Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, alvaroalvaro78 napisał:

no do kiszonki fajna sprawa, do gnoju nie wiem czy siłownik da radę, a na zboże za dużo będzie "cieknąć" dołem, ale jako bieda fiegl bardzo fajna alternatywa, jak ktoś chce to mogę obejrzeć, mam 20 km do tego jakoś 

2 godziny temu, SamaPrawda napisał:

Tam to ziemi na pryzme nie żałują 

tyle ziemi to na prawdę, oczy łzawią, ale ten film, i inne z  Farmerem Geriit'em pokazują porównanie PL-DE gdzie nawet taki gospodaż z synem bodajże jest w stanie się utrzymać z kilku krów a w polsce to już nie tak łatwo, i całkiem możliwe że tak samo to tłuką od 40-50 lat 

Edytowane przez igor10246
Opublikowano

no właśnie na filamach to siano właściwie było, sam się zdziwiłem że z tego kiszonka wyszła, może zaciągnęło wody od ziemi, albo wodę lali, ( jeśli to ta sama pryzma 

Opublikowano

Z tymi hektarami to chyba coś nie tak, że jeszcze nikt nie wziął. Tu na AF zbierają po 8 ton pszenicy na piaskach to powinna być żyła złota i nikt nie bierze? Może wrzucić w temat uprawa pszenicy to powinni zabijać się o te hektary.

• Like 1
Opublikowano

Kolega ma jednego z ~2010 to bardzo chwali. Praktycznie bezawaryjny, w ubiegłym roku przód robił. Za to kupiony nowy już parokrotnie był odwiedzany przez serwis, sam też na serwis się wybrał. Więcej robi starym, jak nowym

Opublikowano

Witam co sądzicie o tym ciągniku? https://www.olx.pl/oferta/case-4230-82km-1997r-4cyl-bez-turbo-okazja-CID757-IDI3qsc.html może go ktoś ogladał lub zna ta maszynę?

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Przestań jeszcze wszystko w nasionach.Mialem w sobotę przyszła zacząć ale do 20 lutego się wstrzymam.Urośnie do połowy kwietnia

Bo miałbym trochę pytań... 

Opublikowano

Szybkie pytanie. Opłaca się takie coś na kozę do warsztatu przerabiać, czy kompletnie bez sensu, pociąć na kawałki, co w dobrym stanie, to zostawić, co chujowe prosto na złom?

Myślałem żeby w środku palenisko wyłożyć szamotem po prostu, ale zapomniałem że on ma przecież jeszcze w koło komorę na

wodę, więc chyba u tak nie zdałoby to egzaminu? Zewnętrzna blacha z izolacją zdjęte, dół do wykonania bo zgnił.

IMG_20210208_101325351_copy_1156x508.jpg

Opublikowano
7 minut temu, stempos1980 napisał:

A co tam byś chciał wiedzieć

Nie mam szklarni, tym bardziej ogrzewanej. Mogę w domu gdzieś postawić te tacki z nasionami? 

4 minuty temu, daron64 napisał:

Szybkie pytanie. Opłaca się takie coś na kozę do warsztatu przerabiać, czy kompletnie bez sensu, pociąć na kawałki, co w dobrym stanie, to zostawić, co chujowe prosto na złom?

Myślałem żeby w środku palenisko wyłożyć szamotem po prostu, ale zapomniałem że on ma przecież jeszcze w koło komorę na

wodę, więc chyba u tak nie zdałoby to egzaminu? Zewnętrzna blacha z izolacją zdjęte, dół do wykonania bo zgnił.

IMG_20210208_101325351_copy_1156x508.jpg

Jak dół zgnity to daj sobie spokój. 

Opublikowano (edytowane)

Dużo ludzi sieje w budynkach a nawet w domach.Ja też siałem w domu kiedyś zanim mały się urodził i dopiero jak wykiełkowały przenosiłem do pikówki

Torf mokry w doniczkę czy tam w skrzynkę rozsiać nasiona i piaskiem drobnym bez kamieni zasypać i to dobrze zwilżyć i folia zakryć żeby zaparkowało.nawet na oknie postawisz nad grzejnikiem i wykiełkują nasiona

Edytowane przez stempos1980
yebana korekta
Opublikowano
9 minut temu, stempos1980 napisał:

Robią przecież z pieców wodnych nadmuchowe.jak byś się pobawił trochę to by to chulało tylko czy warto

No właśnie o to "czy warto" się rozchodzi. Pytałem znajomego, co robił nam w domu instalacjie i zna ten pięć, to mówił żeby dać sobie spokój.

9 minut temu, gregor1284 napisał:

Jak dół zgnity to daj sobie spokój. 

Dół, tzn tu gdzie zbiera się popiół, właśnie go odcinam. No i gdzieś płaszcz miał dziurę, bo woda podciękala, dlatego został zmieniony.

Dół odcinam i zastanawiam się, co z nim dalej robić. Dwa lata stal i nie wymyśliłem dla niego przeznaczenia, a garaż zacząłem sprzątać (bo nie mam gdzie przyczepki od auta wepchać 😛 ) i coś by trzeba było zrobic

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v