Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Baks00 napisał:

Kuzyn jeździł w zaglebie komisów gdzieś okolice Radomia.

Kupił gdzieś na polach,komis ze 25 busów.

3lata śmiga,cena przyzwoita ale adresu ani kontaktu nie pamięta.

całkiem ciekawa informacja.

by zechciał to znalazł by adres na fakturze bądź umowie.

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

co za tel zakupiłeś bo i ja chyba będę musiał...

kup taki żeby CI LINKI normalne wklejał....

Opublikowano
Pafnucy napisał:

21 minut temu, Baks00 napisał:

Kuzyn jeździł w zaglebie komisów gdzieś okolice Radomia.

Kupił gdzieś na polach,komis ze 25 busów.

3lata śmiga,cena przyzwoita ale adresu ani kontaktu nie pamięta.

tylko czasem weź umowę znajdź 🤪

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

inflacja jak piorun. nawet fryzjerka 20% do góry w ciągu roku. 

Od kwietnia 2020 swoja maszynka- Remington, swoje kosztowała bo jakoś 2 stówki ale kurna- ja co miesiąc muszę się strzyc bo kudły rosną szybko, co dwa miesiące ojczulek, Seniorka też tak co dwa miesiące. Teraz męskie strzyżenie 40zł. To sobie policz. Ostatni raz u fryzjera byłem końcem lutego 2020.

6 minut temu, radekz200 napisał:

Nie możesz tego jakoś z mechanizowac? 😛

Radziu, toż to mechanizacja, tyś u mnie nie widział...

-2, śnieg sypie.

Opublikowano
Pafnucy napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

kup taki żeby CI LINKI normalne wklejał....

a hu... wie który będzie tak działał zresztą z apką różnie bywa...

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

Jak by był w domu może i by znalazł a za granicą to raczej nie ma ze sobą

Opublikowano

Byłem oglądać mf-a , zapalił w miarę ok , biegi przełączają się lekko , sprzęgło nie szarpie , na polowych trochę głośniej ale nie jest to jakieś bardzo wycie czy stuki , takie lekkie buczenie. Ehr działa dobrze . Tylne belki praktycznie nie ruszone więc pewnie miał zmieniane , opony tył jeszcze pochodzą przednie jakieś 80%. Stan wizualny powiedzmy 4- , trzeba by poprawić zamki i ogólnie posprzątać środek. Lakier trochę wyblaknięty , światła działają. Jest problem z załączeniem womu , francuz podobno zrobił to na elektrohydraulicznie , przy oryginalnej dźwigni jest wyprowadzony przełącznik ale nie ma żadnej reakcji po przełączaniu , walek kręci się tylko powoli , po złapaniu ręką staje wydaje mi się, że pod wpływem siły odśrodkowej oleju ale mogę się mylić , w tygodniu ma to sprawdzić jakiś spec i wtedy pojadę obejrzeć jeszcze raz. Traktor ma ładowacz w bardzo dobrym stanie i szczerze mówiąc to z tego powodu się nim zainteresowałem. Wie ktoś czy w seriach 30XX były wałki elektrohydrauliczne czy to tylko w tym egzemplarzu tak pocudowane?

Opublikowano
17 minut temu, radekz200 napisał:

Nie możesz tego jakoś z mechanizowac? 😛

Po nowym roku będzie zmechanizowane. 😁

13 minut temu, Baks00 napisał:

@6465 udowodnij że kółko tam jest😀

Każdy zna tym sprzynt to wie że nim na jednym kole się lata 😁

• Haha 2
Opublikowano
slawek74 napisał:

Sylwekx25 napisał:

Starą już ciąłem do mikrosim gdy kupiłem poprzedni tel , nano sim z tego nie wyjdzie bo bym uszodził czytnik , pozatym jest za gruba i nie wlezie w tą "szufladkę"  z boku tel. Stara karta to jeszcze była z tych całkiem starych sim , z 2011 roku chyba 🤔 , teraz mam już nową tylko ta aktywacja coś się przedłuża

Samsung Galaxy A22

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kończysz definitywnie ze zwierzyną tak jak kiedyś pisałeś?

Możliwe że tak będzie. Choc nie ukrywam że trochę mi szkoda z tego rezygnować😔.ja od dzieciaka przy zwierzętach wychowywany.

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie, nic się nie wydarzyło👍🏻

a no widzisz. w takim razie przyszłość przepowiedziałeś i prawie jasnowidzem jesteś...

tak to działa np, tylko skala bywa odrobinę większa.

musisz zacząć rozróżniać gdzie bajka, a gdzie zwykłe życie.... i śmierć.

3 minuty temu, radekz200 napisał:

szybko

a gdzie Ci się śpieszy?

ale jak by co to za 20 zł biorę.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

ja dziś nowe koła do paszowozow. żeby awaria w święta nie zastała. także teraz to ogień 😂

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

zapraszasz na wigilie?

ja? Ciebie zawsze. nawet z małżonką .

Opublikowano
24 minuty temu, slawek74 napisał:

a hu... wie który będzie tak działał zresztą z apką różnie bywa...

Coś Ty taki nerwowy dziś, mleko brali czy co🤔

A może znowu zmarzł w bramie czekając na.... 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

A może znowu zmarzł w bramie czekając na....

po mnie by zajechał...

a nie, bo Ty że On pod swoją zmarzł. ja pomyslałem o tej słynnej bramie

Edytowane przez Gość
Opublikowano
19 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Byłem oglądać mf-a , zapalił w miarę ok , biegi przełączają się lekko , sprzęgło nie szarpie , na polowych trochę głośniej ale nie jest to jakieś bardzo wycie czy stuki , takie lekkie buczenie. Ehr działa dobrze . Tylne belki praktycznie nie ruszone więc pewnie miał zmieniane , opony tył jeszcze pochodzą przednie jakieś 80%. Stan wizualny powiedzmy 4- , trzeba by poprawić zamki i ogólnie posprzątać środek. Lakier trochę wyblaknięty , światła działają. Jest problem z załączeniem womu , francuz podobno zrobił to na elektrohydraulicznie , przy oryginalnej dźwigni jest wyprowadzony przełącznik ale nie ma żadnej reakcji po przełączaniu , walek kręci się tylko powoli , po złapaniu ręką staje wydaje mi się, że pod wpływem siły odśrodkowej oleju ale mogę się mylić , w tygodniu ma to sprawdzić jakiś spec i wtedy pojadę obejrzeć jeszcze raz. Traktor ma ładowacz w bardzo dobrym stanie i szczerze mówiąc to z tego powodu się nim zainteresowałem. Wie ktoś czy w seriach 30XX były wałki elektrohydrauliczne czy to tylko w tym egzemplarzu tak pocudowane?

Może tylny przełącznik wyboru prędkości był w pozycji neutralnej. 

Opublikowano
31 minut temu, Pafnucy napisał:

Co mi po tym. To że kiedyś ktoś gdzie kupił i jest zadowolony to za mało. Tutaj wymagania są ściśle sprecyzowane, z czego w kraju ze wszystkich ogłoszeń dwie sztuki póki co wpadły w oko, jedna blisko, druga daleko, ale ładniejsza

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v