Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

oj nie kracz, nie kracz. 

ubojnia zbija ceny żeby mniej bydła było bo klijenta nie ma

rolnicy tłumnie "weź pan nawet tanio "

ubojnia jeszcze więcej zbija żeby jak będzie klijent to kupić i ruszyć z kopyta ze świeżymi pultuszami. 

chlopy krzyczeć zaczynają "litości, bierze pan i niedorosty, bo może taniej będzie "

😂😃😂

Opublikowano

nie panikowac i tyle. sam dużo nie mam, ale dzielę. jedne drożej drugietaniej i jakaś średnia wyjdzie. 

Opublikowano

To oni tacy dobrzy te handlarze 🙃

Niedługo zbieg dwóch okoliczności  a trzecim by się nie martwił                                                                                     Tak sobie wymyśliłem i tego się będę trzymał🤑

Opublikowano
soltys48 napisał:

Tak sie tłumaczą, że niby odbiorcy w uja leca . Kiedyś szybka kasa była ich domeną i brali oporowo a teraz z terminami przeginaja i coraz mniej na okolicy ich widać na korzyść TKI/KNS

A to ciekawe kto z mojego terenu tam do Was zjeżdża?

Opublikowano
3 godziny temu, kazikszczepan napisał:

Do mnie , gdy zadzwoniłem o cenę , powiedziano mi ,że spadek o 1 zł.  Jednak na drugi dzień handlarz oddzwonił , żebym na razie nie sprzedawał nikomu , to on po nowym roku weżnie i da więcej , bo jest jakaś zagrywka na ubojniach , że niby nie chcą brać , a jednak liczą na większe zakupy. I co tu myśleć ? 

Najważniejsze to myśleć pozytywnie i szykować flache dla handlarza :)

23 godziny temu, soltys48 napisał:

Tak sie tłumaczą, że niby odbiorcy w uja leca . Kiedyś szybka kasa była ich domeną i brali oporowo a teraz z terminami przeginaja i coraz mniej na okolicy ich widać na korzyść TKI/KNS

Jak będą tak płacić jak tobie to piniendzy widzieć w ogóle nie bedom :)

Dnia 14.12.2021 o 17:45, Gringo1 napisał:

Kto tak placi u nas

Jak to kto ? Mikołaj od Poddębic.

• Haha 1
Opublikowano

Weźta się chłopy za robotę nie mędrkujcie bo zaraz faktycznie drugą fale wywołacie 🙈 ci co sprzedali siedzą cicho bo sami nie wiedzą czy dobrze, ci co nie sprzedali jadą tych co sprzedali, a z tyłu głowy sami się czai myśl czy dobrze, że nie sprzedali 😋 co będzie to będzie, najlepiej dzielić ryzyko po kilka sztuk i to tyle co na obecną chwilę jest pewne.

Opublikowano
18 godzin temu, Marmurek12 napisał:

Tak z ciekawości jakie firmy z TKI jeżdżą teraz na Wielkopolskę?

10 godzin temu, semos napisał:

A to ciekawe kto z mojego terenu tam do Was zjeżdża?

Mogę Wam auta opisać,do mnie na podwórko min 3 lata żadna z tych rejestracji nie zajechała

8 godzin temu, AdamRo napisał:

:)

Jak będą tak płacić jak tobie to piniendzy widzieć w ogóle nie bedom :)

Co mam Ci napisać......

Większą w dobrej konfiguracji wysłał byś Włochowi z duuuuzym zyskiem a skąd cena na to coś małe nie wiem. Dodam że ważone ostatnio gdzieś początkiem listopada i UROSŁY razem ze 70kg

Opublikowano

Polecam zrobić chocby raz ubój  w rzeźni na własne potrzeby by sie przekonac jak jesteśmy  robieni na wbc. Np.  jałówka mała krępa niewywrotna maks 650 -680 kg złamała  nogę łapiduchy oferowali 1500-2000. Uboj z koniecznosci w gosp. Potem na rzežnie, do odbioru 400kg tuszy. 

Opublikowano
19 minut temu, brodziak81 napisał:

Polecam zrobić chocby raz ubój  w rzeźni na własne potrzeby by sie przekonac jak jesteśmy  robieni na wbc. Np.  jałówka mała krępa niewywrotna maks 650 -680 kg złamała  nogę łapiduchy oferowali 1500-2000. Uboj z koniecznosci w gosp. Potem na rzežnie, do odbioru 400kg tuszy. 

Musiała być bardzo ładna jak dała ok 60miecha

Opublikowano
2 godziny temu, brodziak81 napisał:

Gorzej jak dostaniesz nie swoją tusze, lub zapier.dola ci 50kg mięsa jak u mnie było. Dla nieuczciwej ubojni to taka sama okazja na zarobek jak na WBC. Sama idea jest dobra, mimo całego cyrku i kosztów uboju wyszedłem i tak na plus względem ceny normalnego byka, nie mówiąc już o cenie jaka proponowali "lapiduchy" jak to określiłeś.

Opublikowano

jak milo, popatrzeć na rozliczenie z poniedziałkowej sprzedaży ;byczek 538 kg x19,4 zł = 10444 netto  +7% vat = 11176 zł szkoda tylko byków które pojechały w sierpniu po 15,6 zl a mogły poczekać!

Wtedy myślałem że to szczyt  na ten rok i do kolegi powiedziałem  ,że wole trzymać kasę na kącie niż byki w oborze ( kolega też sprzedał 8 sztuk)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v