Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, PAN88 napisał:

To gdzie sens sprzedać? Jak 20 u nas chcieli w tym roku za uturlanie😁😁.

Dlatego 40 ha pociełem

Chłop tyle płacił za uturlanie, na słomie tyle co na piwo zarobił 😂

Opublikowano (edytowane)

A ile ludzi zmarło bez pomocy lekarza  przez wirusa ,a bez styczności z wirusem lub szczepionką ? Kurva nikt nie mówi ilu poległo przez szczepionkę ,a conajmniej każdy kilku zna. Zciąłem 2  ha trawy w ten deszcz 😐

Edytowane przez kizak
Opublikowano
Przed chwilą, kizak napisał:

A ile ludzi zmarło bez pomocy lekarza  przez wirusa ,a bez styczności z wirusem lub szczepionką ? Kurva nikt nie mówi ilu poległo przez szczepionkę ,a conajmniej każdy kilku zna

Bo to jest tajemnicą rządu i nikt się nie może dowiedzieć 

Opublikowano

Ja akurat nie znam nikogo kto by zmarł przez szczepionkę (a zaszczepiło się bardzo dużo w moim sąsiedzie i okolicy) za to przypadki zgonów lub bardzo ciężkiego przechodzenia covida znam. Absolutnie nie przeczę ,że przez szczepionki ludzie nie umierają bo owszem zdarza się to ale bądź co bądź wirus zbiera większe żniwo.

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, 6465 napisał:

Moja mama zmarła na wirusa i mam wyrzuty że nie namówiłem jej na szczepionkę👍

@bratrolnika zoba gdzie się dziś kręciłem🙂

IMG_20210828_112442.jpg

Pytanie czy rzeczywiście na wirusa czy jej wpisali że na wirusa ? 😉 Bo teraz to każdy na koronę umiera ... Inne choroby jakoś zginęły 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

Opowiadaj. Pewnie nie znam, ale chętnie posłucham. Co kupowałeś i na jakiej wiosce???

Ulice podał harcerska 18 ,a tam był sklep nieczynny poprowadził nas trochę dalej na jakąś wioskę ,miał być jeden właściciel ,a było 3 ,serwisowany miał być i sprawny a wcale tak nie było .Piękny słoneczny dzień .To ten https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a5-5-drzwiowy-z-salonu-jedyny-czerwony-okazja-ID6E21i8.html#fd58f73bb0

Opublikowano (edytowane)

Zeby ta szczepionka nie była,, lekarstwem'' takim jak kiedyś oprysk bodaj DDT ,o następstwach wtedy nikt nie wiedział . Są inne metody ,co raz się słyszy o lekach skutecznych ,jedna informacja i cicho ,no ktoś nad tym czuwa . Ludżmi wystraszonymi ,pojedyńczymi łatwo rządzić

Edytowane przez kizak
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Ja akurat nie znam nikogo kto by zmarł przez szczepionkę (a zaszczepiło się bardzo dużo w moim sąsiedzie i okolicy) za to przypadki zgonów lub bardzo ciężkiego przechodzenia covida znam. Absolutnie nie przeczę ,że przez szczepionki ludzie nie umierają bo owszem zdarza się to ale bądź co bądź wirus zbiera większe żniwo.

Ten wpisany wirus 😉 bo teraz to każdy umierał tylko na korone a gdzie inne choroby ?

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Ten wpisany wirus 😉 bo teraz to każdy umierał tylko na korone a gdzie inne choroby ?

Objawy grypopodobne , gorączka , brak smaku , problemy z oddychaniem , respirator , zgon. Człowiek nigdy wcześniej na układ oddechowy nie chorował.

Opublikowano
10 minut temu, kizak napisał:

A ile ludzi zmarło bez pomocy lekarza  przez wirusa ,a bez styczności z wirusem lub szczepionką ? Kurva nikt nie mówi ilu poległo przez szczepionkę ,a conajmniej każdy kilku zna. Zciąłem 2  ha trawy w ten deszcz 😐

A ile ludzi wykończyli respiratorami ? Rozsadzali ludziom płuca ale jak coś to na koronę zmarł ...

Opublikowano
33 minuty temu, TheraRolnik napisał:

@Bananek u was to jednak kochają bele 😅😅

240810490_4019190994859736_8850860880389463186_n.jpg

Jeszcze 3 bele kiszonki i potem luz. Dwie pryzmy na rok starczy. 

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

Ciężki poranek wczoraj wieczorem zebranie wiejskie bylo i urodziny a rano ból głowy i 0,6 na wydechu

Pies jabal te państwowe gorzaly jeszcze mnie starosta dożynek w parafi zrobili🤦‍♂️🤕

Zawsze najbogatszych i pożądanych gospodarzy na starostów wybierają 😊

Wczoraj miałeś urodziny ?? 

Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Objawy grypopodobne , gorączka , brak smaku , problemy z oddychaniem , respirator , zgon. Człowiek nigdy wcześniej na układ oddechowy nie chorował.

O właśnie 😉 toć głośno było że nie mierzą pojemności płuc a podłączają respiratory i ludziom płuca rozsadzają 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Dopóki nie dosięgnie to kogoś z Twojej rodziny to nie zrozumiesz...

Nawet w kościele mówią że grzechem jest słuchać fałszywych proroków ,tylko kutwa po czym mam poznać fałszywego. Wku... mnie  dziś wszystko bo nogi plecy nap.........

Opublikowano
7 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Dopóki nie dosięgnie to kogoś z Twojej rodziny to nie zrozumiesz...

Ja już mu to dawno pisałem, jakby miał oleju w głowie to by zrozumiał. Wszyscy znajomi i sąsiedzi, rodzina, prócz siostry zaszczepiona, każdy żyje i ma się dobrze. A przechodzili niektórzy bardziej, mniej, znałem i takich co na cmentarzu wylądowali- 50 lat, żadnych lekarzy nie widzieli w życiu a tu droga na 2x1.

• Like 1
Opublikowano

Ja tak samo , narazie stoję po środku bo do prawdy nie wiem co i jak z tym świrusm , szczepić się nie będę ale nie z tego powodu że wirusa nie ma 🤷‍♂️

5 minut temu, kizak napisał:

Nawet w kościele mówią że grzechem jest słuchać fałszywych proroków ,tylko kutwa po czym mam poznać fałszywego. Wku... mnie  dziś wszystko bo nogi plecy nap.........

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja już mu to dawno pisałem, jakby miał oleju w głowie to by zrozumiał. Wszyscy znajomi i sąsiedzi, rodzina, prócz siostry zaszczepiona, każdy żyje i ma się dobrze. A przechodzili niektórzy bardziej, mniej, znałem i takich co na cmentarzu wylądowali- 50 lat, żadnych lekarzy nie widzieli w życiu a tu droga na 2x1.

Już nie długo się okarze 2 ➡3 tyg co te szczepionki warte

Czy zaszczepieni będą chorować czy nie.

To będzie prawdziwy test warto czy nie warto.

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, TheraRolnik napisał:

Pytanie czy rzeczywiście na wirusa czy jej wpisali że na wirusa ? 😉 Bo teraz to każdy na koronę umiera ... Inne choroby jakoś zginęły 

Chłopcze ja wiem na co zmarła i wiem i wiem na co ja chorowałem. Ale nie będę z tobą o tym dyskutował.

18 minut temu, TheraRolnik napisał:

A ile ludzi wykończyli respiratorami ? Rozsadzali ludziom płuca ale jak coś to na koronę zmarł ...

pier**lisz jak potłuczony, dzięki respiratorowi żyję!!!!!

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Mi nie zależy- poszedłem za tłumem i uwierzyłem nauce. A czy szkodzą na przykład na rozród- no na szczęście się na własnej skórze nie przekonam. Skutki uboczne wyskoczą za 5 lat- ja nie wiem czy jutro rano wstanę a będę planował co będzie za 5 lat? Póki co, ponad miesiąc od drugiej dawki żyję i nie narzekam.

Chmurzy się. 20 stopni.

Opublikowano
44 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ale jaja, szla chmura w moją stronę od Ryska,mysle zobacze na radar,a ona wlasnie zawija sie z powrotem. Dzieki Rysiek👍

Jednak musze poprawić. Wlasnie leje,a juz myslalem ze cos zadziałałes w tej sprawie.  Trzeba bedzie zmoknac w drodze do domu

A co rowerem na grzybach jesteś że zmokniesz 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No trzeba uważać bo jak to morawiecki powiedział ... Niezaszczepieni zagrażają zaszczepionym 😂 to co to za szczepionka ? 😅

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v