Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A może ma tak jak u mnie? równych dużych łąk niewiele, więcej małych, pociętych rowami i ograniczonymi czyimś polami , zbierającą jak się brało siano to fest trzeba było się 60-tką nakręcić żeby wymanewrować a gdzie dopiero sieczkarnie. @Strongman , ja Cię rozumiem, wiem jak to jest gdy samemu trzeba ogarniać.

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Boże Ciało przystopowało robotę. Nie ruszone jeden dzień to i dłużej schnie.

Roboty nikt nie przerobił tak samo jak nikt baby nie prz...y .

Mało i mało ludziom w dzisiejszych czasach .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Trochę było pogody ale chłodno a u mnie ta kończyna a ona strasznie wolno schnie i mokro zrobić to bele za godzinę robią się gumowe,są kawałki ze trawa inna i schnie szybko ogólnie raz przygrzewało a raz chłodno.

20210601_124732.jpg

20210601_124724.jpg

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

A może ma tak jak u mnie? równych dużych łąk niewiele, więcej małych, pociętych rowami i ograniczonymi czyimś polami , zbierającą jak się brało siano to fest trzeba było się 60-tką nakręcić żeby wymanewrować a gdzie dopiero sieczkarnie. @Strongman , ja Cię rozumiem, wiem jak to jest gdy samemu trzeba ogarniać.

No o to chodzi, na takich kawałkach nie ma opcji samemu jeszcze stacjonarna owijarka sie w czas ogarnąć. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

2.5 l j3st i dalej kropi👍🏻

Maj 72 l

Rysiek przerzuć kartkę już czerwiec mamy.

59 minut temu, Marcin133 napisał:

Ja też dzisiaj wesele - przyjęcie. Pochmurno i wieje. Może padać opryski zrobione zielsko niech siada kuku rośnie. Co do cen w tamtym roku za zdjęcie eternitu 8zl/m, zdjęcie lat 4zl ceny netto. Reszty nie pamiętam bo to samemu się zrobilo

8zl za zdjęcie eternitu? Płaski czy falisty?

Opublikowano

@Strongman nie patrz, jak jest co zbierać to zbieraj i w niedzielę 

A Ty Sławek weź trochę zluzuj, co drugi post to nawiązujesz do pryzmy albo podśmiechujki robisz... Ile można 🤦 kto jak chce niech robi, jak dla mnie to i w tapczany mogą kłaść jak komu pasuje 😉 mam wrażenie, że te memy na rolasach bierzesz zbyt dosłownie. Nie pisze złośliwie, ale już trochę przesadzasz 😋 gdzieś widziałem chłopak Cię szybko wyjaśnił podał koszty bele vs pryzma, a Ty tylko gadasz, że taniej i nigdzie jeszcze żeś nie policzył... Chłopak u Ciebie robotę robi to podgoni, a samemu to można nabrykać

2 minuty temu, Marcin133 napisał:

Falisty ponad 600m tego dziadostwa było

Jak tyle płacisz za zdjęcie to podaj maila to Ci podeślę, falistego mam ok 200m² 🙃

Opublikowano (edytowane)

Trochę poczytałem i mądry jest ten co ma ekipę ludzi w domu do roboty. To i na czas wszystko zebrane. Syty nigdy głodnego nie zrozumie.

1 minutę temu, DANDYS napisał:

blachodachówka 73zł 😲

Jeszcze trochę i my będziemy na zakupy do rauchu jeździć tak jak oni do nas jeździ.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Marcin133 napisał:

Ale to było w tamtym roku czyli drogo chcieli czy tanio?

Nie ważne , nie załapałeś 😋

12 minut temu, 6465 napisał:

Trochę poczytałem i mądry jest ten co ma ekipę ludzi w domu do roboty. To i na czas wszystko zebrane. Syty nigdy głodnego nie zrozumie.

We wtorek zbieraliśmy, 120 bel owinięte, przed północą rodzice mówią, że dość na dziś idą spać. Szkoda mi było zostawić na drugi dzień, mówię owine sam... 45bel owijałem tyle samo czasu co te 120 we trójkę...

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

czyli masz 10ha w 20 kawałkach?

Opublikowano
24 minuty temu, szymon09875 napisał:

Przed 3 krolami kupowalem na tym skladzie po 4.5 brutto.

W kolejce też stali?🤣😉 Pokazałeś że wszyscy jesteśmy równi, król nie król, swoje odstać musi🤭🤭🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v