Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I po co to. przy gownie się urobic i gowno zarobić. to że to yebnie to więcej niż pewne. 

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

Wszystko jest tyle warte ile inni chcą za to zapłacić ja kilka dni temu sprzedałem byczka 9 dni waga około 65 kg LM/HF za 1600zl

Kupujący zaproponował taką cenę?

W lutym kupiłem od rolnika z okolicy cielaka, miała podobno być to mieszanka hf-a z lm (nawet w paszporcie ma wpisane LM xD),a z ceny wcale nie niskiej ni chu chu nie chciał nic spuścić.

No i nadziałem się na "minę" - po 8 miesiącach mogę go podsumować, budowę i przyrosty ma gorsze niż typowe hf-y brane ze stada mlecznego mojej cioci, a hf-y z podlasia od handlarza to już całkiem go przerosły.

Opublikowano
45 minut temu, misio3p napisał:

W lutym kupiłem od rolnika z okolicy cielaka, miała podobno być to mieszanka hf-a z lm (nawet w paszporcie ma wpisane LM xD),a z ceny wcale nie niskiej ni chu chu nie chciał nic spuścić.

No i nadziałem się na "minę" - po 8 miesiącach mogę go podsumować, budowę i przyrosty ma gorsze niż typowe hf-y brane ze stada mlecznego mojej cioci, a hf-y z podlasia od handlarza to już całkiem go przerosły.

to wszystkiego najlepszego 

Opublikowano (edytowane)

Jak cały czarny bez białych oznak i bez rogi to 50 % angus a u tych to przyrost mały a z wyglądu to mały hf 

Wiem bo to przerabiałem a cwaniaki wkręcają  to jako 50 % lm 

Bo łatwe wycielenia, podobnie jest z cielakami  mieszanki rasy polska czerwona

Edytowane przez andrzej612b
Opublikowano
9 godzin temu, Zdzinio napisał:

Na moje oko średnia 800 powinna być będzie z 6 pod 900 i że 4 ponad 700 ale to trudno na luzie wyliczyć  ostatnim razem liczyłem na 750 średnio A wyszło 830 .

o Panie.... to jak po tyle mają i razem siedzą to nie lepiej je było na dwie grupy podzielić? Te bardziej wypasione nie odganiają tych mniejszych sztuk?

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

o Panie.... to jak po tyle mają i razem siedzą to nie lepiej je było na dwie grupy podzielić? Te bardziej wypasione nie odganiają tych mniejszych sztuk?

Mają cały czas żarcia w opór! A resztki idą do jałówek. Szkoda kojca na dzielenie. 

Opublikowano
12 godzin temu, misio3p napisał:

Kto nie miał takiego przypadku niech pierwszy rzuci kamieniem. Te mleczne mieszanki to jak małe i kolorowe to trzeba być wróżbitą żeby określić co z tego wyrośnie. Ja odpajam mlekiem ze swoich krów i jak widzę takiego rodzynka to sam się boję jakby on wyglądał bez mleka. Co do mieszanek z angusem to może i to małe ale chce zazwyczaj jeść i z czasem łapie kilogramy

Opublikowano
48 minut temu, Cybulek17 napisał:

Brzmi jak plan , ale obawiam się że to byłaby ostatnia sprzedaż do tego zakładu 😆

gosciu opowiadał jak na skupie  przywoził handlarz mu krowy  to jeden rolnik stawał i dociążał wage , jeden tydzień , drugi tydzień nic nie powiedział temu co dociażał tylko w knajpie opłacił rachunek  cyganom . to gdzieś w okolicach radomia było 

Opublikowano

Ta partia pojechała na początku października to było 10 netto i - 5% .

Do końca roku jadą jadą jeszcze dwie grupy z tego jedna niedługo, wstępne wyceny były . Za mix O , R , U   musi dać  wyżej 11.5 netto i - 5%

1 minutę temu, jarecki napisał:

gosciu opowiadał jak na skupie  przywoził handlarz mu krowy  to jeden rolnik stawał i dociążał wage , jeden tydzień , drugi tydzień nic nie powiedział temu co dociażał tylko w knajpie opłacił rachunek  cyganom . to gdzieś w okolicach radomia było 

Właściciel jednej ubojni też opowiadał jak ojciec z synem ładowali im zawsze limousine a wybicia miały jak hfy i w końcu ich przyłapał jak ojciec z drugiej strony wagi stał i "pilnował żeby nie wyskoczył "

Opublikowano
48 minut temu, Mikruss napisał:

u mnie dzisiaj renifery pojechaly po 10.20 netto. Lokalny handlarz

Chociaż z jedno zdjęcie bo może nie takie renifery jak mówisz 😁 tutaj dla każdego hf znaczy coś innego

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Cybulek17 napisał:

received_770311880467284.jpeg

Niedawno pogoniony 50% angus , bardzo niski

received_457150532501807.jpeg

U mnie Polski czerwony miał 900 kg , aż w szoku byłem 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v