Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wojtal24 napisał:

bratrolnika napisał:

@wojtal24 ty chyba kombajnu szukasz, i z tego co kojarzę to coś w ten deseń 

https://www.olx.pl/d/oferta/claas-dominator-86-CID757-IDMdjYu.html 

1 godzinę temu, astrahxenon napisał:

Posiada ktoś cennik stali? interesuje mnie mniej wiecej cena ceowników 100-180

IMG_20210930_163206_715.jpg

dzieki za czujnosc jutro jade ogladac. znasz moze właściciela albo maszyne? ogolnie szukam 78 ale to jest blisko wiec obejrzec mozna

ogolnie mam zalozone filtry na olx wiec widzialem go od razu jak wystawil ale mam wrazenie ze filtry w olx też przepuszczaja. jak idzie budowa przyczepy

bylem ogladalem jak by ktos szukal kombajnu bez sieczkarni to moze rozwazyc kombaj nie ma sieczarni opony przednie do wymiany, prawie 4tys godzin, sita ok, cepy ok klepisko lekko pogiete, silnik forda malo spptykany w claasie

• Like 1
Opublikowano
Dnia 27.10.2021 o 18:11, Narko napisał:

KlimekPL , yahooo

Waly 220cm roboczego. Siewnik Amazone D7 Standard, Typ 25. Fotki nie mojego autorstwa.

sahmaschiene.jpg

IMG_1537443214539_32417.jpg

IMG_1537443214535_75791.jpg

pobierz (16).jpg

Masz ten siewnik u siebie ? Ty gdzieś z południowego wschodu jak kojarzę ??

30 minut temu, daron64 napisał:

Kupowałem po 233zl, teraz niecałe 270 🤷

Ale generalnie polecam, robią robotę. Zobaczymy jak z żywotnością, bo to jak narazie był największy problem tych tanich.

@Ursus932

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-kerflanda-CID757-IDM1SEq.html

Boisz się zachodnich pługów to masz coś bardziej polskobrzmiacego 😅

Ile te tanie Ci wytrzymywały ? 

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Ile te tanie Ci wytrzymywały ? 

Różnie. W sumie przed wesemami miałem/mam 4rozne (kupowane na necie, albo w stacjonarnym sklepie za max chyba 6czy 8dych). Nie chciałbym skłamać, ale w dobrym zdrowiu dwóch sezonów nie przetrwał żaden zestaw. Pierwsza lampa zaczęła świecić coraz słabiej i słabiej aż zdechła. Potem kupiłem naraz 3komplety różnych z różnych źródeł. Jedne na tyle 16diod świeca bardzo ok, ale bardzo szybko 3diody przestały świecić, a potem losowo któraś gaśnie, zapala się znowu itd. Drugie jeszcze mam na ciągniku, ale były w uj tanie i dają bardzo słabe światło, także tylko wisza, praktycznie ich nie używam. Ostatni zestaw święcił ok, byłem zadowolony z niego, ale jedna lampa przestała mi całkowicie świecić. Okazało się, że naszło wody do połowy lampy 😅 druga z kompletu świeci, ale słabiej. Wrzuciłem ją na tył na błotnik i mi pierwsza skibe doświetla (póki działa). Tam mam w galerie wrzucone zdjęcia i chyba coś tam o tym pisałem

• Thanks 1
Opublikowano

lampy ,ok ,ale jak przyjdzie bele nocą ustawiać ,to poza belą i ładowaczem h... widać ,robią coś tam na ramionach ladowacza ,ale na bok nie wypuścisz bo oberwiesz . Ładowacze nówki ,błyszczące ,a nocą walą po oczach z odbicia . 

Opublikowano

jesli stoi caly rok pod dachem nieuzywany to sie zgodze 😂

14 godzin temu, daron64 napisał:

Bo żeby wyjać wodzik trzeba chyba rozciągać ciągnik. Z tego co czytałem powszechna praktyka.

Nie, to olej na nim (jeśli mówimy o tym samym). Z tego co patrzyłem, to koła wyglądają bardzo ok

to jest zetor-bez brechy i mlota sie nie obejdzie, sprobuj wybic jakas podreczna brecha i mlotkiem wodzik, musi sie odblokowac- zdarzalo mi sie gdy skrzynia byla do roboty a robota gonila

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Najlepiej to w sumie szczotką drucianką😁

,,okrąglaka na drucie '' na flexa ii  wio    i9_9      sobota udana 9_9

Przed chwilą, jacus napisał:

jesli stoi caly rok pod dachem nieuzywany to sie zgodze 😂

praktycznie cały rok  poza ,a że krówki to co dnia

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

😂

to jest zetor-bez brechy i mlota sie nie obejdzie, sprobuj wybic jakas podreczna brecha i mlotkiem wodzik, musi sie odblokowac- zdarzalo mi sie gdy skrzynia byla do roboty a robota gonila

I to w nim lubię 😅

Jeszcze byłem u tego znajomego mechanika dzisiaj i zwrócił uwagę na coś, czego w sumie nie zauważyłem - brakuje 2sprezynek od tych kulek blokujących wodziki. Dziś znajdę jeszcze na pole, czy tam gdzie sie po prostu nie załapały na zdjęcie, czy ich zwyczajnie nie ma.

1 godzinę temu, kizak napisał:

lampy ,ok ,ale jak przyjdzie bele nocą ustawiać ,to poza belą i ładowaczem h... widać ,robią coś tam na ramionach ladowacza ,ale na bok nie wypuścisz bo oberwiesz . Ładowacze nówki ,błyszczące ,a nocą walą po oczach z odbicia . 

Muszę sobie w zetorku poprzerabiac mocowania lamp(tych na górze, wesemy mam na słupkach) - albo odsunąc je od kabiny, albo dać pod nimi listwę - jak mam uj***na szybę, to szkoda włączać, bo nic nie widac

Opublikowano
7 godzin temu, daron64 napisał:

Różnie. W sumie przed wesemami miałem/mam 4rozne (kupowane na necie, albo w stacjonarnym sklepie za max chyba 6czy 8dych). Nie chciałbym skłamać, ale w dobrym zdrowiu dwóch sezonów nie przetrwał żaden zestaw. Pierwsza lampa zaczęła świecić coraz słabiej i słabiej aż zdechła. Potem kupiłem naraz 3komplety różnych z różnych źródeł. Jedne na tyle 16diod świeca bardzo ok, ale bardzo szybko 3diody przestały świecić, a potem losowo któraś gaśnie, zapala się znowu itd. Drugie jeszcze mam na ciągniku, ale były w uj tanie i dają bardzo słabe światło, także tylko wisza, praktycznie ich nie używam. Ostatni zestaw święcił ok, byłem zadowolony z niego, ale jedna lampa przestała mi całkowicie świecić. Okazało się, że naszło wody do połowy lampy 😅 druga z kompletu świeci, ale słabiej. Wrzuciłem ją na tył na błotnik i mi pierwsza skibe doświetla (póki działa). Tam mam w galerie wrzucone zdjęcia i chyba coś tam o tym pisałem

Ja osobiście za mało używam ciągników żeby takie lampy zakładać. Jak bym podliczył to może tydzień w żniwa z prasą w nocy jeżdżę i drugie tyle na jesień w uprawie. Kupiłem na allegro za niecałe 30 zł sztuka takie jak ma prorok w galerii. Świeca w 80ce drugi sezon a na 4011 półtora roku. Z tym że 40 codzien wieczorem przy bydle chodzi. Jak na moje potrzeby w zupełności wystarcza. W pracy założyłem na siewnik listwę LED wesem 130cm, coś koło 700 zł kosztowała, jakośc światła jest o wiele lepsza, ale to już inna cena i potrzeby. Tam jedziemy nieraz miesiąc-dwa bez przerwy 24h na dobę i musi być dobre światło...

Opublikowano

Ja to się tak długo biłem z myślami z tym zakupem że 🙆 pewnie bym dalej się nie zebrał jakby ta jedna lampa wody nie nabrała, bo byłem z nich zadowolony. No ja w nocy też jakoś mocno często nie robię, ale jak kiepsko grafik ułożony, to czasem się rypie w nocy żeby nadrobić, to jednak przy jakichś świeczkach parę godzin jeździć tak niezbyt fajnie. Tu już parę godzin robiłem po ciemku i spoko, nie męczy oczu światło. Bardziej męczy oczy to, że nie ma na polu punktów odniesienia żadnych. 

• Like 1
Opublikowano

No i konkurs - co za pokrake z resztek Darek ulepił przy sobocie? Do wygrania cenne nagrody, w tym słynny talon 😅 miałem skończyć do południa, ale oczywiście a to do sklepu zawieźć, a to na cmentarz, a to goście, a to zimno i farba nie schnie(te przebarwienia to cienie od swiatla) i wyszło, że ten ambitny projekt  czaly dzień robiłem 🤦

IMG_20211030_174318814~2_copy_1102x1032.jpg

IMG_20211030_174330813~2_copy_954x1039.jpg

IMG_20211030_174435662~2_copy_791x1040.jpg

Opublikowano
7 minut temu, daron64 napisał:

No i konkurs - co za pokrake z resztek Darek ulepił przy sobocie? Do wygrania cenne nagrody, w tym słynny talon 😅 miałem skończyć do południa, ale oczywiście a to do sklepu zawieźć, a to na cmentarz, a to goście, a to zimno i farba nie schnie(te przebarwienia to cienie od swiatla) i wyszło, że ten ambitny projekt  czaly dzień robiłem 🤦

Toż jak bum cyk cyk stojak pod nuty dla dalekowidza

Opublikowano
daron64 napisał:

Ramka na zdjęcie kochanki. 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v