Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tu się zgadzam. Tylko w Polsce jest tak. Ziemniaki nie płacą 4 lata każdy ogranicza nasadzenia potem nie ma urodzaju plus mało zasadzone ziemniaki po 30 zł worek na giełdzie gdzie kiedyś był po 4. I nagle wszyscy sadza. Jak teraz cielaki cena kosmos. A za dwa lata nie wiadomo co będzie. 

Opublikowano

może być wszystko ok, a może zakończyć nana30 bo wydajności tlenowej nie będzie miał 

Opublikowano

zazwyczaj jak w porę leczony to dużego problemu nie ma. ale  takiego plucniaka w zeszłym roku 300 i koniec i dobrze że pojechał. 

Opublikowano

Ja to bym chyba nie mógł spać spokojnie mając bydło na kontrakt. Teraz mam jednego rodzynka który ma z 400kg i złapał zapalenie płuc a cała reszta zdrowa a w pomieszczeniu 10*C i wilgotność 70-80procent w zależności od pogody. Jak swój padnie, to na nim stracisz. Jak padnie bydlak oddany do chowu to podejrzewam, że tracisz jak za 3. Fakt, że teraz jest problem kupić tanio i dobrze i ludzie rozbierają wszystko, ale chyba szybciej bym poszedł do banku i kupił na kredyt niż korzystał z takich pośredników. 

• Thanks 1
Opublikowano

Przewlekłe płuca tak się przeważnie kończą, albo zrobi 1/4 wagi i zacznie iść w rogi albo padnie.  Może się wydawać, że już wszystko dobrze i jakoś rośnie a przyjdzie mu płytki oddech, zadyszka i po zawodach, szczególnie przy wahaniach temperatur i w upały . Było kilka takich w karierze 

• Confused 1
Opublikowano

U nas jest jeden taki co ledwo przeżył po płucach to widać że ma kilka miesięcy w plecy i cały dycha ale on już taki będzie do końca a teraz ma jakieś 450 kg. Ile teraz można dostać za typowe mieszańce 600-650 kg? Ważyłem z ojcem w sobotę 4/8 i tak średnio ważyły. Nie wiem jak u was na żywo wagę płacą, ale u mnie handlarz jeśli dobrej budowy jalowka to płaci jak za byka, ale to może dlatego że lekko zaniża cenę wiedząc że ważone.

Opublikowano

zaczyna się pojawić towar. popyt do podaży się wyrowna bo nie ma sensu paść przy tej cenie ziarna. 

Opublikowano
2 minuty temu, karol091193 napisał:

W poniedziałek odbiór. We wtorek rozliczenie. W środę dostarczona faktura do zakładu, a w piątek rano kasa na koncie. 

Przez pośrednika czy sami mają transport?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v