Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Dariowola napisał:

Ja żadnych koni nie ciągam wolę jak mi ciągną .🤭 Ja po prostu to wegetuję

Nie no bo nawet śpiewali "ciągnął konia do zwolenia, ale jakby od niechcenia uhahuha zawierucha, jeden trzyma drugi teeeż trzyma" hop sa sa 

• Like 1
Opublikowano
HF86 napisał:

A nawet i dziś byłem pod Korycin za  bydłem ale to nie moje klimaty chandlu.

handlu* gdzie odpuściłeś i po ile? może ja zabiorę 😉 patrz jaki durny świat, ja pod twoja wioskę po cieluny jadę, ty pod moją...

Kurła jak schnie. Trzeba okna szczelnie zamykać, bo przeciąg i ciepłe powietrze zamiast pomagać to przeszkadza. 

IMG_20210626_171659.jpg

Opublikowano

Bierz jest 17 byków za 45 tyś na olx do jutra mają zniknąć 

Opublikowano
stempos1980 napisał:

5 godzin temu, Uziu92 napisał:

panowie, wie ktoś jaka jest mniej więcej temperatura silnika w c360 jak wskazówka jest na czarnej kresce między zielonym a czerwonym polem ? poniżej 100 czy już powyżej ?

Wszystko zależy jaki masz wskaźnik.jak jeszcze stary PRL to czarna kreska jest granica przed gotowaniem.

Płyn się tak szybko nie gotuje jak woda.

Zamontuj sobie inny wentylator od zetora

bratrolnika napisał:

8 godzin temu, Uziu92 napisał:

panowie, wie ktoś jaka jest mniej więcej temperatura silnika w c360 jak wskazówka jest na czarnej kresce między zielonym a czerwonym polem ? poniżej 100 czy już powyżej ?

Kup termometr za 8zł i wsadz w chłodnice, inaczej się nie dowiesz

U nas wskaźnik zawyża, braciak panikował że woda na czerwonym stoi, wsadziłem termometr w chłodnice a tam 80st.C

niestety dziura w chłodnicy , wygonilo płynu i mu się trochę temperatury złapało , trzeba nowa. Znów wydatek żeby coś lepszego kupić 🤷

Opublikowano
18 minut temu, Bananek napisał:

handlu* gdzie odpuściłeś i po ile? może ja zabiorę 😉 patrz jaki durny świat, ja pod twoja wioskę po cieluny jadę, ty pod moją...

Kurła jak schnie. Trzeba okna szczelnie zamykać, bo przeciąg i ciepłe powietrze zamiast pomagać to przeszkadza. 

IMG_20210626_171659.jpg

Widzę drzwi w najnowszym dizajnie😋

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

czym byłeś po nie? iveco niebieskie?

Starym audi byłem. Sytuacja nie ciekawa. Nie lubię w ten sposób zarabiać. Nie kupiłem. Cześć miał zabrać inny. 

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Olimp 👍

Niestety 🤷‍♂️

A jakie proporcje dać  ? 

Krzemu ok 50g

Tytanit 0.5l

Siarczanu magnezu wg uznania ale minimum 12,5kg-ja daje 25🤭

2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Muszę Cię kiedy odwiedzić. Żebyś mnie nie namówił to by przepadło. Praktycznie nówki 😉

Czyli tak jak mówiłem 😉

Opublikowano
6465 napisał:

W gospodarstwo to ciągle jakieś nie przewidziane inwestycje. @Uziu92 dominatora 98 nie potrzebujesz? Z klima i silnikiem merca. Będzie do handlu. A kupiony parę lat temu w Lugi retki.

a za ile będzie ?

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Widzę drzwi w najnowszym dizajnie😋

zgadza się, PRL wiecznie żywy.

HF86 napisał:

6 minut temu, Bananek napisał:

czym byłeś po nie? iveco niebieskie?

Starym audi byłem. Sytuacja nie ciekawa. Nie lubię w ten sposób zarabiać. Nie kupiłem. Cześć miał zabrać inny. 

pokaż to ogłoszenie. widziałem przez wioskę dziś Milanowski jechał, szuka bydła.

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

a za ile będzie ?

Dokładnie nie wiem, już jest kupione tucano z 2009r ale sąsiad ostrożny i mówi że przez żniwa musi ten stać w garażu w razie awarii tego nabytku. Maszyna zadbana oleju w zbożu nie bierze .

6 minut temu, Uziu92 napisał:

a za ile będzie ?

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

zgadza się, PRL wiecznie żywy.

pokaż to ogłoszenie. widziałem przez wioskę dziś Milanowski jechał, szuka bydła.

Znajdziesz na olx. Dziś się ukazało. 

Taki remont trzaskasz?na stelażu czy na klej?

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Widzieliście że u agromaxow była nawałnica? Może kasy potrzebują to może ursusa taniej puszczą

Ty chcesz się na czyjejś krzywdzie dorobić czy jak?

Opublikowano
HF86 napisał:

Taki remont trzaskasz?na stelażu czy na klej?

na stelażu. trochę spieprzyłem, bo mogłem łamany sufit dać. byłoby odcięcie salonu od korytarza. A tak jedna połać wyszła. nie chce mi się już przerabiać. to poddasze.

Opublikowano
krilan06 napisał:

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

widzieli jak świnie wy***ali hodowcą, sk***ysynstwo, jeszcze babę wygonił że swojej chlewni, od razu bym ch*ja sprowadził na glebę

Podasz link?

jak masz fb to wejdź na agrounie

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

na stelażu. trochę spieprzyłem, bo mogłem łamany sufit dać. byłoby odcięcie salonu od korytarza. A tak jedna połać wyszła. nie chce mi się już przerabiać. to poddasze.

Po co to ? U mnie wszystko napinane i spokój szybko ładnie bez kurzu 

Opublikowano

Kobita przyjechała, mówi że nie ma nastroju na wychodne i żeby jej robotę jaką dać 😁

Do północy rozrywkę ma załatwioną 😉 

truskawek przerobiła wiaderko 5L. Ewidentnie czegoś chce taka dobroci dzisiaj.

Po deszczyku wszystko się bujneło, jutro z rana na grzybki

IMG_20210626_180948.jpg

Opublikowano
karolr2 napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

Po co to ? U mnie wszystko napinane i spokój szybko ładnie bez kurzu 

po to żeby nie było tak jak u Ciebie.

Opublikowano

To ja Ci konto, żółte zyjatka w gratisie a Ty mi nawet tak fajnego zlecenia nie dałeś?parę byków byś przelał na konto i może byle jak ale jako tako by było wykonane. 😉

Opublikowano
HF86 napisał:

To ja Ci konto, żółte zyjatka w gratisie a Ty mi nawet tak fajnego zlecenia nie dałeś?parę byków byś przelał na konto i może byle jak ale jako tako by było wykonane. 😉

widział ja twoją robotę, lepiej sam zrobię. dłużej, a lepiej 😀😀😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v