Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

ale mam duzo żali, a Jak czyta to Wojtek to ch*j Ci w ryj lamusie

to Ty mu dobrze, czy źle życzysz. 

teraz te nowe mody i  preferencje 🙊

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

To malutko miał jak 33. Ten co nim jeździłem jeździł tylko po Polsce i 10tys. Robi się w miesiącu.

Widziałem w ogłoszeniu 4-letniego mastera z przebiegiem 914tys.km

44 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

I dobrze Wam radzi, jeden silnik chodzi a drugi padlina , że tylko kasę się w niego ładuje ...i ciągle coś siada. Te silniki jakieś trefne były . 

Ale mówisz o którymś konkretnym??? Czy o tym 2.0 fiata??

37 minut temu, slawek74 napisał:

Dzwonił o niego przed świętami, cena netto, do zapłaty 40tys.zl brutto. Trochę dużo za wyświechtane progi od butów i wgnieciony z tyłu dach i drzwi

28 minut temu, stempos1980 napisał:

W traficu 2.0 może być ale nie w większej budzie i tego się trzymać

Chyba zaczyna się nawracać na dobrą drogę, tą o której rozmawialiśmy na smsach, zobaczymy...

26 minut temu, 6465 napisał:

Zauważcie że w międzynarodówce najwięcej lata masterów, więc to chyba nie takie złe auta. Na silnikach się nie znam.

Niby mastera nie chciał, ale przed drogę już zaczął kminic że na rynkach pół samochodów to mastery, 1/4 to Ducato, a reszta to pozostałe marki, moze i się nawróci na żabojada

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Nie myślałeś nad samą ziemią i pracą ?

Myślałem i też brałem pod uwagę taką opcję, tylko zejdźmy na ziemię, 4 klasy mam nie dużo, a na 5-6 klasie gdzie śmiechem żartem mówiąc uprawić tą ziemię można nawet i gałęzią to z plonami za bardzo nie poszaleję, a mam też kilka ha takich o klasie w pół do 7 gdzie jest kompleks żwirowo-sosnowy no to o czym my tu dywagujemy. A poza tym muszę brać też pod uwagę to, że trzeba 5 osobową rodzinę utrzymać, nawet jeśli wziąć pod uwagę to, że brat też poszedłby na etat to też aż tak kolorowo by nie było, a gdzie jeszcze myślenie nad założeniem rodziny, a na ok 22 ha własnej ziemi z obiecującą wizją powiększenia plus ok 10 ha dzierżaw na dobrych warunkach trochę tej rogacizny można trzymać, mam taki plan żeby wraz z bydłem mlecznym iść też w kierunek bydła mięsnego i działać jednocześnie w dwóch kierunkach. A jak będzie w praktyce no to pożyjemy zobaczymy :)

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Mi też się tak wydaje , u siebie to siebie , jak chce tak robie 

Otóż to dokładnie, przez te 3 tyg będąc na urlopie po raz pierwszy od 2 lat normalnie odpocząłem

44 minuty temu, szymon09875 napisał:

Atmosfera w pracy równie ważna co zarobki.

Święte słowa, fakt współpracownicy to są, że tak powiem do rany przyłóż, czasem między sobą śmiejemy się, że jesteśmy taką większą rodziną :D A co do szefa no to takie trochę połowiczne zadowolenie bo jeśli się starasz, robisz najszybciej jak się da i do tego w miarę dokładnie, a szef wymaga, że jeszcze inną robotę w tym czasie można zrobić to coś jest tu nie halo, do zjebki pierwszy ale do pochwały to ostatni to też nie bardzo fajnie chce się w takiej robocie funkcjonować ;)

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Kuźwa też musiałem odkuć pryzmę z kukurydzą , chyba się pożegnam z tą paszą bo już mnie wkurza 

Nie Ty jeden i nie ostatni musisz kuć, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo nie ukrywajmy kukurydza jest bardzo wartościową paszą.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Właśnie tyle zostawiłem pola na ten rok.

to jak się  rozpedzisz z siewem, to potem siewnik do bagażnika i przyjedziesz moje 3 hektary posiejesz. w tym roku bez nawozów, to i podsiewacz nie potrzebny. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

No witajta, co tu słychać, tesknilista trochu? 

yyyy, że za kim? ??

Opublikowano
HF86 napisał:

Właśnie tyle zostawiłem pola na ten rok.

to jak się  rozpedzisz z siewem, to potem siewnik do bagażnika i przyjedziesz moje 3 hektary posiejesz. w tym roku bez nawozów, to i podsiewacz nie potrzebny. 

W tym roku accordem jest plan siać.

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Coś już jest 🙊

IMG_20211229_151947.jpg

O ile dobrze pamiętam, to jak rok temu strzelać poszedłeś, to pół roku Ciebie nie było. Także nauczony doświadczeniem, w tym roku życz nam chociaż wszystkiego najlepszego i uprzedź, że może Ci się przedłużyć. 

• Haha 5
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Jak mi się nie chce iść rogatym wrzucić😔 żarła. Może by kto poszedł🤔

Trzeba bylo pisac z 20 minut temu to swoim bym dal i od razu u Cb,a tak nie chce mi sie juz ubierać 😄

• Thanks 1
Opublikowano

moje też jeszcze nie dostały. 

może Kallina by podjechala 🤔

Opublikowano
6465 napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

Żonie zaproponuj.

Jak mam zostać z dziećmi sam , to już wolę nie proponować tylko iść 😁

Podejrzane to co napisałeś. Zwłaszcza jak się zna powiedzenie: dzieci są jak bąki, da się wytrzymać tylko ze swoimi.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Jak mam zostać z dziećmi sam , to już wolę nie proponować tylko iść 😁

chiba oglądałeś jak Abelard Giza o swoich dzieciach opowiadał 🤔😀

Opublikowano
34 minuty temu, HF86 napisał:

szybko miekniesz. kukurydza, najlepszą pasza jest i basta. 

No nie tak szybko wymiekam od 2006 co roku  uprawiamy kukurydze na kiszonke 

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

No nie tak szybko wymiekam od 2006 co roku  uprawiamy kukurydze na kiszonke 

to w ccm. I po bigbagu lżej wozić. 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Jak mi się nie chce iść rogatym wrzucić😔 żarła. Może by kto poszedł🤔

Żonie zaproponuj.

Nałóż garnitur, krawat. Jak zapyta dokąd idziesz, to powiedź że niespodzianka i że jak chce to może z Tobą. 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v