Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pedro2 napisał:

Ja wiedziałem, że prędzej czy później to nastąpi bo w ostatnich 3 latach mimo podwyżek zmalały rachunki z ok 900/msc na 270 bodajże. Nawet nie wiem nie zerknąłem jak rachunki... bo mam w każdym półroczu nadpłatę i za wrzesień dopiero płaciłem 80zl. Te elektroniczne podobno liczą każdą diodę nawet. Zobaczymy, trudno

krowy sprzedałeś szwagra pogoniłeś.....

Opublikowano
34 minuty temu, Roki212 napisał:

Mi już PGE wymieniło dobre trzy lata temu na ten elektroniczny i zużycie nie wzrosło.

Chyba że dostałeś już ten najnowszy co ma im wysyłać w czasie rzeczywistym zużycie co ileś tam minut bo takie mają wejść aby zrezygnować z tych ich prognoz a płacić za realne miesięczne zużycie

Nie, jest ten starszy bo pytałem czy już nie będą przychodzić spisywać to mówił, że będą. 

Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

Ja myślałem że to ze względu o dbanie o środowisko😁

No oczywiście , zaraz po dbaniu o portfel🤭

Opublikowano

Dysze eżektorowe dwustrumieniowe - plastik za 9zł czy plastik z wkładką ceramiczną  za 19zł.

Co byście wybrali?

Opublikowano
34 minuty temu, Agrest napisał:

Miało być 8szt, ostatecznie 4szt, bo reszta mocno skorodowana.

Mimo zapewnienia o szczelności lepiej sprawdzić bo towar drogi.

Więc przelewamy.

20210922_121839.jpg

210zł

Czemu?

Ciekawe czy poprawka będzie , bo mi w tamtym roku expert + tribenuron , mus było poprawić wiosną 

Opublikowano
34 minuty temu, bratrolnika napisał:

u mnie wzrosło po wymianie licznika

A jaki masz ten licznik obecnie bo widziałem gdzieś kiedyś test różnych producentów tych liczników elektronicznych wszystkie były podpięte szeregowo i dla porównania też ten starego typu tarczowy to każdy pokazywał inne wskazanie porównując do tarczowego. Do tego przy testach na zwykłych żarówkach tych z żarnikiem wskazania były bardziej porównywalne choć nie identyczne a przy samych żarówkach energooszczędnych te elektronicze zaczęły sporo zawyżać wskazania.

U mnie teraz jest Corax 3 a wcześniej był ten C52 od Pafal

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

I cyk jeden 🦷 mniej. Ech, jeszcze trochę i będzie jak u Andrzeja z plutycz. 😁

Mi tydzień temu jedną ósemkę a jak się zagoi to i ma grzebać z drugą. Ale tam już trudniej bo pod dziąsłem rośnie i mnie to niemiłosiernie wnerwia. I już nie będzie 120zł za zwykłe wyrwanie. 

Opublikowano (edytowane)

Kurcze pan Sławek vel @Agrest już będzie pryskał , a ja dopiero odwiewam pszenżyto borowika 👇 kuźwa nie idzie się obrobić

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

I cyk jeden 🦷 mniej. Ech, jeszcze trochę i będzie jak u Andrzeja z plutycz. 😁

Mi tydzień temu jedną ósemkę a jak się zagoi to i ma grzebać z drugą. Ale tam już trudniej bo pod dziąsłem rośnie i mnie to niemiłosiernie wnerwia. I już nie będzie 120zł za zwykłe wyrwanie. 

No ósemki płatne. Reszta za free.

Opublikowano
8 minut temu, superfarmer02 napisał:

stosowałeś kiedyś bizona?

Nie

6 minut temu, Ursus932 napisał:

Kurcze pan Sławek vel @Agrest już będzie pryskał , a ja dopiero odwiewam pszenżyto borowika 👇 kuźwa nie idzie się obrobić

IMG20210922132227.jpg

Bo za ciągnikiem jeździłeś🤭

Plan jest zrobić  herbicyd w poniedziałek na 18ha, jak pogoda pozwoli

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v