Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tu się zgadzam. Tylko w Polsce jest tak. Ziemniaki nie płacą 4 lata każdy ogranicza nasadzenia potem nie ma urodzaju plus mało zasadzone ziemniaki po 30 zł worek na giełdzie gdzie kiedyś był po 4. I nagle wszyscy sadza. Jak teraz cielaki cena kosmos. A za dwa lata nie wiadomo co będzie. 

Opublikowano

może być wszystko ok, a może zakończyć nana30 bo wydajności tlenowej nie będzie miał 

Opublikowano

zazwyczaj jak w porę leczony to dużego problemu nie ma. ale  takiego plucniaka w zeszłym roku 300 i koniec i dobrze że pojechał. 

Opublikowano

Ja to bym chyba nie mógł spać spokojnie mając bydło na kontrakt. Teraz mam jednego rodzynka który ma z 400kg i złapał zapalenie płuc a cała reszta zdrowa a w pomieszczeniu 10*C i wilgotność 70-80procent w zależności od pogody. Jak swój padnie, to na nim stracisz. Jak padnie bydlak oddany do chowu to podejrzewam, że tracisz jak za 3. Fakt, że teraz jest problem kupić tanio i dobrze i ludzie rozbierają wszystko, ale chyba szybciej bym poszedł do banku i kupił na kredyt niż korzystał z takich pośredników. 

• Thanks 1
Opublikowano

Przewlekłe płuca tak się przeważnie kończą, albo zrobi 1/4 wagi i zacznie iść w rogi albo padnie.  Może się wydawać, że już wszystko dobrze i jakoś rośnie a przyjdzie mu płytki oddech, zadyszka i po zawodach, szczególnie przy wahaniach temperatur i w upały . Było kilka takich w karierze 

• Confused 1
Opublikowano

U nas jest jeden taki co ledwo przeżył po płucach to widać że ma kilka miesięcy w plecy i cały dycha ale on już taki będzie do końca a teraz ma jakieś 450 kg. Ile teraz można dostać za typowe mieszańce 600-650 kg? Ważyłem z ojcem w sobotę 4/8 i tak średnio ważyły. Nie wiem jak u was na żywo wagę płacą, ale u mnie handlarz jeśli dobrej budowy jalowka to płaci jak za byka, ale to może dlatego że lekko zaniża cenę wiedząc że ważone.

Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał:

Ze mnie może i słaby znawca

Trzeba być wróżka żeby wiedzieć co z tego wyrośnie, dobra cena to się bierze i jak będą chęci do jedzenia to będą rosły

Opublikowano

zaczyna się pojawić towar. popyt do podaży się wyrowna bo nie ma sensu paść przy tej cenie ziarna. 

Opublikowano
2 minuty temu, karol091193 napisał:

W poniedziałek odbiór. We wtorek rozliczenie. W środę dostarczona faktura do zakładu, a w piątek rano kasa na koncie. 

Przez pośrednika czy sami mają transport?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v