Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, damianos95 napisał:

Daj jakis link do tego warto kupic czy tak srednio ? Moze lepiej jakies witaminy do paszy ?

Np tu jest 

https://mitros-barglow.pl/produkt/lizawka-krazek-dla-cielat-grow-salt-8kg/

Czy warto?Zobaczymy,ja dopiero ją stosować zacząłem.

Z pobieraniem witamin jeszcze u małych jest różnie.A to coś tam liznie.

Ale dopiero za jakiś czas stwierdze czy to trafny zakup

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, wojak1986 napisał:

Fajna prosta wiata. Myślałeś zakładać poidło czy wanna mniej awaryjna😁?

Przez 5 lat nie miałem awari wanny!😁 w zimę dwa razy na dzień wystarczy wody, latem trzeba 4 razy nalać. Ta utrzymuje 80 sztuk. A z poidłami to zawsze kłopot przy takich misiach,  bo zawsze znajdą sposób żeby je rozwalić!

Edytowane przez Zdzinio
Opublikowano

A tak bo podałeś skład na którym czasem robię zakupy. 

zapomniałem. doba intetnetu, paczkomatow itp. 

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

po ile mogą mieć kilo?

Na moje oko średnia 800 powinna być będzie z 6 pod 900 i że 4 ponad 700 ale to trudno na luzie wyliczyć  ostatnim razem liczyłem na 750 średnio A wyszło 830 .

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś czyta tygodnik rolniczy , ale przejrzałem na szybko i zastanawiam się skąd oni biorą tych niektórych półgłówków w stylu Grzesia z gry o plon . Zmieniają Gałęzie produkcji bo w bydle opasowym to jest pinionc

Opublikowano
2 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Nie wiem czy ktoś czyta tygodnik rolniczy , ale przejrzałem na szybko i zastanawiam się skąd oni biorą tych niektórych półgłówków w stylu Grzesia z gry o plon . Zmieniają Gałęzie produkcji bo w bydle opasowym to jest pinionc

Oni czują w byku pinionc!

Opublikowano

no jak uj. jest jeszcze piniadz z bydła kupionego w zeszłym roku. co to za odsadka jakiegoś ncb się placilo jak za cielaka teraz. do września też wszystkie cielaki fakt że większość hf i parę mieszanki to po 400 zł średnio wyszły za tygodniowego. teraz podobno uj wie skąd przyjeżdżają i mokrego na beczkę za 800 bo kasa będzie 😂

Opublikowano

Tym bardziej pan prezes Jacek nakręca spiralę mówiąc że będzie tylko lepiej. A jak będzie czas pokaże. Na razie trzeba się cieszyć że mamy najdroższą wołowinę w Europie.

Opublikowano

A kto powiedział że mamy najdrożej w Europie? my nawet średniej pewnie dalej nie dotykamy. 

Opublikowano
13 minut temu, HF86 napisał:

no jak uj. jest jeszcze piniadz z bydła kupionego w zeszłym roku. co to za odsadka jakiegoś ncb się placilo jak za cielaka teraz. do września też wszystkie cielaki fakt że większość hf i parę mieszanki to po 400 zł średnio wyszły za tygodniowego. teraz podobno uj wie skąd przyjeżdżają i mokrego na beczkę za 800 bo kasa będzie 😂

Na olx w moich stronach cielaki sprzedają się jak poje...ne. dziś wskoczyło ogłoszenie cielak 2 tygodnie SM/hf cena 1450 😱

Opublikowano
8 minut temu, AdamRo napisał:

Tym bardziej pan prezes Jacek nakręca spiralę mówiąc że będzie tylko lepiej. A jak będzie czas pokaże. Na razie trzeba się cieszyć że mamy najdroższą wołowinę w Europie.

Ta najdroższą... A paliwo najtańsze, a dopłaty najwyższe i niech żyje prezes! Danusia to Ty? 🤣🤣🤣

Opublikowano
25 minut temu, maczopestka napisał:

Na olx w moich stronach cielaki sprzedają się jak poje...ne. dziś wskoczyło ogłoszenie cielak 2 tygodnie SM/hf cena 1450 😱

Wszystko jest tyle warte ile inni chcą za to zapłacić ja kilka dni temu sprzedałem byczka 9 dni waga około 65 kg LM/HF za 1600zl

• Confused 1
Opublikowano

To już bym wolał mamki na oborze trzymać w czystej rasie niż tyle za materiał płacić 

14 minut temu, HF86 napisał:

A to jak tak to znowu trzeba redukować stado 🤔

Jak cena znacząco spadnie to będę tu zaglądał tylko z ciekawości 😜

Opublikowano

niedługo z całej junji cielaki będą przywiezione do Polski i będziemy się taplac w tym gnoju. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v