Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wam chłopy powiem tak, dla mnie to to czy ktoś chrześcijanin, homoseksualista, wegetarianin czy inny wynaturzeniec niech robi sobie co chce ale nie narzuca tego innym. Ilu ludzi tyle racji, opinni itp. Każdy raczej wie co dla niego dobre i nie musi tego innym na siłę uświadamiać... 

3 minuty temu, jacus napisał:

zimno jak diabli wiec dobre ze daliscie temat do rozgrzewki 😜.

najsmieszniejsze jest to ze ci ca sa przeciwnikami aborcji zwykle sa zwolennikami kary smierci, przejmuja sie zarodkiem a emigrant na granicy moze spokojnie umierac bo to muzulmanin i nie jest naszym bliznim.. ksiadz pedofil jest wart opieki kosciola bardziej niz jego ofiara.

kosciol w polsce umarl ostatecznie na swirusa-a dobily go choroby wspolistniejace- pedofilia,homoseksualizm, chciwosc,nieumiarkowanie we wladzy, falsz i obluda kleru, za kilkanascie lat w kosciloach bedzie hulal wiatr

https://encyklopedia.pwn.pl/haslo/dowody-na-istnienie-Boga;3894024.html

No podobno tyle się ich Narobiło że mają założyć zakon ojców pedofilów 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Strongman napisał:

Nie czyta jak by pusta,koputer stary ale i5 jest 3,2x4 i grafika ati 6670

Jedyne co mi przychodzi do glowy to to ze pewnie jest windows 7, a fs22 dopiero na 10 idzie. Wiec moze dlatego nie czyta płyty. Bo kiedys pamietam 1 plyta byla do instalacji a druga miala cracka i na niej sie grało

Ale tez moze byc ze laser juz umiera w napedzie i nie ma sily ruszyc plyty(na niej jest chyba wiecej danych)

Edytowane przez Belaruss820
Edit
Opublikowano
47 minut temu, Łolek napisał:

Jeszcze słowo o szastaniu kasą a się pogniewamy robisz to już kolejny raz

Na razie  to ty kupujesz ja tylko sprzedaje 

Oj Marek , ale jak tam sobie chcesz

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja wam chłopy powiem tak, dla mnie to to czy ktoś chrześcijanin, homoseksualista, wegetarianin czy inny wynaturzeniec niech robi sobie co chce ale nie narzuca tego innym. Ilu ludzi tyle racji, opinni itp. Każdy raczej wie co dla niego dobre i nie musi tego innym na siłę uświadamiać... 

Z tymi wegetarianami to przesadziłeś. Ich się nie powinno tolerować a leczyć. 😜

Edytowane przez Leszy
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Ori opony to 32 całe i w jedną szlak trafił.

Kolega rozgląda się.

Jak chce na dojechanie to w cenie wysyłki mogę oddać dwie sztuki. Całe nie pocięte tylko łyse.

1 godzinę temu, HF86 napisał:

A kuwa, kto ten samochód będzie skrobac. odpalil ja tego dizla to jakby stado bocianów klekotalo 🙂

Moje V6 to jakby się żaby w stawie pierd***ły 🤣🤣🤣 re re re re re re re re ale po chwili akt się skończył i już mruczała :D

43 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Prześladują Cię? kto ? , ja nie doznałem żadnych negatywnych rzeczy czy przykrości z tego powodu iż deklaruje się jako osoba wierzącą. Sam też jestem tolerancyjnych i nie ważne czy druga osoba w coś wierzy bądź wyznaje inny światopogląd byle by była dobrym człowiekiem. Ale jeśli ktoś postępuje źle, jest po prostu kawałem skur**syna to zasługuje na potępienie i nie ważne czy jest chrześcijaninem, buddystą czy też ateistą.

Daj spokój, nic mnie tak nie wk***ia jak te wszystkie fałszywe sk****syny, na codzien w domu kłótnie i wbijanie szpili na każdym kroku, ale przed ludźmi, a zwłaszcza księdzem i w kościele-anioł.

43 minuty temu, akooo napisał:

Bo nie zgadzam się na mordowanie ludzi nienarodzonych dzieci.

To nie morduj. Ciekawe jakbys pisał gdyby Ci żona zmarła przez ciezki poród, który z góry byłby tylko po to żeby urodziła martwe dziecko. 

38 minut temu, akooo napisał:

mam pozwolić na mordowanie ludzi?

Pozwalasz, z tym że chcesz mordować matki.

2 minuty temu, Leszy napisał:

Z tymi wegetarianami to przesadziłeś. Ich się nie powinno tolerować a leczyć. 

A dlaczego ? Nie myl wegeterian z poj***mi. To tak samo jak z chrześcijanami. Jest grono ludzi którzy robią to na pokaz. Czyli też wszystkich należy leczyć ?

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Z tymi wegetarianami to przesadziłeś. Ich się nie powinno tolerować a leczyć. 

Tu tych warzywników, sadowników trochę jest to jeszcze gotowi mi łomot przed świętami spuscić. Oni sami się leczą Ci wegetarianie, zerknij ile toto chemii dodatkowo w siebie ładuje żeby normalnie funkcjonować. "suplementy diety" 

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Pewnie spórkową miał na myśli 😉

Sylwię? Pogniewani jesteśmy, nawet z naszej grupy dyskusyjnej uciekła 😔

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Pewnie spórkową miał na myśli 😉

No ale to tak jak napisałem. Nie chce ktoś jeść mięsa- to niech nie je. Ale znajdzie się taki @akooo który jest przeciw jakiejkolwiek aborcji i narzuca wszystkim takie poglądy. Tak samo jest z tymi od zieleniny.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

A dlaczego ? Nie myl wegeterian z poj***mi. To tak samo jak z chrześcijanami. Jest grono ludzi którzy robią to na pokaz. Czyli też wszystkich należy leczyć ?

Jakby tak było to ok. Ale z tych co znam to posłałbym na "odwyk" bo dzieci katują swoją ideologią, i jeszcze zawsze coś wtrącą aby pouczyć innych. 

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Panowie co radzicie, trzymać pszenicę jarą czy dopełnić auto i wyczyścić magazyn?

Będą wymarznięcia i przesiewy?

Trzymaj. Skoro już się na zapas martwisz. Pewnie nie będzie ale zdążysz i w kwietniu wyprzedać resztki te z 10t

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Jakby tak było to ok. Ale z tych co znam to posłałbym na "odwyk" bo dzieci katują swoją ideologią, i jeszcze zawsze coś wtrącą aby pouczyć innych. 

No i to jest najgorsze, ale tak było jest i będzie. Możemy nadrukować tu kolejne 4 tys stron i tak będzie nadal tak samo, z tym że dopóki jest garstka takich fanatyków, to żadna opcja rządząca się tym za bardzo nie interesuje. Sytuacja się zmieni jak będzie ich więcej i wyczują że zdobywając ich poparcie nie spadną ze stołka. 

• Like 2
Opublikowano
42 minuty temu, tomek222 napisał:

Czyli według ciebie człowiek niewierzący ma się zachowywać jak zwierzę

A czy zwierzęta są złe? Po prostu zaspokajają instynkty żeby przeżyć .  Każda etyka narzuca coś ludziom, podobnie jak religia 

Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

No ale to tak jak napisałem. Nie chce ktoś jeść mięsa- to niech nie je. Ale znajdzie się taki @akooo który jest przeciw jakiejkolwiek aborcji i narzuca wszystkim takie poglądy. Tak samo jest z tymi od zieleniny.

To samo staram się wytłumaczyć 

8 minut temu, pawel885 napisał:

A czy zwierzęta są złe? Po prostu zaspokajają instynkty żeby przeżyć .  Każda etyka narzuca coś ludziom, podobnie jak religia 

Dzwonił dziś ten cudak co ma dużo gratów na podwórku z wiochy na s, teściowa mu zmarła. Równie zadowolonego człowieka dawno nie słyszałem 🙊

• Like 1
Opublikowano

Jeżeli jest zarejestrowana to tak

7 godzin temu, gregor1284 napisał:

I to konkretna porażka. Wieżyczka mało pod ziemię nie wejdzie a tył pługa ledwo ledwo. No i te koło / przy orce 🤦‍♂️ mi jak to na messengerze pisać czy af przeglądać przy orce 

Wiesz co piszesz czy tylko piszesz żeby pisać?

Obecnie-13°C

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

26 minut temu, Strongman napisał:

Nie czyta jak by pusta,koputer stary ale i5 jest 3,2x4 i grafika ati 6670

Jedyne co mi przychodzi do glowy to to ze pewnie jest windows 7, a fs22 dopiero na 10 idzie. Wiec moze dlatego nie czyta płyty. Bo kiedys pamietam 1 plyta byla do instalacji a druga miala cracka i na niej sie grało

Ale tez moze byc ze laser juz umiera w napedzie i nie ma sily ruszyc plyty(na niej jest chyba wiecej danych)

Miałem zmienić sobie kompa ale myślę że dam se spokoj,zbytnie fanaberie to chyba są jak dla mnie. Kiedyś np instalowałes grę i juz a teraz trzeba jakieś konta zakładać i inne. Poza tym to złodziej czasu walczysz po robocie i siedzisz do nocy...

A co do tematu aborcji. Nie chce tego z rana rozkręcać ale tylko odpowiem co niektórym tutaj. Czy ja komukolwiek coś narzuca nie. Kościół tez nic nikomu nie narzuca jak ktoś chce to aborcję zrobi (kościół dopuszcza to jeżeli życie matki jest zagrożone ) . Wiec nie narzucam nic nikomu,pistoletu do głowy nikt nie przystawia jednak KK ma obowiązek powiedzieć co jest dobre a co nie,po to został powołany przez Chrystusa. Nie wiem może niektórych sumienie gryzie i chciałoby zagłuszyć ten głos albo mieć taki kościół "oywarty" który blogoslawilby ich wystepki. Nikt nikomu nic nie narzuca ale nie miejcie pretensji do Kościoła czy ludzi którzy do niego należą ze chcą ewangelizowac i nie mam tu na myśli siebie bo mi daleko przykładem i wiedzą żeby kogoś umoralnac ale jako chrześcijanin mam obowiązek nazywać rzeczy po imieniu

Opublikowano
9 godzin temu, Wędrowycz85 napisał:

Jakby tam ciasto Marcinek było to by była mega. Tak to znośna. Wujo z Hajnówki przywozi tego Marcinka to bardzo smaczne. 

Albo się naebaem (tylko niewiem czym) albo to nie moja wypowiedź 🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v