Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

stosujesz białko w chodowli królików , gotowa pasza ma chyba 18 % białka i zawiera srute sojową i ze słonacznika  ja sobie pomyslałem o grochu paszowym jakby troche dać ?

Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał:

Nie boje się. Wczoraj się szczepiłem to nie będę na razie próbował

tchórze się tylko igły boją.

ale w sumie dość szybko po przebytym Covid. nie masz przeciwciał?

Opublikowano
bratrolnika napisał:

7 minut temu, 6465 napisał:

@bratrolnika @Bananek taki się nada?https://allegro.pl/oferta/regulator-obrotow-silnika-mocy-napiecia-4000w-230v-7326123129

Po mojemu się nada 

Zamów i dla mnie taki, może też mi się kiedyś przyda

Albo inaczej, masz allegro Smart????

serio ten silnik ma 4kW? Tomek, nie przesadzaj.

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

Ładny platfon zamontowałem 😂😂😂

56F9925F-1D3F-4BD3-86EC-006F2E0E11DB.jpeg

piękny!😍

Opublikowano
bratrolnika napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Ty zaglądał na skrzynkę?

No gdzie o tej porze do furtki będzie leciał, u nas to już ciemno jest😁

to u was. U niego mogą być lampy.

Opublikowano
radekz200 napisał:

Ładny platfon zamontowałem 😂😂😂

56F9925F-1D3F-4BD3-86EC-006F2E0E11DB.jpeg

ładny, ale krzywo.

6465 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Ty zaglądał na skrzynkę?

Ja? Nie nic nie mam.🤔

linka z regulatorem Ci wysłałem

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

tchórze się tylko igły boją.

ale w sumie dość szybko po przebytym Covid. nie masz przeciwciał?

A bo ja wiem? Nie chcę ponownie zachorować, a może mój organizm jest wrażliwy na tego wirusa.

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

stosujesz białko w chodowli królików , gotowa pasza ma chyba 18 % białka i zawiera srute sojową i ze słonacznika  ja sobie pomyslałem o grochu paszowym jakby troche dać ?

Nie kombinuje z takimi cudami. Prostą dietę stosuję- 50% mieszanka jęczmień-owies bezłuskowy, 25% pasza dla królików z De Heus, 15% pszenicy i 10% kukurydza. Nie śrutuję nic, całe zboże jedzą. Dwa razy dziennie to dostają plus suchy chleb. Dwa razy dziennie trawa i na noc siano. Do tego czasem "smakołyki" w postaci naci z marchewki, parowanych ziemniaków itp. W zimie zamiast zielonego buraki pastewne i marchew. Na tyle sztuk co mam to szkoda zachodu z czym innym kombinować. Jakbym miał tyle co kiedyś to bym się zastanowił.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Nic mi nie przyszło. Ja się kompletnie na tym nie znam.

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Ten silnik jak dobrze pamiętam to ma 180W, tak coś kojarzę , tego co go podłączałem

Tak to ten.

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

A tak z ciekawości co to za usługa "Allegro Smart " ?

Opublikowano
bratrolnika napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Ten silnik jak dobrze pamiętam to ma 180W, tak coś kojarzę , tego co go podłączałem

no właśnie. to po co z takim zapasem ten regulator?

PRIMO napisał:

7 minut temu, bratrolnika napisał:

za wysyłkę nie płacisz jeśli zakup przekracza 40zl u jednego sprzedającego. dobrze, że przypomnieliscie. Trzeba odnowić jakoś teraz.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, PRIMO napisał:

Od 40zł w przypadku paczkomatu a od 80zł w przypadku kuriera dostawa jest darmowa. Nie każdy sprzedawca to "oferuje". Coś koło 50zł na rok to kosztuje czy jakoś tak, @bratrolnika może lepiej będzie pamiętał, bo mi się nie chce sprawdzać...

żem sprawdził- dokładnie 49zł/rok.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Od 40zł w przypadku paczkomatu a od 80zł w przypadku kuriera dostawa jest darmowa. Nie każdy sprzedawca to "oferuje". Coś koło 50zł na rok to kosztuje czy jakoś tak, @bratrolnika może lepiej będzie pamiętał, bo mi się nie chce sprawdzać...

żem sprawdził- dokładnie 49zł/rok.

Właśnie sprawdziłem i faktycznie 49 nawet rok lub 10,99 na miesiąc. 

Suma sumarum lepiej wykupić na cały rok i po trzech zakupach się zwraca koszt. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v