Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, kizak napisał:

Tamci ,, wierzą '',a Ty ,,wiesz ''😐😉

Nie w tym rzecz. O nauczanie chodzi. Z tych najbardziej pobożnych nie znam ani jednego co nie jest totalnym sk***ysynem względem bliźnich. Ci co żyją tak jak potrzeba w kościele z tyłu sobie słuchają słowa Bożego, nie szukają atencji. Chodzą na pokaz bo co ludzie powiedzą. A taki np szef wyzyskiwacz ludzi w tygodniu za śmieci ma, A w niedzielę no właśnie i ludzie mówią ten X to dobry szef musi być bo co niedzielę w kościele. 

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Po co jedziesz? @Ursus932

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Do Czech pewno, Zetora zgłosić że za dużo pali :o

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Gdzie d*pę włóczysz i po co?

Po czeskie pługi 😃

Opublikowano
35 minut temu, Łolek napisał:

Do 100 koni to 4,2 4,6 zależy jeszcze jakie wały  ja mam agrofactory 

A co tak będziesz sam siedział 🙂 filmy oglądnął 

Graty mam do mycia w tym tyg. Jak się obrobie to podjadę mam blisko agrofactory expom unia agromasz. No walki zwykle strunowe jaka waga agrofacory?

Opublikowano

Jeśli czujesz taką potrzebę. Zapraszam na kolacje, pogadamy. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Dawaj, sprawdźmy się.

Ja czytając PŚ i słuchając w kościele zacząłem wątpić- jak to możliwe chociażby najbardziej prozaiczna sytuacja- zamiana wody w wino? Jak? Wszyscy jakimś dziwnym trafem mieli "nadprzyrodzone" moce. I czy człowiek takie coś może mieć? Skąd? A samo powstanie świata i człowieka to już się dla mnie kupy nie trzyma. 

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, Łolek napisał:

Działa wiele razy jak liną stalową się ukłuje to szybkie plum i pomaga 

Do tego szare mydło dodaje, i raz drugi w taka gorącą wodę, i potem jak już trochę przestygnie to na dłużej.

Opublikowano
danielursus3p napisał:

W chłopach nie gustuje 🤣

Nie będę ryzykował.

szymon09875 napisał:

58 minut temu, Łolek napisał:

Działa wiele razy jak liną stalową się ukłuje to szybkie plum i pomaga 

Do tego szare mydło dodaje, i raz drugi w taka gorącą wodę, i potem jak już trochę przestygnie to na dłużej.

Taka kąpiel np palca w gorącej wodzie z mydłem to na drzazgę.

Opublikowano

Na rany też dobrze działa, wyplucze i odkazi.  A pod opatrunek bardzo dobrze pomaga ta błonka z cebuli. Jak się mocno czerwieni i robi się stan zapalny to po dniu nie widać że coś się działo. Bardzo dobrze oczyści ranę i się dużo szybciej goi.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Nie będę ryzykował.

Nie będę namawiał. 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja czytając PŚ i słuchając w kościele zacząłem wątpić- jak to możliwe chociażby najbardziej prozaiczna sytuacja- zamiana wody w wino? Jak? Wszyscy jakimś dziwnym trafem mieli "nadprzyrodzone" moce. I czy człowiek takie coś może mieć? Skąd? A samo powstanie świata i człowieka to już się dla mnie kupy nie trzyma. 

A niektórzy nadal wierzą w te bajki.

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Pominmy to. Ksiądz co innego mówi jak PŚ to jest dopiero hipokryzja w czystej postaci.  

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Pominmy to. Ksiądz co innego mówi jak PŚ to jest dopiero hipokryzja w czystej postaci.  

Czysta psychologia. 

Lewacki papież się trafił tak samo nie przez przypadek 

Obecne normalne lewactwo ma pieniądze, i to nie małe. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

O kurła😁

Żartowałem 🤪

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

No nie wszystkie. Jak jakie chowane. Moje co niedziela w kościele od urodzenia. One nie znają innego porządku w niedzielę. Nie marudzą na mszy.

Tu mi zaimponowałeś, tak trzymać to samo i u mnie.

Opublikowano
38 minut temu, Marcin133 napisał:

Graty mam do mycia w tym tyg. Jak się obrobie to podjadę mam blisko agrofactory expom unia agromasz. No walki zwykle strunowe jaka waga agrofacory?

Mam bez walka z przodu a ile waży nwm bo tabliczki nie ma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v