Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak od Ciebie Bananie.nie chciałeś sprzedać to pszenicę kupiłem i mieszanke pszenicy z pszenzytem. od razu zaprawil sprzedawca. 

Opublikowano

teraz to se możesz. było trzeba powiedzieć że nie chcesz odwiedzin kolegi z za rzeki. teraz to i jakieś embargo muszę Ci na te cieluny zrobić. 

3 minuty temu, 6465 napisał:

Ja darmo oddam zaprawione pszenżyto

darmo to nie chcę. podrzuć jutro to gesciej będzie. puzny siew to i więcej trzeba. 

Opublikowano (edytowane)

@szymon09875 , @jahooo i reszta chłopaków w temacie , no jak już są te nyple wszelkiego rodzaju oglądałem na allegro , to jakie wybrać dobre te końcówki ? Push pull  ? Czy sucho odcinające ? A może jeszcze inne 🤔 . Mają być pierwej sort

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
Ursus932 napisał:

@szymon09875 , @jahooo i reszta chłopaków w temacie , no jak już są te nyple wszelkiego rodzaju oglądałem na allegro , to jakie wybrać dobre te końcówki ? Push pull  ? Czy sucho odcinające ? A może jeszcze inne 🤔 . Mają być pierwej sort

Push pull, ale to nie montaż na nypla grodziowego.

radekz200 napisał:

Teskniles? 

Nie bardzo. Tylko jakoś nie wpadło mi dziś w oko logo Batmana.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Ursus932 napisał:

Jak masz kasę, to zwykłe z kasetą zbierającą https://allegro.pl/oferta/oslona-zlacza-hydraulicznego-faster-tarv1-8826826960?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_czesci-samochodowe_pla_ss&ev_adgr=Czesci_samochodowe&ev_campaign_id=14491971570&gclid=EAIaIQobChMIlfn5t7XF8wIVCeqyCh2iQARtEAQYAyABEgLsFfD_BwE

Zwykłe z dziobkiem, bo to najpopularniejszy system, chociaż nie wiem, czy da się to pożenić, może lepiej push-pull, nie jestem pewien, czy wszystkie wtyczki i gniazda są ze sobą kompatybilne, chyba za mało wiem w tym temacie

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
stempos1980 napisał:

A tymczasem  u sąsiada nocne manewry 

Nowy fynd w qq na gonsienicach i dwa mf 8737s z przyczepami samowyładowczymi 3 osiowymi 😁

Fotka robiona teraz 

IMG_20211012_193745.jpg

Dobrze, że z flashem fotkę trzasnąłeś. 😉

Opublikowano
25 minut temu, Ursus932 napisał:

Tak się zastanawiasz jak by to była sprawa życia lub śmierci zamontuj pusz pul i do tego ociekacze i kij i bez ociekacza też będzie dobrze jakto mówią choćbyś strząsal dwa tygodnie i tak kropla kapnie w spodnie 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Bananek napisał:

Dobrze, że z flashem fotkę trzasnąłeś. 😉

Fotke robiłem przez okno  na max przybliżeniu  

Już po manewrach bo zaczęło lać deszcz

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

To i może w moje strony was kiedyś przywieje. Ostatnio modne się to zrobiło, w zeszłym roku cały dzień jakimś kombajnem Fendt cięli, jakąś czarną Valtrę przywieźli na żniwa kukurydziane do jednego.

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Kiedy to jedyny cywilizowany sklep u nas. Sam wiesz. 😉

To krzyknij temu spod Kętrzyna żeby do hfa na te 20 arów podjechał i mu posiał żyto ode mnie.

Dziś już nie da rady, kuruje się chłopak w hotelu bo go przeziębienie bierze, podobnie jak i mnie, właśnie skończyliśmy rozmawiać na messengerze ;)

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Mówią, że im dłuższy pojazd tym krotszy.... Ekhm nie ważne

Dlatego prywatnie największy ciągnik to c385 ;)

35 minut temu, Ursus932 napisał:

Jak push pull to bez nypla tylko większy otwor i gniazdo na segery zamontować, jeśli chcesz wydawać kilka stówek na gniazda i wtyczki to możesz suchoodcinajace założyć, ale ja osobiście przy twoim użytkowaniu założył bym zwykle euro, jeśli chce ci się bawić to zrobić push pull. Jeśli masz problem z tym że ciężko wpiąć węże bo np na słońcu rośnie ciśnienie możesz założyć zawór na wężu. I przed odłączeniem zamknąć, zbic ciśnienie i odłączyć. Osobiście biorę szmatę owijam wtyczkę i po uderzeniu ciśnienie schodzi.

21 minut temu, jahooo napisał:

Jak masz kasę, to zwykłe z kasetą zbierającą https://allegro.pl/oferta/oslona-zlacza-hydraulicznego-faster-tarv1-8826826960?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_czesci-samochodowe_pla_ss&ev_adgr=Czesci_samochodowe&ev_campaign_id=14491971570&gclid=EAIaIQobChMIlfn5t7XF8wIVCeqyCh2iQARtEAQYAyABEgLsFfD_BwE

Zwykłe z dziobkiem, bo to najpopularniejszy system, chociaż nie wiem, czy da się to pożenić, może lepiej push-pull, nie jestem pewien, czy wszystkie wtyczki i gniazda są ze sobą kompatybilne, chyba za mało wiem w tym temacie

Push pull to euro tylko inaczej zamontowane, problem się robi przy większych gniazdach, ISO A, ISO B i tak dalej. Suchodcinajace nie są standardowo nigdzie montowane bo koszt za wysoki. 

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

moja sąsiadka puchnie od kapusty. Jest tak silnie uczulona, że jak jej teściowa gotuje bigos to przez dobę nie może wejść do kuchni.

Na twoim miejscu zasadził bym przy miedzy z 2 ha kapusty

2 godziny temu, Bananek napisał:

DUMLE-ORYGINAL-CUKIERKI-MIEKKIE-TOFFI-1KG.jpeg

Dobre to było, tak pamiętam

1 godzinę temu, donweter1989 napisał:

Na robocie mieliśmy tarpana. za***isty pojazd. Po lesie między drzewami na przecinkach Suszek szedł jak dzik. Krzak nie krzak. Najgorsze jak trza było z jakąś uszkodzoną świnką do rzeźni jechać i kłaść ja tak wysoko na pakę. Pewnie by do dzisiaj tarpan służył ale majster szukał oszczędności na flache i pospawal korbowód 🙁

Jak robiłem na złomie to szefu kupił tarpana, żeby silnik wyjąć, bo z trzypekiem był. Akurat pech że trzeba było wywieźć złom, i szefu stwierdził że po co tłuc się przyczepką jak jest taaaka fura, naładowaliśmy na tego tapana złomu aż przysiadł, a szefu do mnie że ja mam z tym jechać. Mówię że pierdziele, nie jadę, nie dość że tarpanem, to jeszcze w dodatku w wściekłym pomarańczowym kolorze. Niestety, nie miałem wyboru, pojechał ze mną kumpel, mówi przez drogę że wczesna godzina jest, nikt nas na mieście nie zauważy. Jechaliśmy koło trzech szkół, z każdej z nich akurat wychodzily maturzystki, kumpel się schował pod deską, a ja jechałem jak debil przez miasto pomarańczowym tarpanem😐

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v