Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jak będziesz zdjęcia poplonów wstawiaj co byś się nie pomylił i nie wkleił fotki żonki w piżamie 😁

1 minutę temu, radekz200 napisał:

No jak naprawiłem 😛 pajęczyna na wyswietlaczu 😱

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

@szymon09875 jak potrafiłem tak umyłem. Podczepiłem do traktora, działa jak trzeba. Stoi, czeka. 

IMG_20211116_152621.jpg

Co to za cudak? Jakie to ma noże nóż? 

14 minut temu, 6465 napisał:

Juz naprawiłeś srajpona?

Przyjeżdżaj będzie.

Matko bosko toć tą podróż tej felgi nie warta 😂

Opublikowano
6465 napisał:

To jak będziesz zdjęcia poplonów wstawiaj co byś się nie pomylił i nie wkleił fotki żonki w piżamie 😁

1 minutę temu, radekz200 napisał:

No jak naprawiłem 😛 pajęczyna na wyswietlaczu 😱

O to to. Bez piżamy lepiej.

gregor1284 napisał:

Co to za cudak? Jakie to ma noże nóż? 

Bvl

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Łe to na piły to nie chce 

Na d*py nie piły. 

Przed chwilą, radekz200 napisał:

Banan ty elektronik to może mi wymienisz wyświetlacz? 😂

Dawno nie piłem to mi się ręcy trzęsą. 😉 

Albo nie, przywieź ten telefon. Choć zdjęcia przejrzym. 😉 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

i cała sala (granicą) za...🤭

gregor1284 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

komar ptaka nie wsadzi 😁

mój już przyorany jeszcze tylko trochu jutro na łąkę

Ja mam jeszcze po zagajnikach schowany i na wiosce obok. Ale z stamtąd to by może w zimę na pryzmy to powoził, sam nie wiem 

20 minut temu, superfarmer02 napisał:

Które opony będą ładniej wyglądały na ciapku?

Chyba by mi się przydała taka felga jak po lewej jest🤔

jak chcesz to mogę sprzedać takie 4 z oponami i jeszcze wóz dorzucę w gratisie

Opublikowano
gregor1284 napisał:

13 minut temu, Bananek napisał: @szymon09875 jak potrafiłem tak umyłem. Podczepiłem do traktora, działa jak trzeba. Stoi, czeka.   Co to za cudak? Jakie to ma noże nóż? 

prawie jak zduniakowy. 😁🤣🤣

Opublikowano

zbrzydnie Ci to Bananek szybko. mój strautmana już drugi rok w krzakach stoi. wszystko krokodyl robi. 

Opublikowano
11 minut temu, radekz200 napisał:

Jakbym nosił w takim to nikt by nie widział że to ajfon 😂😂😂😂

No i jak tu teraz majtkami od Gucciego się pochwalić jak zimno?🤭

Opublikowano (edytowane)

Pany pytanie takie mam. W lutym wymieniony termostat w ciapku, zalany płynem i było cacy, w maju wziął znajomy do oprysku, dolał wody do pełna... W październiku, przed orkami wlałem z 5l płynu bo tyle weszło. Dzisiaj patrzę, poniżej żeberek, z 1,5l płynu weszło. Może to przez tą dolaną wodę być, że tyle tego wyparowało? Na bagnecie w porządku, pod max i normalny, przepalony olej. Przed zimą spuszczę wszystko i zaleję czystym płynem. Silnik najprawdopodobniej nigdy nie robiony, wsadzony nowy w 93. Pali jak paliła wcześniej czyli bardzo dobrze, dziś po 2 tygodniach postoju od strzała, kopcenie w normie, na zimnym trochę jasnego, moc jak była wcześniej tak jest dalej.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

Gumy od chłodnicy wymień - pewnie niewielki wyciek jest to nawet nie widać, jak odparuje. U mnie w MTZ dolny od chłodnicy był rzadki , dopiero jak przypadkiem ręką ścisnąłem, to troszkę podciekło, wymieniłem, nie ubywa, a tak co tydzień z litr ubywało w robocie

• Thanks 1
Opublikowano

Rysiek!, co jutro robisz?

kurna, dźwignąłem i coś mi poniżej łopatek strzyknęło. jak tu jutro Posejdonem zostać? dużo nie ma , ale samemu może być trudno....

a pasowało by jutro, bo pogorszenie pogody nadają

to co Rysiu? pomożecie??

Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał:

Pinokio jajus i maciarello we trzech nie mają tyle rozumu co dwa sasiady. to oczym tu gadać 😔

A zgłoś się do Mateusza. może by wynajął twoje bydynki, może i poddasze by zagospodarowali czy piwnicę 🤔

no że jeszcze biskupi nie biorą się żeby wpuścić ,gdyby rządził Tusk ,już dawno mocherki  ,,działały'' 

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

kurna, dźwignąłem i coś mi poniżej łopatek strzyknęło. jak tu jutro Posejdonem zostać? dużo nie ma , ale samemu może być trudno....

to co Rysiu? pomożecie??

Kurła żeby to dziś było to może i bym znalazł chwilę...

Ale takie pytanie mam- Ty nie masz "płyty obornikowej", tylko co ileś ręcznie wybierasz i wywozisz czy jak? Pytam bo u nas sposób niespotykany. 

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

to co Rysiu? pomożecie??

Do łóżeczka zaproś młoda kobietkę,to z każdej dolegliwości wyleczy. Jutro będziesz jak nowo narodzony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v