Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Ja bym obstawiał minetę podczas okresu. 🤮

Mam takiego znajomego. Pijany się wziął za tą francuską sztukę a jeszcze nie mieli łazienki w domu, no i poszedł do ustępu wraca i teściową spotkał. A teściowa do niego "matko boska tomek z kim ty się znowu bił" 

Opublikowano
4 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Predzej się za.jebiesz 😁 też miałem do skrobania , myślałem że pójdzie tak jak Tobie się wydaje . Wkoncu palnik w ruch drzwi otwarte , trochę smrodu ale ściana czysta ;)

O kurde, to roboty trochę czeka 😬

4 minuty temu, HF86 napisał:

raczej Ty kris uważaj 

kochanie mały penis to nie taki straszny problem. 

wolałbym żebyś go w ogóle nie miała 🤓

Weeee nie strasz 👀

Opublikowano
kris91 napisał:

O kurde, to po gładzi mogą być prześwity? 😱 Myślałem, że gładź dobrze kryje 😬

Gładź gładzi nie równa. Bywa, że potrafi prześwit zrobić. Wał gruntem szczepnym i leć gładzią na grubo. Najpierw poziomicą przeleć ile trzeba do pionu dodać.

Opublikowano
52 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tą ostatnią opcję muszę rozważyć bo w sumie u mnie to będzie prawie nie używane ale...

Pewnie ma, każdy ma inne priorytety.

To ciekawe wszystko, ja nadciśnienie też mam a z nosa mi nigdy nie idzie. Ja na swoje szczęście w takie sidła nie wpadłem i może lepiej żebym nie wpadł bo będzie tylko gorzej.

3 stopnie, mżawka, 84% wilgotności na zewnątrz, kurła jak w jakiejś dżungli tylko temperatura się nie zgadza...

Jakby się jakaś Pszczelarka trafiła i owinęła Cie sposobem w koło palca 🙊 powiedziała by Pjoter tygrysie, jak Ty robisz że masz takie plony qq i ziemniaków, no i Ty byś jej wytlumaczył. Potem byście razem sprawdzali jak to plonuje, obchody pól i pszczół wspólne 🙊

• Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Gładź gładzi nie równa. Bywa, że potrafi prześwit zrobić. Wał gruntem szczepnym i leć gładzią na grubo. Najpierw poziomicą przeleć ile trzeba do pionu dodać.

To trochę roboty mnie będzie czekało 😬 Mam nadzieję, że gładź za szybko nie zasechnie mi 🙊

Opublikowano
gregor1284 napisał:

52 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tą ostatnią opcję muszę rozważyć bo w sumie u mnie to będzie prawie nie używane ale...

Pewnie ma, każdy ma inne priorytety.

To ciekawe wszystko, ja nadciśnienie też mam a z nosa mi nigdy nie idzie. Ja na swoje szczęście w takie sidła nie wpadłem i może lepiej żebym nie wpadł bo będzie tylko gorzej.

3 stopnie, mżawka, 84% wilgotności na zewnątrz, kurła jak w jakiejś dżungli tylko temperatura się nie zgadza...

Jakby się jakaś Pszczelarka trafiła i owinęła Cie sposobem w koło palca 🙊 powiedziała by Pjoter tygrysie, jak Ty robisz że masz takie plony qq i ziemniaków, no i Ty byś jej wytlumaczył. Potem byście razem sprawdzali jak to plonuje, obchody pól i pszczół wspólne 🙊

Taka pszczelarka to pewnie w bzykaniu obeznana jak mało która 🤔🙊

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zapomnailes dodać że przy zachodzie słońca , zrobiło by się bardziej nastrojowo i romantycznie 😁😁😁

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

slawek74 napisał:

🙋‍♂️ i tym pszenżytem z puszki 😁🤦‍♂️

krowy podojone? panie "bamber"

matematykę odrobiłeś i geografię 🤔

Bananek napisał:

Sylwekx25 napisał:

Jedynki jeszcze zostały?😁

Tak. Jedna z dołu i jedna z góry. 😉 Żeby było czym bilety kasować. 😉

to Ty jak teściowa 🤔

Bananek napisał:

Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Dwa😀

a teściowa powinna mieć trzy zęby. Jeden, żeby nim gryźć, drugi, żeby ją bolał i trzeci złoty,  żeby było ją za co pochować ;)

o trzecim nie słyszałem

Opublikowano
21 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Zapomnailes dodać że przy zachodzie słońca , zrobiło by się bardziej nastrojowo i romantycznie 😁😁😁

Przy zachodzie słońca to się kury zgarnia do kurnika a nie po polach łazi.... 

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Tak. Taki jak miałem tylko większy trochę. 

Przywieź mi ciągnik sadowniczy z przednim tuzem

Opublikowano
zycietoniejebajka1 napisał:

Może mi kto wyjasnic jakie zadanie pełni ten "trójkąt " w tego typu przetrząsaczach ? 

On sprawia, ze maszyna po podniesieniu wraca "na wprost".

gregor1284 napisał:

Zatoki mnie bolą okrutnie, Mus się szykować do św. Piotra 

A co on temu winny?

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Od tego się zaczyna. Łeb potem chce rozsadzić  a po kilku dniach kaszel wykańcza.

Opublikowano
29 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

żeby nie tylko słońce zaszło :D

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Agrest napisał:

Od tego się zaczyna. Łeb potem chce rozsadzić  a po kilku dniach kaszel wykańcza.

Kaszlu już nie mam, od kataru jedynie co te zatoki bolą. Choć i kater ustal, ale teraz te smarkanie przez siłę wychodzi 🤷‍♂️

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Cisze Ci zagram nad grobem 😊

Może być. Chcoaz wolałbym zegarmistrz światła purpurowy, albo wszystko ma swój czas 🤔

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

10 minut temu, superfarmer02 napisał:

https://allegro.pl/oferta/kompresor-bezolejowy-stanley-dn200-6l-c6bb34stn039-10641706970 ? albo jak masz jakiś silnik elektryczny z kołem pasowym to szukaj sprężarki od 30

O widzisz, taki mi pasuje. Koła raz na jakiś czas dopompować a przy bieleniu to kto powiedział, że muszę wszystko na raz ogarnąć? Mogę codziennie po jednym chlewku bielić.

nie kupuj mniejszego niż 25L te sam pieniadze...

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

gregor1284 napisał:

Cisze Ci zagram nad grobem 😊

Gdzie panie na saksofonie. Nie godzi się. Na trąbce ja mogę.

Opublikowano
42 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ty mnie nie strasz... Plony takie sobie, mają inni lepsze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v