Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

8 godzin w traktorze

A jeszcze gość chce zeby zaraz kartofle wykopać, kurła dzień bez af.

A przez te godziny ile zaorał? 

Ja dziś 7 morgów. U siebie już. 

Tera cza na lemiesze coś poorać. 

Opublikowano
22 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

8 godzin w traktorze

A jeszcze gość chce zeby zaraz kartofle wykopać, kurła dzień bez af.

No to ja 7,ale za to w 3 ciągnikach. Jutro ciąg dalszy samotnej walki z obornikiem,ale.tym razem gorzej bo prosto z obory

Chyba juz qq tną bo cos wyje a nie widać

Opublikowano
13 minut temu, Belaruss820 napisał:

No to ja 7,ale za to w 3 ciągnikach. Jutro ciąg dalszy samotnej walki z obornikiem,ale.tym razem gorzej bo prosto z obory

Chyba juz qq tną bo cos wyje a nie widać

czemu  tato nie pomaga?

Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

@kizakzobacz jaką mam tabliczkę na turze

20210913_151327.jpg

U mnie w inter techu 590 kg niby ,aż się zdziwiłem że tyle , zawsze chyba myślałem że ze sto mniej  ,no i plus adptacja ,ale to u każdego inaczej

Opublikowano (edytowane)

Pytania dwa mam do osób, które mają poddasza mieszkalne:

1. Stelaże na skosach macie na grzybkach czy esach?

2. Jaką lambde wełny macie?

Za każdą odpowiedź od razu dziękuję 👀

Edytowane przez kris91
Opublikowano
29 minut temu, kizak napisał:

U mnie w inter techu 590 kg niby ,aż się zdziwiłem że tyle , zawsze chyba myślałem że ze sto mniej  ,no i plus adptacja ,ale to u każdego inaczej

No hydramet 16 to kolos.

45 minut temu, pafnucy napisał:

czemu  tato nie pomaga?

No bo TATO 150km ode mnie mieszka😀 a tato mojej żony pomogl.mi zaprowadzic drugi ciagnik na pole gdzie pryzma.lezala. a tak to.wszystko.sam no i jutro tez sam. Człowiek sie urobi ale.chociaz nikt nad głową nie siedzi i nie pi****li ze nie tak.

• Like 1
Opublikowano

A ja dzisiaj nic nie zrobiłem  trochę  pojeździlem i poratowalem sąsiada  bo mu się  w rozrzutniku oś  urwała i makaron mu zdjąłem krokodylkiem teraz dojenie prysznic  i myk pod kołdrę 

Opublikowano
kris91 napisał:

Na grzybkach, wełny nie pamiętam. Za to pamiętam, że 15cm+15cm

Opublikowano
34 minuty temu, kris91 napisał:

Stelaż na grzybkach.

25cm pianki otwartokomorowej

IMG_20190115_174849.jpg

Opublikowano
Bananek napisał:

Na grzybkach, wełny nie pamiętam. Za to pamiętam, że 15cm+15cm

O kurcze, to u mnie wyjdzie 10cm+15cm i chyba będzie trzeba o "super matę" rozpytać w okolicy 😦

MarcinO10 napisał:

Stelaż na grzybkach. 25cm pianki otwartokomorowej 

I jak wychodzi m2 tej piany o takiej grubości, jeżeli to nie tajemnica? 👀

Opublikowano
59 minut temu, Bananek napisał:

Patrz żebym ja tobie nie...... wymieszał

Jak już tą turzyce czy tam tatarak trawiasty będziesz grabic, to nie śpiesz się i rozglądaj dobrze, bo gdzieś między kempami szuwaru zgubiłeś swoje poczucie humoru. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v