Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Ten gość już któryś rok jeździ.  Tu z ug2 na piachach🤭🤭🤭

Zawsze taki się znajdzie. Niedaleko mnie jest dziadek co C-330 chyba jeszcze nic na 4 nie robił, zawsze trójka i pyrka. Ale już z połowę pola puścił.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

😁😁😁🤣🤣🤣

Też masz problem

Ło karwa jego mac. 

No problem bo nie kopcił🤔

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

@Bananek Ojczulek oglądał? Rzucałem trochę okiem, najbardziej mnie temat izolacji interesował ale nie było go zbytnio przesadnie.

Nie oglądał.

radekz200 napisał:

6 minut temu, Bananek napisał:

Trzeba będzie podumać 😛 tzn ja jechałem na otwornicach diamentowych 

Otwornice tyż dobre, ale trzeba się czymś zakotwić na środku. Więc do tego potrzebne dobre wiertło stożkowe.

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Ale ta siątka w lekkiej robocie tak oddycha

Ludzie to na prawdę o sprzęt nie dbają...

Opublikowano

Bo wielu uważa, że ważne, że się toczy. Byłem ze 3 lata temu u sąsiada jak jeszcze robił z traktorami, miał taką pacjentkę, C-330, filtry paliwa tak poskręcane, że szok, filtr powietrza suchy a starego typu, taki jak u mnie a z pompy wtryskowej to wylał się bliżej nieokreślony płyn...

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

😁😁😁🤣🤣🤣

Też masz problem

20211012_174133.jpg

Sąsiad w zeszła sobotę pożyczył od rodziny trzydziestkę żeby drewno sobie pozwozic, dziś mówi że tak mu się spodobała że chyba sobie kupi

Sąsiad w porządku, może byśmy na spółkę kupili???🤔

12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Zawsze taki się znajdzie. Niedaleko mnie jest dziadek co C-330 chyba jeszcze nic na 4 nie robił, zawsze trójka i pyrka. Ale już z połowę pola puścił.

Braciaka sąsiad za to wszystko na czwórce robił. W sumie dlatego że tylko czwórka i wsteczny mu działały

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

Patrzał, tyle że mi mf w głowie. 

Oglądałem i 412, jakoś nie mogłem się tam odnaleźć, takie to wszystko plastikowe się wydawało. 

Tylko seria 300 bo prosta w 500 już więcej pizdrykow i skrzynia biegów inna 

Też lubię MFa bo drugiego już męczę ale fendt to fendt zapytaj @Agresta

Podobno kto popracuje fyntem innego nie chce 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Braciaka sąsiad za to wszystko na czwórce robił. W sumie dlatego że tylko czwórka i wsteczny mu działały

To znaczy nie powiem- osobiście też nie używam raczej jedynki czy dwójki, trójka to orka w gorszych warunkach, sadzarka, piątka to brony w drugim i kolejnym przejeździe, kultywator podniesiony na kółkach a opuszczony na wałku czyli prawie sam wałek robi, szóstka na drodze a reszta czwórka.

Opublikowano

Miałem nie przyjemność pracować fyntem, fakt faktem starym 311 i mf jak mój bije go komfortem... 

2 minuty temu, Łolek napisał:

Tylko seria 300 bo prosta w 500 już więcej pizdrykow i skrzynia biegów inna 

Też lubię MFa bo drugiego już męczę ale fendt to fendt zapytaj @Agresta

Podobno kto popracuje fyntem innego nie chce 

Opublikowano

Ja nie mam zdania. Za mało robi. Nawet 100h rocznie nie ma bo gospodarstwo małe

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

A może on na oleju od pączków jeździ 

Nie wiem, ale może kiedy zapytam. W sumie to bardzo ogarnięty i dbały chłop to może i ma dojście do jakiego McDonalda 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

To u nas 30 czy 60, ale zagranicą dużo Nowsze ciągniki w takim stanie są. 

Ale byli i tacy co dbali. Dziadek jeden miał emkę, lubił mieć wszystko na tip top, rak go zżerał ale jeszcze mu sąsiad instalację poprawiał. Teraz już nie ma ani tego dziadka, ani pola, ani emki. Ostatnia pojechała emka, na wiosnę w tym roku.

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Daniel masz rację mój stary mf był 93r a fendt 96 i w mfie ciszej ale za to fynt bardziej uparty do wszystkiego trzeba się przekonać 

Massey jest za lekki do mocy, to można w ciemno mówić 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Masz300 czy 500

311 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A z ciekawości- dużo pola obrabia?

Ma chyba 2 c360. Nawet nie wiem ale z 10ha może mieć, większość owoce

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v