś zaliczę i jak auto by stanęło, to ciągnik nawet nie poczuje i przyczepka oberwie. Także taka podwójna robota.

Jak pogoda pozwoli (bo w nocy i jutro ma padać śnieg) to do weekendu mam nadzieję min. 3kursy zrobić.

Jak jakaś rozsądną kwotę uzbieram, to można zadatek zrobić. Będę miał motywację, żeby na resztę odłożyć :)

W ogóle przy pierwszym kursie nie wiedziałem czego się spodziewać - wagowo i jak ta przyczepka się zachowuje pod obciążeniem, bo do tej pory chyba tylko dwa razy coś na przyczepce ciągnąłem i to latem. Najbardziej bałem się, że gdzieś jak będę się musiał z kimś mijać to w śniegu stanę. A tu się okazało, że największy problem to był na pierwszym skrzyżowaniu, jak przyszło do hamowania na lekko śliskim asfalcie🤦 

• Like 1
Opublikowano

Nie jutro do Kiwit z towarem jadę do szkoły podstawowej 

Ja ze stron @bratrolnika

To ty od braniewa? 

W zeszłym roku wybrałem się z braniewa do Bartoszyc przez górowo iławieckie i drogi nie było,  musiałem na Lidzbark wracać i dopiero na Bartoszyce 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v