Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, bratrolnika napisał:

Dodaj ze aktualnie na emeryturze

Jak bedzie samoogon to mogę wpaść pomóc załadować

Pany, kto tam naprawia/naprawiał d46/47, takie coś to jest w ogóle sprzedawalne czy od razu na kupę ze złomem wrzucić???

20210210_174255.jpg

Panie jak okładzina ładna i szczęki chodzą to nie spiesz się na ten złom
bębny na oś też bym chętnie zakupił

• Like 1
Opublikowano

Zabieram się powoli za złom. Jak tylko auto wróci od mechanika chciałbym zacząć wywozić, no i mam parę pytań (nigdy nic nie wywoziłem na złom, także wybaczcie jeśli pytania będą głupie)

1) Czy na złom mogą iść np opróżnione filtry olejowe? 

2) Czy złom z kawałkami np plastiku, czy drzewa przejdzie? Cos tam odlicza i pójdzie, czy będą się rzucać?

3) Jest sens segregować drobne/grube, czy szkoda zachodu?

4) Patrzyłem na ramy tych swoich rozrzutników i to jednak szrot. Jakieś krótkie odcinki do odzyskania. Podpowiecie ile moze ważyć rama od rozrzutnika starego ruskiego jednoosiowego i dwuosiowego? Gołe ramy, bez podłogi, burt, osi?

5) Spawarka wirówka - rozbierać, czy puścić w całości? Czytałem i opinie, że sporo można zyskać i takie, że jest w uj roboty i nie warto.

6) Chyba kompletne łańcuchy z listwami do dwuosiowego (podwójna taśma) - byłby chętny, czy listwy na złom, a łańcuchy sobie zostawić, zawsze do czegoś się w sumie przydadzą.

7) Stare cieknące serwo prosto na złom?

Z góry dzięki za podpowiedzi :)

Opublikowano (edytowane)

1-tak

2-jezeli nie znaczne to tak,ale jak duze kawalki drzewa czy plastiku moga marudzic(zreszta lepiej odebrac no chyba ze roboty sporo)

3-jak masz duzo grubego to warto bo cena wyzsza

4

5-rozbierz -miedziucha

6-ja bym zostawil listwy

7

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Dzięki. Co do łańcuchów to nie miałem zamiaru ich wywalac na złom. Nie po***o mnie jeszcze :) Bardziej chodziło mi o to, czy byłby na nie kupiec (mam chyba nawet dwa komplety)

Opublikowano

Wrzuć na sprzedajemy.pl i się dowiesz. Pewnie ktoś się trafi.

A filtry olejowe to coś mi świta że jest problem z odbiorem

Opublikowano

Nie wiem czy wszędzie ale potrącają jeszcze jakiś procent na "zanieczyszczenia". Mi przynajmniej potrącili kiedyś, jak pytałem się o cenę to tego nie mówili...

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Wrzuć na sprzedajemy.pl i się dowiesz. Pewnie ktoś się trafi.

A filtry olejowe to coś mi świta że jest problem z odbiorem

Wszytko zależy od skupu , w jednym starego  beczkowozu nie chcieli przyjąć bo piachu było., W drugim dawaj 😊 , kurde jak woziłem złom to było , szamotowe kuchnie to nawet blachy za dużo nie miały tylko same cegły i wszytko razem szło 😉

Opublikowano

To ty dobry ancymonek i biznesmen😁

Teoretycznie chłodziarkę do mleka powinieneś pozbawić warstwy pianki ze środka. No i zbiornik już bez freonu i przecięty. 

Przetną też sami ale mogą marudzić. Ponoć za jakikolwiek zbiornik zamknięty na hucie dostają karę 5tys zł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v