Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, Bananek napisał:

Co do gazu to u nas do niedawna na stacji typ po zmroku tankował, miał przejściówkę i można było nabić butlę za kilka złotych na dłużej niż te standardowe jedenastki. Niestety wraz z wyebaniem typa z pracy skończyło się tanie grzanie zupki.

Nie ma się czym chwalić w internetach za to ostre kary są. 

Opublikowano
40 minut temu, Ursus932 napisał:

Co to znaczy ?

Adam no nie denerwuj się 🙂

Mam znajomego posiada 7711 i tak mówi i odradza 

Ja się nie denerwuje tylko stwierdzam fakty!.

Już dawno byś kupił tylko ty w bolą lecisz.

Współczuję tej twojej pani bycia z takim maruderem jak ty😉

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi się też tylko jedna kropka świeci. Trzeba zalać będzie. Następnego też z gazem trzeba będzie szukać jakby się kupowało.

I te ,, kropkowe zegary'' do gazu wam działają ? U mnie w do tej pory w 4 ,i w każdym kaput . W drugim montowali do nowego ,od razu i u deelera . Zbrzydło mi jężdzić do nich by to chodziło. Wyczyszczą pływak i a 'piać. W końcu powiedzieli że to u każdego tak jest ,i nic na to nie poradzą🤷‍♀️ Słoneczko i 24 ,mogłoby z 15 mm popadać ,ziemia do pszenżyta była by bardziej przyjazna  Coś o uchodżcach nikt nic nie mówi ,a temat jest . Bananek pochwal się,Ty bliżej .   U mnie kupowal facet cielaka z tej strefy to ,,ciekawe ""😕żeczy mówił🥺.my tu g.... wiemy .

Edytowane przez kizak
Opublikowano
Przed chwilą, kizak napisał:

I te ,, kropkowe zegary'' do gazu wam działają

Działa, jak jedna się świeci to znak, że pora zatankować. Na moje dystanse to innego paliwa nie chcę. Benzyny raz na ruski rok się zatankuje na rozruch i na te 3-4 tysiące km rocznie starczy w zupełności i to 90% jazd max 30km od domu.

Opublikowano (edytowane)

Jedziesz do dobrego zakładu i wszystko działa jak trzeba, u mnie było 1kropka - 100km .

mnie tylko wkurzało tankowanie co 2-3 dni, bo po 150-170km codziennie to zbiornik wystarczał na 2 dni, w dieslu na tydzień wystarcza 75l

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
45 minut temu, Ursus932 napisał:

Co to znaczy ?

A no mniej wiecej to ze nic Ci  nie pasuje ten ni bo dużo  pali ten nie bo germanski za drogi za stary  czego by nie robił  to,, nie,, i tak jest z d*pa jak sie nie odwrócić i tak będzie  z tyłu 

Opublikowano
artek27 napisał:

51 minut temu, Bananek napisał:

Co do gazu to u nas do niedawna na stacji typ po zmroku tankował, miał przejściówkę i można było nabić butlę za kilka złotych na dłużej niż te standardowe jedenastki. Niestety wraz z wyebaniem typa z pracy skończyło się tanie grzanie zupki.

Nie ma się czym chwalić w internetach za to ostre kary są. 

Za co kara? Czy ja tak robię?

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Paserstwo jest karalne. Gotujesz zupę na kradzionym🤭

Opublikowano
kizak napisał:

Bananek pochwal się,Ty bliżej .   U mnie kupowal facet cielaka z tej strefy to ,,ciekawe ""😕żeczy mówił🥺.my tu g.... wiemy .

Osobiście mogliby my na ten temat pogadać. Tu nie będę nic pisał, bo nie wiem kto czyta. Powiem tylko tyle, że dwie prawdy są. Prawda ekranu (niezbyt spójna z sytuacją, która można obserwować w okolicy) i ta, którą przekazują okoliczni mieszkańcy z pasa granicznego. Uchylę tylko rąbka tajemnicy i powiem, że biednych (uchodźców) tu nie spotkasz.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Ja i 30mm bym przyjął.

Takiego krótkiego?😯🤭😂🤣

Opublikowano
Agrest napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

Paserstwo jest karalne. Gotujesz zupę na kradzionym🤭

Chlopie, ja nawet wodę bym przypalił. Gdzie mnie do zajęć w kuchni. 😱

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Takiego krótkiego?😯🤭😂🤣

To wogóle rozważasz przyjęcie jakiegokolwiek?

Ło matko🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤣

Opublikowano
Agrest napisał:

1 minutę temu, PRIMO napisał:

Takiego krótkiego?😯🤭😂🤣

To wogóle rozważasz przyjęcie jakiegokolwiek?

Ło matko🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤣

On przyjmuje tylko murzyńskie powyżej 30cm

Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

nie chce mnie się wysyłać

No to przykrywaj nimi dalej kiszonkę😝 

Ale ostatnio @czesio200 ośkę pogial to może byłby chętny od ciebie kupić 

I przy okazji mi opony po drodze przywieźć

11 minut temu, Agrest napisał:

Ja i 30mm bym przyjął.

A ja nawet 50, tyle że nie mm, a ml

10 minut temu, jahooo napisał:

Jedziesz do dobrego zakładu i wszystko działa jak trzeba, u mnie było 1kropka - 100km .

mnie tylko wkurzało tankowanie co 2-3 dni, bo po 150-170km codziennie to zbiornik wystarczał na 2 dni, w dieslu na tydzień wystarcza 75l

Dawno dawno temu znajomy miał cinquecento vana, a za siedzeniami butle 80l, 1000km na jednym tankowaniu robił

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Chlopie, ja nawet wodę bym przypalił. Gdzie mnie do zajęć w kuchni. 😱

Czyli jeszcze żonę w proceder zamieszałeś. To dochodzi nakłanianie do popełnienia przestępstwa. 

A mogłeś się nie tłumaczyć to i wyrok byłby mniejszy🤣🤣🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v