Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tu chodzi o gałązki z drzew jak się przycina, jakieś resztki róż czy innych przegorzanów. Na wydajności mi nie zależy. Palić mi się nie chce a jeszcze mnie ktoś podpi*rdoli a tak rozdrobnić, z obornikiem przemieszać i zgnije.

Mam taki rozdrabniacz nożowy, nie frezowy, przyczepę gałęzi z jabłonek na wiosnę rozdrobniłem, palą się super w piecu, jak przeleżały lato na stosie

a takie coś https://allegro.pl/oferta/rebak-rozdrabniacz-galezi-tarczowy-2400w-45mm-kosz-10110974591?utm_source=notification&utm_medium=buyerCart&utm_campaign=transaction-notifications-buyercart&snapshot=MjAyMS0wNS0wNVQxNDo1ODo1Ny44MzdaO2J1eWVyO2QwODQ3MGJhNWUyZjgyZDI5N2Y1MWM1MzlkNmNlZmZjODU1ODExZThmNjdhMDgwNDdjYjJkMDU1ZTc3YzNmMzQ%3D

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

To jestem zaskoczony że da rade o takiej średnicy

Też byłem, pojechałem go kupić do gościa, z myślą że obrobię nim gałązki pewnie najgrubsze jak kciuk. Mówię do gościa czy możemy to stestować, a ten przynosi trzonek i go ładuje w dziurę. To nie tak jak te duże rebaki ze wciaga gałąź że trzeba szybko puszczać żeby samemu tam nie wpaść, te rebaki robią takie wiórki jak z heblarki, albo jak gruby wiór z krajzegi. Tak jak mówiłem, wydajność żadna, ale da się tym zsiekac gałęzie do 4cm

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Też byłem, pojechałem go kupić do gościa, z myślą że obrobię nim gałązki pewnie najgrubsze jak kciuk. Mówię do gościa czy możemy to stestować, a ten przynosi trzonek i go ładuje w dziurę. To nie tak jak te duże rebaki ze wciaga gałąź że trzeba szybko puszczać żeby samemu tam nie wpaść, te rebaki robią takie wiórki jak z heblarki, albo jak gruby wiór z krajzegi. Tak jak mówiłem, wydajność żadna, ale da się tym zsiekac gałęzie do 4cm

do likwidacji gałęzi z przydomowego sadu czy krzewów w sam raz

głośny, ale robi swoje

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

Przyczepy gałęzi to bym się nie odważył tym przerobić

1 minutę temu, DANDYS napisał:

Ta plama pod siłownikiem to najlepsza reklama 

A poza tym skasuj to bo mi konkurencję robisz, a niedługo już będę ogłoszenie wystawiał

Opublikowano
11 minut temu, akooo napisał:

no ja od soboty na gripeksach i słabo. A u lekarza byłeś i przepisał ci?

Nie byłem bo po co jak małżonka  prawie ze lekarz wiozłem amotaks i przeszło. i już po dwóch tabletkach co 12h.

Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

Ja to siekam, zostawiam na trochę w wiadrach żeby przeschło, a potem na wodę tym rozpalam 

Teraz woda gazem idzie ale jakby przeschło to i do parnika z grubszym drewnem albo węglem by pewnie pomieszał.

@mf362 Nie mam paniusi w domu ale sąsiad dziś takim ciął gałęzie z orzecha i badyle z malin, bardzo mi się spodobało, ojcu również. A, że trochę drzew jeszcze jest, dopóki mama może to ma tam różne krzaczory to się przyda.

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, gregor1284 napisał:

@6465 zerknij na mmsy ode mnie, może Być? 

15 minut temu, bratrolnika napisał:

Ja to siekam, zostawiam na trochę w wiadrach żeby przeschło, a potem na wodę tym rozpalam 

On mówi o elektrycznym rebaku, tam nawet nie da się ręki włożyć

No ładna sztuka. Wiele złotówek?

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

krwi, ja mam po 50 i po 50 parę i nie wiem czy olać czy coś się dzieje.

Ja mam 65-75

Opublikowano

panowie mierzycie sobie cisnienie w domu ? jakie macie dolne ?

Kiedyś miałem 105/70 lub 75. Jestem niskociśnieniowcem

Teraz najczęściej 125 - 135 na 85

krwi, ja mam po 50 i po 50 parę i nie wiem czy olać czy coś się dzieje.

Jak dla mnie stanowczo za niskie. 

Nadal zbijasz wagę?

Niedociśnienie może być obecne w cukrzycy, chorobach endokrynologicznych takich jak niedoczynność tarczycy, niedoczynność kory nadnerczy, niedoczynność przysadki mózgowej

Opublikowano

Może w tym jest przyczyna? Ale konsultacja z lekarzem obowiązkowa.

Poczytaj w necie  co może zwiastować to szybciej się zmobilizujesz

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

juz nie zbijam, ponad 30 kg zbiłem, obwód pasa spadł ponad 25 cm.

Leków od nadciśnienia nie bierzesz?

4 minuty temu, Uziu92 napisał:

juz nie zbijam, ponad 30 kg zbiłem, obwód pasa spadł ponad 25 cm.

Leków od nadciśnienia nie bierzesz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v