Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pochmurno i ma padać a ja nic jeszcze nie skosił a miałem umówiony kombajn. Cały lipiec zero deszczu to teraz mi nie potrzebny. Jak hodowle miałem to po pojeniu cielaki się za jajka smoktały.

8 minut temu, Karol6130 napisał:

W LLU +25 Spadło parę kropelek, nawet bardzo nie było czuć jak lecą. 

Zboczuchy 

IMG_20210726_072933.jpg

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, stempos1980 napisał:

U mnie wyskakuje irytująca reklama na muchy😡

To też.

Opublikowano
9 godzin temu, akooo napisał:

Kosilem c330 kosiarka 1.65 z osłonami i tak trochę lekki przód jak pod gorke w poz transportowej jadę. Nie wiem czy tych osłon nie wymienić na te lżejsze albo wogole kosiarkę na ta 1.35 w przyszłości. Jak coś to mogę takie osłony kupić z tych rurek i samej plandeki.

Osłony ściągnij lub zmień na lżejsze. To normalne, że buja, tym bardziej jak nie ma obciążników. Nie znam NIKOGO u nas kto by miał w starej używanej rotacyjnej osłony.

Opublikowano
9 godzin temu, szczypka napisał:

tylko to tak nie do końca działa dobrze z nimi żyjesz bo im tanio robisz a jak przyjdzie co do czego to sie na Ciebie wypną przerabiałem to 

już teraz nauczyłem się asertywności, umiem odmówić, i odmawiam

9 godzin temu, deSilva napisał:

Pieniędzy jak pieniędzy, ale jak Ty potrzebujesz to k**wa nikogo nie ma.

z sąsiadami to mam tak że wolę jak oni mi przysługę wiszą, a nie ja im, wtedy bez krępacji jak potrzebuję to wołam i nie ma że nie przyjdą

8 godzin temu, sadownik12 napisał:

O, tutaj widać jak te obciążniki są montowane. Swoją drogą ciekawe czemu tak mało ciapków je miało/ma na sobie. ursus-c335-stan-perfekcyjny-malo-uzywany

o!!! komplet takich wywiozłem ostatnio na złom

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

już teraz nauczyłem się asertywności, umiem odmówić, i odmawiam

z sąsiadami to mam tak że wolę jak oni mi przysługę wiszą, a nie ja im, wtedy bez krępacji jak potrzebuję to wołam i nie ma że nie przyjdą

o!!! komplet takich wywiozłem ostatnio na złom

Takie obciążniki jeść nie wołają i mogłeś zostawić lub Cezaremu na ciapka przykręcić

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Takie obciążniki jeść nie wołają i mogłeś zostawić lub Cezaremu na ciapka przykręcić

te obciążniki to u niego leżały na strychu, od zawsze, nie wiadomo kto i kiedy je tam wyniósł, a że dach na budynku wymieniał to wszystko porządkował

mówiłem mu że może je w olx wrzucić, ale sam powiedział że jak wziąć za to ze 150zł może, to za 100zł na złom się weźmie, i tak je wywieźliśmy hurtem razem z 1100kg innego dziadostwa

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

60 ary mieszanki i 10 belów, coś ten zestaw jaskółek nie pomaga w plonie 😂

Karol ale to rekord z 6 klasy 😛😛 ale owsa za to było 7 zbiorników 😛

Opublikowano

W nocy porosiło teraz porosiło, koszenia dziś nie będzie 

Opublikowano
9 godzin temu, akooo napisał:

albo jakiś krążek betonem zalać czy coś 😆

Ja mam takie coś do ładowacza na tył gdy zwozę siano, ze 200kg będzie. Kosiarka 165 czasem trochę podrywa po drodze nie za szybko na rondzie powoli bo przód ucieka

20210607_210122.jpg

Opublikowano

U nas rano popadało i dzisiaj wolne od żniw. W zasadzie wczoraj parę kombajnów było wcześniej to pojedynki. Centrum. Pszenica nadaje się do bydła czy lepiej opylić albo wymienić na otręby?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v