Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

To zbyt prosta odpowiedź,tak trudno zachować odpowiedni rozstaw otworów ,krzywizny wygięć ,kąty?.Przecież wystarczy jeden oryginał i według niego robić zamienniki , pomijam jakość materiału

To kup sobie części do Bizona, tam to dopiero dziadostwo produkują, bez mlotka szlifierki i pilnika to niczego nie dopasujesz. 

Opublikowano

no tyle żeby Ci żal nie było że tak tanio sprzedales A kupujący poczuł że zrobił interes życia. 

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To kup sobie części do Bizona, tam to dopiero dziadostwo produkują, bez mlotka szlifierki i pilnika to niczego nie dopasujesz. 

Głupia obudowa termostatu do C-330 nie pasowała. W rezultacie leży na półce a w traktorze stara jest. Jak ktoś dużo klepie godzin to jest to faktyczny problem. Bo jak ktoś robi mało to pół biedy.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Gmina sosnówka od strony wisznic

to już wiem gdzie jechała kolumna radzyńskiej policji na sygnałach w niedzielę koło 15 właśnie w stronę Wisznic

@Rolnik1973 zamykaj tam brame wcześniej bo Ci uchodźcy wlezą

Edytowane przez tytanowyJanusz
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Łolek napisał:

Marcin coś ty się tak tej u i uczepił akpil mix lepiej kryje a do zachodnich części w uj może kolega najtańsze jakieś zamówił 

Ty to jak mój kuzyn w niedzielę dzwoni i mówi żeby mu obrotówkę ogarnąć do 90 koni pytam o budżet 7 - 8 k 🤦‍♂️ nawet nie będę olx włączał 

Ale jak patrzyłem to akpile drogie narazie , bo stosunkowo młode maszyny . A co będę wydawał tyle kasy na rycie w ziemi 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Bo do tych polskich tak robili ,człek przyzwyczajony by wszystko polapać przy pomocy breechy,czemu w takim fiacisku z początku lat osiemdziesiątych jak włożysz coś to pasuje,i kużwa bez naciągania . Aż dziw że te pięćdziesiątki po pięćdziesiąt lat chodzą ,tu bym cudu wypatrywał,a każda przeszłośc popegerowska lub skr .

Opublikowano
28 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

to już wiem gdzie jechała kolumna radzyńskiej policji na sygnałach w niedzielę koło 15 właśnie w stronę Wisznic

@Rolnik1973 zamykaj tam brame wcześniej bo Ci uchodźcy wlezą

Na 100% to oni. Zamknięcie bramy nie pomoże, przeskoczą.

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Kurła jak mnie plecy dziś bolą

też wczoraj dźwigałeś burty od przyczepy sam???

Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Zamknięcie bramy nie pomoże, przeskoczą

przęsła w bramie boczkiem poowijaj, oni mięsa świni nie tykają

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Co się da to można jeszcze kompletami naprawczymi ratować. 

Kurła jak mnie plecy dziś bolą 🤦‍♂️

Pozycję zmieńcie 

40 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale jak patrzyłem to akpile drogie narazie , bo stosunkowo młode maszyny . A co będę wydawał tyle kasy na rycie w ziemi 

Kuźwa ale rzeźbisz chłopie raz dobrze wydane pieniądze procentują latami, jak stać cię na konia to i na bat i na kowala też 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Jak tam u was przymroziło? U mnie -1

Rano +2, ale koło 23 w ferdku na polu szyby złapały jak stał. Po kukurydzę byłem pizgalo jak diabli, dobrze że kolega ciężarówka był to chociaż nie zmarzłem. 

Dziś spróbuję to ukisic.

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Pozycję zmieńcie 

Kuźwa ale rzeźbisz chłopie raz dobrze wydane pieniądze procentują latami, jak stać cię na konia to i na bat i na kowala też 

Marek ja już bastuje bo to nic nie da

Opublikowano

wnuczka do babci. wszystkiego najlepszego z okazji urodzin itd to babciu dziś 69? babka na to " chyba nie, dziadka coś plecy ostatnio bolą " babcia ja o wiek pytałam 😖

Opublikowano
15 minut temu, Łolek napisał:

Pozycję zmieńcie 

Zmieniamy zmieniamy ale to nie od tego. 

Na jaki bat jak mu nawet na owies szkoda. Pisał ostatnio że dużo żre 

6 minut temu, HF86 napisał:

wnuczka do babci. wszystkiego najlepszego z okazji urodzin itd to babciu dziś 69? babka na to " chyba nie, dziadka coś plecy ostatnio bolą " babcia ja o wiek pytałam 😖

FB_IMG_1634895879112.jpg

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, Łolek napisał:

Pozycję zmieńcie 

Marek tak zaprocentuje to nawóz jak posiejesz  🙂 , na czarnoziemach to gałęzią zamieciesz i plony są, a na nasze ziemie to kv albo inny nie pomoże 🤷‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v