Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, 6465 napisał:

Jak ma tyle roboty to niech mniej filmów kręci a więcej pracuje. 

Z daleka widać że to ściema. 

reklama reklama reklama

poza tym: w internecie jesteś kim chcesz, chcesz zgrywać cwaniaka jak niektórzy tutaj-jesteś cwaniak (warunek-nikt ze znajomych nie może wiedzieć że ty to ty), chcesz zgrywać fajtłapę jak Cebularz-jesteś fajtłapą (warunek jak wyżej)

46 minut temu, Strongman napisał:

Co do podłoża to u mnie walą tego tyle i 20t kukurydzy jest

20210314_135637.jpg

piszesz o masie zielonej na kiszonkę???

2 minuty temu, radekz200 napisał:

Ja zara jadę na złomowisko 😂 W ogóle po ile złom? 

żeby cię na celebrytę nie wzięły, Marek Krzykacz już nie krzyczy, to żebyś po nim schedy nie objął😋

• Like 1
Opublikowano

Tak kręci się biznes, na sciemianiu ... Znajomy szukał jakiejś maszyny na dzialalnosc, na forach, portalach ogłoszeniowych wyczail niby największa firmę z tej branży , znalazł ich stronę, na zdjęciach hale niczym ursus czy FSO w latach swietnosci- no to pojechał bo musi dotknąć, zobaczyć a tam hala 15x7 m parę obrabiarek i 5 pracownikow... Stąd często długi czas oczekiwania a nie przez tysiące zamówień 

• Like 1
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

On wszystko naprawia. Widać na filmach. Uważa się za najmądrzejszego w Polsce od Fendta, mógłby niemieckich serwisantów uczyć fachu. To jest przykład jak YT robi wode z mózgu dla wstawiających i oglądających.

gówniarze pieją w komentarzach z zachwytu jaki to guru mechaniki a chłopaki tu pisali o nim prawdę.

stempos1980 napisał:

no i wszystko jasne. 👍

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Nadrabiam af i jutup o tym co nowe

Pierwsze włączenie tv to wiadomości 12:00

a Rancza nie oglądasz 🤔

Rysiek widział https://youtu.be/AwcYY3ve9b0https://youtu.be/cZIvTXkrLfk😀

Opublikowano
slawek74 napisał:

Rolnik1973 napisał:

Nadrabiam af i jutup o tym co nowe

Pierwsze włączenie tv to wiadomości 12:00

a Rancza nie oglądasz 🤔

Rysiek widział https://youtu.be/AwcYY3ve9b0https://youtu.be/cZIvTXkrLfk😀

https://www.olx.pl/oferta/ladowarka-atlas-ar-52-c-silnik-3cylindrowy-deutz-CID628-IDIZhPi.html

Opublikowano

Panowie ja tak myślałem robić stufia podyplomowe rolnicze i przekształcić stodołę w duńska chlewnie na 500 sztuk. Albo w mieście pracować w warszawie albo olsztynie i dojeżdżać np i obrabiac obsiac 12 ha pszenicy lub rzepaku lub kukurydzy

Opublikowano

A nie myślałeś iść do seminarium? bo pomysłów może to może tam to ty masz co nie miara.

Opublikowano
3 minuty temu, Cebulj napisał:

Panowie ja tak myślałem robić stufia podyplomowe rolnicze i przekształcić stodołę w duńska chlewnie na 500 sztuk. Albo w mieście pracować w warszawie albo olsztynie i dojeżdżać np i obrabiac obsiac 12 ha pszenicy lub rzepaku lub kukurydzy

wyzdrowiałeś, że znowu zaczynasz?

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

wyzdrowiałeś, że znowu zaczynasz?

Jeszcze mnie ręce bolą boje się ze odziedziczylem po mamie reumatyzm ale tak to jest już ok 

Opublikowano

Mój dziadek zawsze powtarzał:
– Nie podchodź do byka z przodu, do konia z tyłu, a do idioty w ogóle.

Opublikowano
2 minuty temu, deSilva napisał:

A nie myślałeś iść do seminarium? bo pomysłów może to może tam to ty masz co nie miara.

Nie chce isc na księdza podobają mi się dziewczyny

Opublikowano
1 minutę temu, Cebulj napisał:

Oj tam, może zniosą celibat to może jaka zechce zostać żoną wikarego.   :P

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

no to. mozEsz wynająć wszystko tylko musi sypać z 10ton

Nie no ja bym przyjeżdżał obrabial w weekendy i urlopy w lato

Opublikowano
14 minut temu, Cebulj napisał:

a jakie najbardziej? może jaki przykład?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v