Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Kentar napisał:

I cyk, Soltys bedize spokojniej spac, juz nie bola te 4 cielaki w cenie 2.

spokojnie ja nie z tych napalonych, zawsze powtarzałem i powtarzał bedę inwestuje sie w dołku

4 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Jeden handlarz krętacz przeokrutny do mnie pisał i kur###ał bo skład był kupiony a na ubojni - 50gr 😜 szkoda chłopa, szkoda chłopa 

chyba w czerwcu to było jak słyszałem bez mała płacz handlarza jak byk leciał o on ma tyle na bazie co łun zrobi jak Tarnów tak daleko🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karle91 napisał:

Na plus, na zero, czy strata ? 

Przy pierwszej obnizce liczylem na zero, po drugiej liczylem  ile doj**alem. Jeszce nierozliczone :) No ale manko pewne. Tak bywa w fachu krętacza.

2 minuty temu, soltys48 napisał:

spokojnie ja nie z tych napalonych, zawsze powtarzałem i powtarzał bedę inwestuje sie w dołku

Kto nakupil cielaka/ odsadka przy poczatkach pandemii a teraz sprzedal po wysokich cenach chodzi szczesliwy.

Wiele osob narzeka, ze wszytko podrozalo.

Ale trzeba pamietac, ze podrozalo mocno niedawno a bydlaki uchowane na paszach po starych cenach wiec i zarobione bardzo dobrze bylo dla rolnika.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kentar napisał:

Przy pierwszej obnizce liczylem na zero, po drugiej liczylem  ile doj**alem. Jeszce nierozliczone :) No ale manko pewne. Tak bywa w fachu krętacza.

Oj długo coś ida te rozliczenia do was 😉

Opublikowano
1 minutę temu, Kentar napisał:

Kto nakupil cielaka/ odsadka przy poczatkach pandemii a teraz sprzedal po wysokich cenach chodzi szczesliwy.

Ale trzeba pamietac, ze podrozalo mocno niedawno a bydlaki uchowane na paszach po starych cenach wiec i zarobione bardzo dobrze bylo dla rolnika.

Uszy mam duze a zrobiły sie jeszcze większe tak ojciec mi marudził w zeszłym roku o kupowanie bydlaków, dzięki temu  ze nie posłuchałem odrobiłem dwie ubiegłoroczne nie małe straty

Opublikowano
18 minut temu, Kentar napisał:

Dwa lata temu były wzięte litwiny po 1020 brutto za kolory 75kg , taniej niż hf to wychodziło na tamten czas. Przy założeniu, że Średnia waga będzie 850 i da 7.50 netto ( co było wtedy na granicy osiągalności) miało zostać 1000 od sztuki.  

Poszły wszystkie koło 10 netto i wyżej 850 średnia.  Raz na lata hodowli taki strzał 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Cybulek17 napisał:

Dwa lata temu były wzięte litwiny po 1020 brutto za kolory 75kg , taniej niż hf to wychodziło na tamten czas. Przy założeniu, że Średnia waga będzie 850 i da 7.50 netto ( co było wtedy na granicy osiągalności) miało zostać 1000 od sztuki.  

Poszły wszystkie koło 10 netto i wyżej 850 średnia.  Raz na lata hodowli taki strzał 

Zlamales pierwsza zasade forum.

Napisales, ze Ci sie oplacilo.

DO ZBANOWANIA/

• Haha 5
Opublikowano
2 godziny temu, pablo6234 napisał:

Zobaczymy po Nowym Roku jak się sytuacja rozwinie, ja narazie trzymam nie panikuje, 15 % osób piszących w tym temacie to handlarze i pośrednicy.

A jak tam cielaki u kolegi też poszły w dół ? Pasowało by co w najbliższym czasie kupić .

Opublikowano
6 godzin temu, soltys48 napisał:

dawne lata między świętami a nowym rokiem najlepszy handel był tj. cena

W tym niby jeszcze kawałek ale wątpię.

Ciekawi mnie okolica 3 Króli przełom stycznia luty.

Opublikowano
4 godziny temu, Azor07 napisał:

A jak tam cielaki u kolegi też poszły w dół ? Pasowało by co w najbliższym czasie kupić .

Nic jeszcze nie zauważyłem żeby staniało

4 godziny temu, PartyzantTK napisał:

Handlarz na B?

Tak

• Like 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

9 minut temu, Bananek napisał:

Mogą stać do lutego. Potem z terminu wyjdą.

Paszy mam.

Wam tam płaca do 24 miesiecy czy 30?

30. I właśnie o tym terminie mówię. One dawno 24 mają. 😉

Opublikowano

To długo strasznie te byki trzymasz, wydaje mi się, że 24-26 miesięcy to już ostateczny czas na byka, 30 miesięcy to w opór paszy pobiera i pytanie czy on jeszcze do 30 miesięcy nabiera czy tylko stoi, żre i sra. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

30. I właśnie o tym terminie mówię. One dawno 24 mają. 😉

Myślę że powinnes już opchnac bo to już jest wiek no ale do 30 miesięcy biorą.

Opublikowano
mlodyhef napisał:

To długo strasznie te byki trzymasz, wydaje mi się, że 24-26 miesięcy to już ostateczny czas na byka, 30 miesięcy to w opór paszy pobiera i pytanie czy on jeszcze do 30 miesięcy nabiera czy tylko stoi, żre i sra. 

Nabiera. Trzymam bo mi kasa nie potrzebna, a paszy mam. Może akurat coś na tym ugram.

Opublikowano

Jak nie jest dobrze odpojony mlekiem to musi swoje odstać żeby wagę złapać a jak jeszcze pasza jest średnia i bez białka to przyrosty są słabe. Krótki tucz to koszty paszy jednak takie trzymanie po 30 miesięcy to tylko produkcja obornika

Opublikowano
12 godzin temu, pablo6234 napisał:

Zobaczymy po Nowym Roku jak się sytuacja rozwinie, ja narazie trzymam nie panikuje, 15 % osób piszących w tym temacie to handlarze i pośrednicy.

Raczej 50 procent

Opublikowano
1 minutę temu, Marcin133 napisał:

Obornik też w cenie. Ja dopiero sprzedałem niedawno i już ze 100ton jest😉Jak się covid rozchula to nie jeden się zdziwią cena....

Będą kosić za słomę chyba że masz opór swojej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v