Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nawet jakbyśmy się spikli to moje dotychczasowe życie nie uległoby zmianie- ją pszczoły ani ziemia nie ciągnie wcale, mnie nie ciągnie żadne malowanie, kosmetologia i inne cuda. I tak każdy by żył sam sobie.

A po co ma ją, czy Ciebie do wspomnianych hobby czy czynności ciągnąć?  Każdy robi to co lubi, tyle że razem łatwiej iść przez życie. 

Opublikowano
dsbh napisał:

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Lubię samotność tak jak i Seniorowa wnuczka, ona sobie też u góry siedzi a na dół to tylko schodzi śniadanie, obiad i kolację zrobić, chyba, że do roboty ją wygonią. Dla mnie jest to po prostu zawsze sztuczne, życzenia te same co roku, które nic nie wnoszą, tej całej "magii" według niektórych to od dziecka nie czułem.

Czyli jednak coś was łączy :). Życzenia to mi się nigdy nie spełniają i zawsze stosuje skrócona wersję, czyli wszystkiego najlepszego, tym się akurat nie przejmuję 😛. Musisz się przełamać zanim będzie za późno, wyjdź wieczorem popatrz inaczej na świat.

A ja zawsze tylko życzę zdrowia i szczęścia bo to najważniejsze 😉

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Do tej wnuczki , niech przyjmie samotnego wędrowca w wigilię jak tradycja mówi 😉

I to jest myśl. Można być introwertykiem z niechęcią do ludzi, ale dla niektórych kobiet zrobić wyjątek to nawet trzeba.  

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

A ja zawsze tylko życzę zdrowia i szczęścia bo to najważniejsze 😉

Mnie pożycz piniendzy🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale i wiele rzeczy mi w niej nie odpowiada... 

Wszystko pięknie ale gdzie pojadę... Przecież nie będę na darmo paliwa przepalał i jeździł bez celu.

Lepiej tak niż sztuczne życzenia  🙈 

Ja już trzeci rok unikam wigilii 

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

jeszcze Ci mało?🤣

Mało mało. Jeszcze całe życie przede mną 🤭

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał:

Czyli jednak coś was łączy :). Życzenia to mi się nigdy nie spełniają i zawsze stosuje skrócona wersję, czyli wszystkiego najlepszego, tym się akurat nie przejmuję 😛. Musisz się przełamać zanim będzie za późno, wyjdź wieczorem popatrz inaczej na świat.

A gdzie ja wieczorem, ja nigdzie nie chodzę po ciemku, ostatnio po flaszce z sąsiadem nie mogłem opłotkami trafić i bym się w bruździe wyłożył...

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

A po co ma ją, czy Ciebie do wspomnianych hobby czy czynności ciągnąć?  Każdy robi to co lubi, tyle że razem łatwiej iść przez życie. 

To co mi ona ułatwi? Upodobania kulinarne inne, inne hobby, każdy by musiał sam sobie.

Opublikowano
38 minut temu, 6465 napisał:

U mnie będzie używaną co dziennie  kilkanaście razy.  Myślisz że raz na tydzień ładowanie akumulatora wystarczy?

Co ty planujesz robić???

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nawet jakbyśmy się spikli to moje dotychczasowe życie nie uległoby zmianie- ją pszczoły ani ziemia nie ciągnie wcale, mnie nie ciągnie żadne malowanie, kosmetologia i inne cuda. I tak każdy by żył sam sobie.

Ja cię na kobiety nie namawiam, ale chciałbym tylko powiedzieć że moja żona spawać nie umie, a ja z kwiatków to rozpoznaje róże, i bez

• Like 2
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Lubię samotność tak jak i Seniorowa wnuczka, ona sobie też u góry siedzi a na dół to tylko schodzi śniadanie, obiad i kolację zrobić, chyba, że do roboty ją wygonią. Dla mnie jest to po prostu zawsze sztuczne, życzenia te same co roku, które nic nie wnoszą, tej całej "magii" według niektórych to od dziecka nie czułem.

Wy spokrewnieni kurczę nie jesteście? 🤔🤔 Co do drugiej części to mam od paru lat tak samo, codzień wyzywany a na wigilii "oj ti oj ti, ah ah", a po wigilii z powrotem wyzywanie 😒😒😒

Opublikowano (edytowane)

@Sylwekx25A no to przede wszystkim. Bez tego ani rusz ;)

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano
Przed chwilą, kris91 napisał:

Wy spokrewnieni kurczę nie jesteście? 🤔🤔 Co do drugiej części to mam od paru lat tak samo, codzień wyzywany a na wigilii "oj ti oj ti, ah ah", a po wigilii z powrotem wyzywanie 😒😒😒

Nic mi o tym nie wiadomo... 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

To co mi ona ułatwi? Upodobania kulinarne inne, inne hobby, każdy by musiał sam sobie.

Jakby każdy był taki sam to co to życie by było. W życiu trzeba wszystkiego spróbować żeby pózniej nie żałować. 

Opublikowano
41 minut temu, 6465 napisał:

U mnie będzie używaną co dziennie  kilkanaście razy.  Myślisz że raz na tydzień ładowanie akumulatora wystarczy?

Tomek co za kuźwa biznes planujesz. 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Co ty planujesz robić???

Do roboty kazali mi taką wagę sobie kupić i wziąć na nich Fv to kasę oddadzą.  Jak będę coś zabierał to muszę zważyć ile z którego punktu. 

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Piec co dzień, a komin co miesiąc

No sadzy jest tylko frędzle wiszą.

To u mnie było podobnie, teraz liściastym rozpalam i piec od zeszłej zimy z sadzy czyściłem dopiero teraz. Komin pierwszy raz po świętach zamierzam.

6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale miał byś z kimś porozmawiać a tak zanim się obejrzysz może Ci zostać internet do kontaktów.

Ty myślisz że ja się znam na kosmetykach czy modzie ? Malowanie, no pokój będę malował, czyli już miał bym temat do dogryzań :P.

Opublikowano
38 minut temu, Agrest napisał:

Gębę na dwa dni by wykrzywiło. Próba kiełkowania.

Kurna zmarł znajomy pszczelarz😪  Pszczoły też padną.

Szkoda chłopa , może kto się zaopiekuje pszczołami

30 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie zaczynam, na wigilię zawołają pewnie koło 16, z 40 minut i po wszystkim. Ziemniaki uparowane, zadane, zamknąć potem wszystko, nakarmić, potem nakarmić siebie i będzie można coś o spaniu myśleć🤔

A pasterka 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Do roboty kazali mi taką wagę sobie kupić i wziąć na nich Fv to kasę oddadzą.  Jak będę coś zabierał to muszę zważyć ile z którego punktu. 

Bo już myślałem że jeden świniak dziennie bedzie szedł do świńskiego nieba 

Choc to dobry pomysł, pojadlbym kiełbasy

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

Dla tego na wigilii mnie nie ma 

Cały rok k**wy i rzucanie w siebie widłami a teraz sobie życzenia składać, gadać i siedzieć przy jednym stole ? Taaa jeszcze czego ...

Opublikowano

Nie ma kto, a ogólnie panuje przekonanie że rodziny po zmarłym pszczelarzu i tak się osypią.

Ogólnie muszę zmienić plany na wiosnę bo miałem siać specjalnie dla jego pszczół😐

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Ale miał byś z kimś porozmawiać a tak zanim się obejrzysz może Ci zostać internet do kontaktów.

Ty myślisz że ja się znam na kosmetykach czy modzie ? Malowanie, no pokój będę malował, czyli już miał bym temat do dogryzań :P.

Ona se sama maluje... Jak ją babka przymusiła to i w stajni pobieliła. Tylko jak się ma wspólnych tematów to i rozmawiać nie ma o czym...

3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Jakby każdy był taki sam to co to życie by było. W życiu trzeba wszystkiego spróbować żeby pózniej nie żałować. 

Wszystkiego się nie da... A skoro jest każdy inny to jak się dogadać? Jakby ona miała babcyny charakter to byśmy się moment dogadali. A ta zamiast iść w mamę i dziadków z jej strony to poszła w ojca.

@Ursus932 Ja do kościoła nie uczęszczam, ostatni raz w lipcu na pogrzebie byłem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v