Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Na działce obok podwórka mieliśmy pryzmę z qq i stary dolatywal do narzeczonej siostry żeby nas przegnala z tą pryzma, ta wydzwaniała żeby to zabierać bo im przeszkadza bo będą się grodzić. Akcja z przed 4 lat a Ci teraz zaczęli grodzić i przyszli czy mogą liczyć na jakąś pomoc 🤦‍♂️ oczywiście dostali kopa w d*pę. Wodę jak chca to niech biorą że studni, a prądu ni uja nie dostali. Z jednej strony tej działki ja będę miał zagrodę dla bydła a z drugiej sąsiad wybieg dla psów 🤣

Opublikowano
soltys48 napisał:

Ma mnie by to trafiło to bym jabnął ziemię albo co szybsze teściowi

Teściowi to jeszcze rozumiem, że może mieć powód. Jednak ziema niewinna raczej. Nie ma powodu aby ją bić. 😜

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Rzadko ktoś na gospodarstwie może być 100% na swoim. Jedno z małżonków zazwyczaj jest u teściów.

Ludzie żenią się z córką swego teścia ale nie z gospodarką .

Gospodarka dalej teścia zięć jest parobkiem .

Opublikowano

Ja u teściów mieszkam jak Paweł i Gaweł z żonką na górze a teście na dole i nikt nikomu w droge nie wchodzi i w gospodarstwie nie pomaga choć chciałbym zresztą dom rodzinny i pole to moje ale w innej miejscowości.

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Rzadko ktoś na gospodarstwie może być 100% na swoim. Jedno z małżonków zazwyczaj jest u teściów.

O to to to, w moim przypadku, poznałem żonę która miała już miała przepisaną gospo na siebie ale to tylko żeby na strukturę przejść. Robie to co do mnie należy,ale czasami naprawdę brak mi słów jak teść mi coś wypomina. 

12 minut temu, galan99 napisał:

Nie ma to jak być na swoim  po jaki czort u teściów mieszkać to nie macie swego .

Poszedłbym do miasta,najlepiej gdzieś gdzie jest konkretna robota i kasa. Wszystko by się ułożyło ale ta gospo nieszczęsną i zobowiązania na kilka lat 

Opublikowano

Pytanie kto komu bardziej potrzebny. Ty dla teścia czy teść tobie?

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

O to to to, w moim przypadku, poznałem żonę która miała już miała przepisaną gospo na siebie ale to tylko żeby na strukturę przejść. Robie to co do mnie należy,ale czasami naprawdę brak mi słów jak teść mi coś wypomina.    Poszedłbym do miasta,najlepiej gdzieś gdzie jest konkretna robota i kasa. Wszystko by się ułożyło ale ta gospo nieszczęsną i zobowiązania na kilka lat

Ty nie masz problemu z teściem, ale z żoną. Jak ma gospodarstwo na siebie, to powinna rodziców do pionu ustawić, a tobie dać decyzyjność. Jak nie, to z rodziną oczywiście zostań, ale idź gdzieś do roboty, a im zostaw burdel i niech go sobie sami ogarniają. Jak robisz to decydujesz, a jak nie decydujesz to nie robisz.

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Wszystko by się ułożyło ale ta gospo nieszczęsną i zobowiązania na kilka lat

te zobowiązania to na Ciebie? jeśliby, to z pracy w mieście prawdopodobnie szybciej splacisz. jeśli nie twoje to nie zaprzataj sobie głowy czyimś problemem. jak stary wziął kredyty to niech ze strukturalnej spłaca. A tak się rozwydrzył. nie znam dokładnej sytuacji, ale z twoich opisów wygląda tak, że czas zwijać manele, żonę pod pachę i fru z tego domu zanim atmosfera nie zgęstnieje na tyle, że nie będzie się dało oddychać.

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, pawel885 napisał:

o jakie urządzenie chodzi bo często szybkie ładowarki mają inną wtyczkę

Luneta z wejściem C. A druga strona kabla normalne USB. Ładowarka (kostka) ma 2 wejścia 2A i jedne szybkie. I podłączyłam pod szybkie. Ale wszędzie piszą, że to nie mogło od tego się uszkodzić. Tylko ja nie wiem od czego mogła. 

Opublikowano
pawel885 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

fru z tego domu zanim atmosfera nie zgęstnieje

Może teściowi niedługo krew zgęstnieje i czeka chłopak 

Z tego co widać stary dba o to, żeby im obu krew krążyła szybciej niż trzeba. O zastyganiu nie ma mowy.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Belaruss820 napisał:

O to to to, w moim przypadku, poznałem żonę która miała już miała przepisaną gospo na siebie ale to tylko żeby na strukturę przejść. Robie to co do mnie należy,ale czasami naprawdę brak mi słów jak teść mi coś wypomina. 

Poszedłbym do miasta,najlepiej gdzieś gdzie jest konkretna robota i kasa. Wszystko by się ułożyło ale ta gospo nieszczęsną i zobowiązania na kilka lat 

najpierw porozmawiaj z żoną i niech to Ona porozmawia z ojcem ,ale napewno coś bedziesz  musiał zdecydować .  Atak ogólnie ile jest ha . i jaka hodowla ? czy jest możliwość  zrobienia oddzielnie wejscia do domu i kawełek swojego podwórka ? 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

ja bym ustąpił. A jeśli są dzieci to tym bardziej. po co maluchy mają oglądać złe relacje ojciec-syn (wiem, że zięć-teść, ale dla dziecka to nie istotne, ono widzi tatę i dziadka kłócących się), tym bardziej, że bardzo prawdopodobne jest, że jak dorosną powielą to co widziały w dzieciństwie. A to odbije się czkawką na autorze posta.

jarecki napisał:

najpierw porozmawiaj z żoną i niech to Ona porozmawia z ojcem ,ale napewno coś bedziesz  musiał zdecydować . 

Wiesz co, to nie pierwszy przypadek gdzie belarus pisze o zachowaniu teścia. myślę, że kolejna rozmowa da tyle co sto poprzednich.

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Kallina86 napisał:

Luneta z wejściem C. A druga strona kabla normalne USB. Ładowarka (kostka) ma 2 wejścia 2A i jedne szybkie. I podłączyłam pod szybkie. Ale wszędzie piszą, że to nie mogło od tego się uszkodzić. Tylko ja nie wiem od czego mogła. 

No skoro pisałaś że urządzenie nie jest przystosowane do szybkiego ładowania to mogło się uszkodzić 

• Thanks 1
Opublikowano

Teść dala zięcia to zmora ale i dla synowej teściowa nic lepszego nikt tego nie zmieni .

Bywają przypadki że młodzi są na swoim i to teściowe potrafią przyjechać i robić rozpierdol w związku tak to jest .

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

nie tylko twórca posta ma takie problemy ale pewnie wiekszość z nas z takimi się mierzyła w wiekszym lub mniejszym stopniu .

Ja mam tak z ojcem. On ma swoje ja mam swoje ale dalej musi wtrącić swoje 5gr. Wszystko źle wszystko nie tak...

Opublikowano

Ja jeszcze nie żonaty , jak będą poważne deklaracje zaczynam budowę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v