Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Mało aut testowałem ale w elastyczności i przyspieszeniu nr 1 to vw Touran 1,9tdi podkręcony na około 130km. 

Kuga 2,0 Tdci niby 163km ale raczej niedorówna vw.

😁

Po przesiadce z VW do Fiata nie mogłem się przyzwyczaić do słabego dołu. VW ciągnął z samego dołu, Włocha trzeba było kręcić powyżej 2tys.obr żeby jechać. Tak sobie myślałem, duży silnik, duże turbo, dużo mocy, tak ma być, zanim się turbo zakręci to musi być cisza. Do czasu aż mi w zeszłym tygodniu nie wyrzucili ekologii. Okazało się że dwa lata jeździłem niesprawnym autem, teraz Fiat ciągnie z dołu jak TDI. 

Prawdopodobnie też przez to zjebało się sprzęgło, bo po wciśnięciu gazu była cisza, a potem mocne jebniecie, widocznie sprzęgło dostało po d*pie od takiego momentalnego wzrostu Nm

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Mało aut testowałem ale w elastyczności i przyspieszeniu nr 1 to vw Touran 1,9tdi podkręcony na około 130km. 

Kuga 2,0 Tdci niby 163km ale raczej niedorówna vw. Często jadąc 100km i chcąc wyprzedzić to z 6 na 4 trzeba redukować. Wówczas idzie jak przecinak. Powyżej 140km/h dopiero żyje i na 6 łyka inne auta.

Touran na 6 od 60km ciągnął.

Drugie miejsce obecny vw transporter5 2,5tdi zrobiony na 170km.  Wariat,  tylko zatrzymać gorzej😁

Nawet przy tych 105 koniach idzie nawet bardzo przyjemnie,na 6 mozna smialo wyprzedzac aby byl dobrze rozbujany. Passat 101 koni nie ma takiej mocy,albo juz poprostu ją stracił bo jak go kupilem to wciskało na poczatku w fotel. 

Opublikowano

Forda zdecydowanie Ekologia mi trzyma. Teraz się poprawia bo więcej jeżdżę wożąc córkę na chatę. Trochę się odmulił.

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Nawet przy tych 105 koniach idzie nawet bardzo przyjemnie,na 6 mozna smialo wyprzedzac aby byl dobrze rozbujany. Passat 101 koni nie ma takiej mocy,albo juz poprostu ją stracił bo jak go kupilem to wciskało na poczatku w fotel. 

Zgadza się , przy 105km był bardzo żwawy. 

Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

qurła, mf zrobił 248 godzin od wiosny, jak by nie było dwa razy urlopu to by było ponad 300, a na 200 miał być drugi do pomocy 

To kiedy nówka stanie?😁 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

28 minut temu, Łolek napisał:

Dajhatsu sirion? 

Dokładnie tak. 2008 rok. Oglądałem Fiata Punto u znajomej z 2015 na handel ale jakoś mi nie podchodzi i za długie trochę do mojej ciasnej klitki.

Patrz a ja myślałem że ty jakimś microcarem pomykasz na ten targ z twoim podejściem 😁

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Drugie miejsce obecny vw transporter5 2,5tdi zrobiony na 170km.  Wariat,  tylko zatrzymać gorzej😁

Czasami się wożę autem szwagra carawell T5 170km. Zgadzam się z tobą. Bystre to auto. Wracałem ze Śląska pędzę za audiczką koło 170km/h (wtedy byłem młody i głupi) audiczką chyc na prawo między tiry a przede mną opona na lewym pasie nie było gdzie się schować i wziąłem jam między koła. Cos tylko zagrzechotało. Mina szwagra bezcenna 😁😁😁

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Microcar to nie samochód i nie wsadzisz do niego 50 kurcząt, 250kg nawozów czy 200kg zboża.

kombii se jakieś kup. Mam passata b6 kombi i cement woziłem i osłonę do rotacyjnej. Od początku roku 20 tyś km zrobiłem.

Opublikowano

Jak lecieliśmy nad morze ostatnio to jakieś ślązaki Transitem byli jedynymi którzy jechali równo ze mną, audi nas puszczały, BMW nam zjeżdżały, a chłopaki ze Śląska cieli równo za nami. Pełny bus, 9 chłopa, i pewnie dwie skrzynki wódki

2 minuty temu, 6465 napisał:

Czasami się wożę autem szwagra carawell T5 170km. Zgadzam się z tobą. Bystre to auto. Wracałem ze Śląska pędzę za audiczką koło 170km/h (wtedy byłem młody i głupi) audiczką chyc na prawo między tiry a przede mną opona na lewym pasie nie było gdzie się schować i wziąłem jam między koła. Cos tylko zagrzechotało. Mina szwagra bezcenna 😁😁😁

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

kombii se jakieś kup. Mam passata b6 kombi i cement woziłem i osłonę do rotacyjnej. Od początku roku 20 tyś km zrobiłem.

Za duży pojazd, nie będę garażu na takiego trypra budował. Auto u mnie ma mieć max 3,9m długości, większe by musiało stać albo pod chmurą albo nowy garaż. Jak rocznie zrobię 5000km to swięto.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja mam zwykłà wersję, kiepskie wyciszenie,  dobrze że oryginalne radio samopodgĺaśnizjące się wraz ze wzrostem prędkości i hałasu. 

Opublikowano
7 godzin temu, Karol6130 napisał:

Kopaczka z krzaków wyciągnięta to trzeba co wykopać Pyrek, kartofli czy też ziemniaków 

IMG_20211016_103235.jpg

I ja dziś kopał, miał iść sam ciągnik ale się chłop pytał czy bym nie pojechał..

3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Oporowo 💪🏻

IMG_20211016_131859_1.jpg

Teraz wszyscy oporowo ale od 8 do 16...

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Za duży pojazd, nie będę garażu na takiego trypra budował. Auto u mnie ma mieć max 3,9m długości, większe by musiało stać albo pod chmurą albo nowy garaż. Jak rocznie zrobię 5000km to swięto.

Caddy albo inca, w twoim przypadku idealny by był

received_245288130790164.jpeg

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Alem się urobił jak nie ja i to w sobotę💪🏻

Kurła starość coraz bliżej. 

to co ja dzieciaku mam powiedzieć?...

Opublikowano

tak właśnie oglądam chłopaki do wzięcia. tam głupsze jak Anżej. ile kasy trzeba zapłacić by takim debilem się ktoś zechciał  pokazać?

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

No niech będzie, nie mówię że nie, ale nie wtedy gdy lecę trochę ponad setkę, a na skrzyżowaniu mi się wbija tak że nie mam szans wyhamować

Rozumiem.Był tu taki jeden co twierdził że coś takiego to norma bo jak manewr zakończony to nie ma wymuszenia😬 filmik z motorem był wrzucany.🤦‍♂️

1 minutę temu, pafnucy napisał:

tak właśnie oglądam chłopaki do wzięcia. tam głupsze jak Anżej. ile kasy trzeba zapłacić by takim debilem się ktoś zechciał  pokazać?

Jakieś 300stowki za odcinek, @slawek74 tam od Ciebie 3 łepków kiedys nagrywali.

• Like 1
Opublikowano

matko. nie chcę nikogo obrazić, ale jak się ogląda to normalnie od czubków ci bohaterowie. ... no wstyd i hańba dla wiejskich terenów...

Opublikowano
pafnucy napisał:

nowe odcinki juz są?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v